Априлче, покажи на мама - дали си пич или мадама :)

• 36 877
  • 687
  •   1
Отговори
# 600
  • София
a.l.e.n.a., правилно ти е отговорила - конкретно прочети на етикета дали има аромати. Това, което пратих на линка не съм купувала. В един български магазин за био неща "Зоя" на място душих ший, какао и други. На други места също съм пробвала ший - за мен миризмата е почти нулева. Не знам дали ще ти вършат работа линкове от бг магазини, но има информация за продукти и можеш да се ориентираш поне в начина на действие и какво представлява:

http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … %D0%B8%D0%BE.1068

http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D … B9-100-%D0%B3.687

Най-добре ще е да се разкараш до магазин с подобни продукти - няма начин да няма тестери и да пробваш.

Замислила съм да си взема и аз, и да ги стапям, довършвам сега едно какаово масло, което бях взела като първи вариант за мазане. Коремът расте главоломно и според мен ще ми трябват плътни масла от тук нататък, а не олиа тип юсерин, колкото и да ги предпочитам.

# 601
  • в 1001-та нощ
Момичета, добавям малко информация  Peace

Днес нямам опция за редакция на 1 пост (за да добавям щъркели), попитах какво става и получих от Mamma следния отговор  Peace

Тъй като темите на бъдещите майки с термин през определен месец станаха доста, създадохме отделни подфоруми за всеки един от месеците.
Досега подфорумите бяха три:
С термин януари-април
С термин май-август
С термин септември-декември

Старите подфоруми са преименувани съответно на:
С термин януари
С термин май
С термин септември

Създадени са нови подфоруми за всеки един от останалите месеци и темите са преместени в тях.
В тях ще бъдат преместени и други теми на майки с термин през съответния месец.
Съвсем примерно "Майки от Германия с термин през май" ще бъде преместена от Общ отчетен за бременност и майчинство в подфорум С термин май.

Надявам се още утре в рамките на работния ден програмистите да добавят изключенията и да разрешат редакцията на първите мнения в новите подфоруми.

# 602
Алена благодаря за информацията  Hug

maimun77 Тук в Англия имаме два скана в 12 г.с. и в 20 г.с. след това ако акушерката прецени може да те прати на още, но ако бременността протича нормално няма повече.  Peace

А правите ли упражненията на Кегел ?

# 603
Добро утро Simple Smile Вчера  бяхме на Фм и голяма изненада от сини гащи минаваме на розовки, ще си имаме принцеса Simple Smile Всичко е добре с бебето и аз вече се чувствам спокойна.
mamimun77 аз като теб се отвръщавам от миризми,но сега взе да ми отшумява, мажа се със измита свинска мас и си взех крем който на мен ми понася миризмата, важното е кожата ти да е мазна на проблемните места.
Успешен ден.

# 604
Момичета да ви питам нещо, вас викат ли ви за ваксина против тетанус?

# 605
  • София
MarietaE, аз съм от наборите, които тази година трябваше да се ре-имунизират против тетанус, коклюш и разни други подобни. Разбрах го случайно като отидох на годишен контролен преглед при личната ми лекарка. Тя беше много нахъсана да ми бие ваксината, но аз отказах, защото съм против ваксинирането и исках да се информирам малко преди да взема решение. И добре, че не го направих - разбрах, че съм бременна 2 дена след това. Въздържай се от ваксиниране в този период и периода на кърменето. След това прави както сметнеш за добре.

# 606
Добро утро, момичета!
MarietaE , и моята година тук в България е за ваксина за тетанус, но преди две седмици бях при ЛЛ и тя не каза нищо, мисля че е по - добре да я прескочим сега.
Иначе за стриите, сега си купих олио на Юсерин, мирише ми по - приятно от другите и ме крепи надеждата, че като си пия витамините и се мажа редовно с мазничко, при условие ,че съм се разтягала два пъти преди това този път пораженията ще са по- малки.
Косата продължи да си ми капе, може би дори по - интензивно от преди.От няколко дни забелязах, че ноктите ми са станали по - твърди и не толкова чупливи, може и от витамините да е.Пъпки ми излизаха в началото доста , но сега се поизчистих.
Моят вирус  още си го влача и май и аз трябва да си взема нещо за имунитета, при условие че преди не боледувах често, сега преди месец бях със сериозна хрема , а от миналата седмица пак гърло, кашлица и всички екстри. babyboopk , много често при кихане и аз се изпускам, а сега с тази кашлица почти непрекъснато си ходя н....... Simple Smile Какво да правим, мисля че е нормално за бременността.

# 607
И аз така мисля, но личният лекар непрекъснато ми се обажда, твърди че е задължителна  практика за всички бременни.

# 608
Маймун77 мажи се с вазелин.Аз си взех една голяма кутийка и си мажа с него дори кожата на лицето.Много добре омазнява ,а и кожата спря да ми се чеши.И пъпките по лицето ми почти спряха да излизат.Има по 1-2 тук там,но си в реда на нещата.
    Упражненията на Кегел с 1-та бременност в този период вече ги правих и то доста редовно.С тази още не съм почнала,но ще трябва.

# 609
Момичета, скоро всички ще знаем пола на бебоците, а мислили сте дали ще ги кръщавате на някоя баба или дядо и избрали ли сте имена - български, модерни, видоизменени?  newsm53
Искате ли детето да има имен ден?
Ние с ММ искаме то да си има имен ден, а името да не е сложно и възможно по-близко до българските. newsm12 Има много имена и за момиче и момче, но как ги мисля все са близки до името на баща ми, а той скоро почина, а до колкото знам не е хубаво да кръщаваш на починал...., на майка ми и свекъра вече има кръстени деца, а свекървата е с име , което не търпи много вариации и засега с таткото не мислим да е на някого....

# 610
Здравейте момичета!
Често препрочитам по някой ред, но отдавна не съм писала.
Аз съм качила 1 кг. само, но корема е въз големичък вече. Най-важното, че не повръщам от 2 седмици и много леко ми се повдига от време на време. За съжаление обаче една кашлица ме гони от седмица ще ми изхвръкнат червата, нали не може почти нищо да се пие. Сиропчета на билкова основа, хомеопатични хапчета и те бавно помагат, но няма как за бебо ще се измъча. Пия витамини и магнезий от седмица, че преди това не ги понасях въобще докато повръщах. Още не знаем пола на бебо, но скоро ще разберем на 4Д-то другия месец.
Честно казано с първата ми бременност хапвах, но умерено, а сега определено апетита ми е огромен, като почна няма спиране и после ми става тежко разбира се. За сладкото да ви кажа аз умирам и до скоро хапвах доста, но сега се въздържам, че не е много добре за бебо.
Хубав ден от мен!  Wink

# 611
Здравейте и от мен:)
Аз все още кашлям, предимно вечер.
Мажа се с Мустела, но като видях колко бързо свършва реших, че и с друго трябва да се мажа. Купих си био кокосово масло. Мажа се цялата с него и кожата става много мекичка. Много приятно ми мирише. Знам, че не е подходящо за мазна кожа, моята е много суха и чувствителна.

# 612
И моята ФМ мина вчера - бебето е добре, всичко е наред. Чакаме момченце отново:) Вече съм на вълна имена:) Баткото не е кръстен на роднина, избрахме си име, което ни харесва. Така ще процедираме и сега...
Аз съм +5 кг. Намерих си записки как съм се хранила първата бременност по това време - сега ям два пъти повече, а и тогава бях с +5кг. До края на бременносттта качих 9 кг., така че хич не смятам да се напрягам:)

# 613
  • Сидни
Алоха,
и аз се изпускам като кихам, особено , ако не съм пишкала скоро  Blush
Толкова ви завиждам, на тези , които от момчета са минали на момичета и аз искам...последната ми надежда е на ФМ на 03.12. , но след 3 прегледа преди това и махане на пишка, май шансовете ми не са големи.
За имената - ние няма да кръщаваме на никой, сами си измисляме името. Водещите съображения са - да е хем българско, хем международно или поне да може лесно да се чете и изговаря, лесно да се възприеме - спряли сме се за сега на Боян за момче ( варианти Филип, Лазар, Александър ). За момиче бях мислила - Лора, но за сега остава скатано  Laughing
Моя корем изведнъж щръкна много, за килограми, ако щете ми вярвайте меря се постоянно, но на различни кантари- нямам вкъщи и не мога да преценя съвсем какво се случва. Ако трябва да вярвам на този в клиниката, където се следя съм качила 2-3кг до сега, което като се има предвид как и какво ям си е направи нищожно Simple Smile

# 614
Здравейте, момичета  bouquet За стриите мога да ви препоръчам кокосово масло. Купих си такова от био магазин- органично, студено пресовано, направено от пресни кокосови орехи, а не от изсушени. Мирише много приятно, не прекалено силно. Много добре омазнява кожата.
Косата ми май почти спря да капе. Дано започне да се възстаниовява, защото бях започнала да се плаша. Това май е единственото поражение от беба засега.
Вие усещате ли вече бебоците? Мен последната седмица доста започна да си ме посритва. Много е приятно Blush И таткото така се вълнува..

Общи условия

Активация на акаунт