Априлче, покажи на мама - дали си пич или мадама :)

• 36 866
  • 687
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте коремчета  Hug

Разгледах ви снимките на коремчетата във ФБ и мога да само да кажа ,че сте един разкош.Трябва и аз да се снимам и да се покажа  Blush
Аз днес пуснак ПКК,разни други изследвания на кръвните ми показатели,щитовидна жлеза и т.н.Ще помоля за едни палчета всичко да е наред и да не се налага да ми променят терапията Praynig
За имената - ние категорично сме решили да е българско име независимо дали ще е момиче или момче.Към момента сме със сини гащури и мислим да е някакво царско име -Калоян,Самуил,Борис и в този дух.За момиче имах комбинация от имета на мен и ММ,но пак е българско.
Само искаме да се роди живо и здраво,пък името все ще се измисли.

# 616
Поздрав за всички мами!!!!  sohappy clean

Малко Коледно настроение!!!
..... и ми замириса на портокали.....

# 617
  • в 1001-та нощ
За името се въртим около Симеон, баткото е Калоян, предполагам, че таткото ще се съгласи накрая  Blush

# 618
  • Sofia
Привет, момичета!

Приемате ли нови попълнения? Моят термин е на 25 април. Все още не знаем със сигурност пола. Засега ни казаха, че май ще е момче, което мен не ме радва. Имам момиченце и исках още едно, тъй като ще е по-лесно за гледане вкъщи. Но каквото дойде, в крайна сметка. Имена за момче изобщо не сме мислили, за момиче също не сме избрали, но поне имаме варианти. Със сигурност няма да е кръстено на никой и даже и първата буква няма да е на никой от семейството...

Засега няма да се включвам по останалите теми, защото са много Simple Smile

# 619
Ние също имаме няколко варианта за име на момиче, но мисля че все още е рано да избираме окончателно. Никога не съм харесвала традицията детето да се кръщава на някой от бабите и дядовците, като първото дете май трябва да носи името на свекърите. За мен това винаги е било повод са скандали, сръдни, а след време и за привързаност повече към внучето, което носи твоето име. Около мен примери колкото искаш. Затова мисля, че неутрално име е най-добре.
Момичета, какво мислите за чая от мента по време на бременност? В нета има много противоречива информация.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 11:08 от BettyBoop

# 620
  • София
Нашето бръмбарче ще се казва Славян и ще си има Имен ден на 5 декември като баба му Славянка,която не си харесва името и всички и казват Соня Joy  Тя се опитва да ни разубеди за името и че не иска да се съобразяваме с техните имена,но ние за пореден път няма да я послушаме!Аз от малка харесвам името Славян,а това,че и свекърва ми се казва така си е чисто съвпадение.Жената си е много готина,живеем заедно,разбираме се,уважаваме се,помага ни за всичко и ако има някой,който да заслужава бебчо да се кръсти на него това е тя Peace

mushmolina,благодаря за музикалния поздрав,много добре ми се отрази newsm35

# 621
И аз съм от мамите на момиченце Simple Smile)))))
Снощи я гледахме пвече от час... доволна съм от д-р Даскалов.. въпреки, че е цифроман Simple Smile Обърна й страшно много внимание, гледахме и най-малкия детайл, дори зародишите на зъбчетата! Имаме си около 70 снимки и клипчета.
Момиченцето ни е в перфектно здраве, много е красива! Дори доктора го отбеляза на няколко пъти.. предполагам за всички бебчета така казва и всички родители си мислят че техните бебчета са най-красиви, но и двамата с таткото се разтопихме нацяло като я гледахме Simple Smile))
Май спинкаше през повечето време.. търкаше си нослето и си бъркаше в очите и устата основно Grinning
Снощи мислихме имена.. и много ни хареса името Мая Simple Smile за сега е Maya Maatta, пък ще видим по-нататък дали нещо друго ще ни допадне повече... Hug Това е от нас за сега   bouquet Успех на предстоящите ФМ!

# 622
   За имената-няма да се кръщава на никой. С 1-то бяхме на същия принцип,а то беше дългоочаквано бебе(7г.опити),та  името си дойде от само себе си.Ще гледаме името да е славянско,т.к ММ е от Украйна и да се възприема и там добре,и да се изписва лесно на латински.Имах няколко имена за момиче,но таткото ги отхвърли,сега ще мисли той Grinning

# 623
  • Сидни
Моя пъшкул още не съм го усетила да рита ( или не съм разбрала, че е това ),
но пък във връзка с имената ми хрумна заглавие за новата тема хахахах  Mr. Green

"Априлчетата ритат ли ритат, а  техните майки за имена се питат."  Laughing
иии второ " Априлчетата се протягат и корема на мама разтягат. "

# 624
Браво, и двете предложения за имена на новата тема са много добри   bouquet явно пак с анкета ще решаваме Peace

# 625
  • Пловдив
Привет от мен  Hug.
Относно имена - за момиче имам още от преди да се роди първото. Но ако пак е момче ще ми е много трудно, защото таткото не е българин и името трябва да е някакво международно newsm78, не знам, но за сега лекарят казва, че ще е момиче и ако наистина е така поне откъм име сме готови  Peace.
Аз както първата, така и тази бременност дебелея пословично. Аз принципно съм склонна към напълняване и цял живот съм била на диети и всякакви хранителни режими само за да съм в норма, дори не говорим за слаба Tired. И сега, разбира се, съм 5-6 кг. отгоре, а като знам още колко остава, не ми се мисли направо накрая на какво ще приличам. Но знам, че пак ще си ги сваля, така че много не се втелясвам по този повод.
И аз още не съм усетила бебето да рита, шава или каквото и да е. А, всички казват, че при втора бременност по-рано се усещало. Много по-спокойна ще съм когато започна да го усещам, надявам се да е скоро.
Честно да ви призная, хич АМА ХИЧ не ми се работи, много ми се иска да съм си вкъщи (особено когато е такова студено бррр) и да си спинкам Blush. Такъв мързел през живота ми не ме е сполетявал, както сега. Чак ме е срам. Нищо не ми се прави, дори едни чинии да измия ми трябва мнооого време докато се наканя. Срам, срам... Blush
За сега това от мен, пишете, защото ми е много приятно да си ви чета   bouquet
Хубав и ползотворен ден пожелавам на всички  Heart Eyes

# 626
  • Nova Zagora
аз пък за чистенето съм на настроения..някой път от сутринта запретвам ръкавите,друг път нищо не ми се пипа. По лошото е че бързо се изморявам. Живеем на 2-я етаж и докато се кача изплезвам езика. С първата бременност бяхме на 4-я етаж и не съм имала такива проблеми. Аз съм качила 2 кг. и всички ми се карат,а всъщност си имам голям шкембак,чак се чудя как е възможно,все едно съм глътнала топка.  За стрийте си взех едно кремче на Кокона,което не мирише,но и не използвам много често. Днес ми пристигнаха витамините и заедно с тях каталог на HAYA...не съм ги чувала до сега,но на пръв прочит ми изглеждат доста добре.
За имена ние сме се спрели само на едно...Сияна. Свекър ми е Стоян и той го избра,а ние се влюбихме в него. Утре ще ми доставят и кошарката и съм на седмото небе от щастие! Two Hearts

# 627
На мен това с кръщаването на някого също не ми е по вкуса, не че никой не заслужава първото внуче да е кръстено на него, просто не смятам, че това е определящо и да се правят драми, но всеки си има свои виждания. Аз от години знам какво име за момиче искам, определено не е с българско звучене, но пък и таткото го хареса, а то за късмет действително се оказа, че ще бъде момиченце, така че проблем - нямаме. Виж, за момче, ми харесват по-традиционни имена, като Борис, Йоан, живот и здраве ще го мислим за следващото бебе  Wink

# 628
  • London
Като говорим за имена няма да забравя, че на тема деца още преди години бащата на мъжлето си правеше заповеднически устата да било кръстено на него. Изобщо не предложи, запита, а направо издиктува. Бях се ядосала, защото моите родители изобщо такива неща не ги вълнуват, нито се бутат, нито пък спазват подобни традиции. Аз самата не съм кръстенана никой и съм със западно име, въпреки трудностите на майка ми по онова време, знаете как е било с имената. Joy Запомнила съм го това като хипер нахален акт и изобщо няма да му мине номера. Peace Аз изчаквам да разберем пола и ще го мислим по-сериозно с имената, мъжлето още едно име не е предложило и по всичко личи няма да има думата. hahaha Искаше, ако е момче някакво старо тракийско име, но аз поне не намерих нещо нормално което да бъде избрано. Замислям се, че сме и в Англия, не искам и да е пълно със букви, които трудно ще бъдат изречени. Та ще го мислим след следващия ултразвук.

# 629
Доста от момченцата май се оказаха момиченца на ФМ Simple Smile) Дано и при мен да няма изненада, защото свикнах с мисълта за второ момченце. Име вече имаме, този път баща му го измисли. Първият ми син се казва Кристиан. Кристиан, Калоян и Боян са ми фаворити сред мъжките имена. Дребосъчето най-вероятно ще е Йоан, въпреки че ще дойде около Великден и Цветница. Свекървата изтеряса, че си идвало с името и с тези празници да се съобразим, но мъжът ми я отсвири:))) Анастас, Величко или Цветомир да бил!?!

Общи условия

Активация на акаунт