Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 24

• 63 404
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
Записваме се и ние с първият за тази учебна година вирус,отшумял без спазъм този път newsm44
Супер!! Дай Боже всекиму  Hug Praynig Laughing

# 46
Записваме се и ние с първият за тази учебна година вирус,отшумял без спазъм този път newsm44
Лъки , зарадва ме и ме размечта . Май има полза от Трявна.  Wink

# 47

СУПЕР!!!! newsm10
Това ми дава надежда. Искрено се радвам за вас!

# 48
timide , а ти къде прочете за влиянието на сингулера върху психиката? Моята голяма дъщеря като малка беше 1 година на сингулер и не съм забелязала такова нещо. Сингулера й помогна и тя израстна астмата. Вече е на 9 години и да чукна на дърво отдавна нямаме проблеми. И какво се разбира под влияние върху психиката?
Вие сега ме стреснахте с тези ваксини  Sad Мен ме е страх да не го ваксинирам , още повече,че той има всички ваксинио от първата година,остават ни МПР и реваксинациите със синфлорикс и пентаксим и ако не му ги сложа излиза,че напразно съм го бола с три приема на тези ваксини. А и при нас не мисля,че проблемите ни дойдоха от ваксините,аз ,майка ми и сестра ми сме с много алергии,каката ми беше с бебешка астма иявно сега и малкия  Cry
Имате ли добро мнение за д-р Опаранова ? Искам да се консултирам с добър специалист  за всички тези неща?
Да разбирам ли,че вие не си ваксинирате децата?

# 49
  • София,

О привет и супер новини, заслуга за това май има плуването! Как е свикнахте ли харесва ли Ви!

Относно ваксините и аз вече съм на тръни, и ние сме слагали всичко, че дори и повече, и при нас има обременяване от генетична гледна точка, но съм на мнение че и пустият пентаксим много допринесе  за асматичните състояния. Сега ни предстои реимунизация и се чудя какво да правя, засега успешно я отлагам ми като сме все болни, но незная докога ще успея. Добре че поне няма да е пентаксим ваксината, уж била по лека, да видим!

# 50
  • sf
На моя са сложени всички задължителни ваксини. Тазгодишната я сложиха миналия месец. Догодина има още една и после чак след 5-6 години.  Rolling Eyes

# 51
# 52
  • Страната на чудесата
Ама че радост покрай едно боледуване Wink Не знам кое помага повече, дали Трявна, дали плуването, или пък всичко вкупом, но за щастие усилията по климатолечение, хомеопатия и каквото-е-мама-прочела-това-е-приложила в нашият случай дават резултат. Надявам се всичките ни деца все по-често да се справят с всяко боледуване само със собствените си защитни сили и без спазми Hug

# 53
Дай Боже всички дечица след време да се оправят ,и всичко лошо да е зад гърбът ни .
Ние бяхме неделя на рожден ден ,малкия не искаше да остане ,защото се оплаши от шумът на музиката ,децата пукаха балони и извиках мъжото да го прибере .Но пък каката подлудя ,то не бяха игри ,танци,гоненици , беше вир вода ,и сутринта задъдена от сололи . Вчера малкия ми прокашля 4 ,5 пъти ,но до там ,сега се ослушвам дано му се размине на него. Praynig

# 54
Lucky Plam , споделяй каквото мама е прочела , вкл. и хомеопатичните неща / колкото и да не ги долюбвам/ . Ама и аз съм една готованка  Wink , чакам наготово .

# 55
Здравейте, и аз се записвам Simple Smile
Моето дете е на 11 г. и е с алергична астма. От 2 месеца пие Монтелукаст Акорд 5 мг всяка вечер, сутрин по 1 Ксизал и Вентолин само при нужда за по 3-4 дни.
Чакаме да отмине сезона на алергиите, че да спрем за 10 дни лекарствата и да направим алергични тестове с идея за имунотерапия. Някой има ли опит с имунотерапията??
Успех и здраве на всички мами и дечица Simple Smile)

# 56
Lucky Plam , споделяй каквото мама е прочела , вкл. и хомеопатичните неща / колкото и да не ги долюбвам/ . Ама и аз съм една готованка  Wink , чакам наготово .
И аз се нареждам сред готованките  Embarassed Все още съм в търсене на вълшебното нещо,което ще ни помогне сополите да си останат просто сополи, и да не преминат надолу  ooooh! Споделятйте, момичета, моля ви - всяко нещо, от което сте видели полза  Praynig Естествено, не за всяко дете това ще е панацея, но всеки си има глава и си преценя какво може (и иска) да пробва. За Трявна съм се замислила много сериозно, и здраве и живот - май месец сме там..

# 57
Дд ???????????  Здравейте на всички майчета. За първи път ми се налага да пиша в тази тема и ви моля за мнение.
Всичко започна от около 2 месеца.малкият е на 4 год.и от два месеца е с кашлица.Пишме зинат плюс еуреспал,вентолин и ериус всичко това десет дни.Беше спрял да кашля за няколко дни и след това пак се започна пак вентолин, друг АБ на който немога да кажа името и инхалации с вентолин и урбазон това беше за 5 дни и всичко се оправи,правиха му снимка изследвания на кръвта всичко беше наред,диагнозата ни беше алергична кашлица но уж отмина. Точно след 3 дни пак започна малко сополки и след това и кашлицата този път реших че ще го заведа на пулмолог, да обаче нямаше свободни часовр и ни записаха чак след седмица,през тази една седмица личната ни изписа Вентолин сироп, флуфитек и ериус и кашлицата отново отмина,докато дойде време за пулмолога.Заведох го все пак и прегледа ни беше само със слушалка и всички обяснения от моя страна и докни обясни че това било един вид детска астма и ни изписа ефира 4 мг. По веднъж на ден. Само да уточня кашлицата ни е  била винаги през деня,вечер спи нормално без кашлица,хъркане и т.н. Сега никаза да си доизпием до края на седмицата вентолина и ериуса и през това време да започнем ефира 4мг. Въпроса ми е как се поставя такава диагноза- астма с преобладаващ алергичен компонент? Дали трябва да пием тези прахчета изобщо оффф вече незнам.Сега сме добре няма кашлица вече.А само да уточня детето ми не е получавало задух,пристъпи и т.н Моля някой да ми обясни защо точно се пие ефирата и да ми даде съвет.
Извинявам се за дългия позт но исках да обясня подробно.

# 58
  • София,
мМомичета рябва ми спешно детски кардиолог, който да преглежда по ЗК. Този от детско здраве на Ами буе са го преместили някъде на Овча купел, много ми е далеч, насочете ме моля къде да търся и да запиша час, мнения, препоръки!

# 59
мМомичета рябва ми спешно детски кардиолог, който да преглежда по ЗК. Този от детско здраве на Ами буе са го преместили някъде на Овча купел, много ми е далеч, насочете ме моля къде да търся и да запиша час, мнения, препоръки!

Д-р Анна Кънева  - в кардиологията (мисля,че се води 3-та градска болница)  Peace Peace Peace

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 11:39 от Rallichka

Общи условия

Активация на акаунт