Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 24

• 63 410
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
  • София,
мМомичета рябва ми спешно детски кардиолог, който да преглежда по ЗК. Този от детско здраве на Ами буе са го преместили някъде на Овча купел, много ми е далеч, насочете ме моля къде да търся и да запиша час, мнения, препоръки!

Д-р Анна Кънева  - в кардиологията (мисля,че севоди 3-та градска болница)  Peace Peace Peace

Благодаря, точно ровех из сайта на Болницата, намерих някакви телефони, но на детските кабинети не пише кои са лекарите, благодаря ще имам в предвид тази лекарка, но ако ми дадеш и тел. за да се обадим и да запишем час ще е най добре!

# 61
Виж тук - https://www.facebook.com/pages/%D0%94-%D1%80-%D0%9A%D1%8A%D0%BD% … 09664&sk=info има телефон, но само стационарен  Rolling Eyes. Ние ходихме миналата година, но съм загубила мобилния (ако въобще съм имала такъв записан). Иначе само добри отзиви съм чела за нея  , а и нашите са такива  Peace
Само гледайте направлението да е адекватно написано, защото при нашето беше с някакъв друг код, и не ни го приеха (а работи със ЗК), та се наложи да платим, защото в противен случай трябваше да се връщаме до Хасково за ново направление...

# 62
  • Варна
Току що взех бейбихалера и имам няколко въпроса. Превеждам си указанията и разчитам, че трябва да се купува нов на всеки 6 месеца. Така ли е наистина? Тези клапи на колко време се сменят? Имам 2 в пакета. А маската колко често се сменя? Вие как миете бейбихалера? Пише в бебешки стерилизатор, но в нашия няма да се събере.
Благодаря ви  Hug

# 63
Току що взех бейбихалера и имам няколко въпроса. Превеждам си указанията и разчитам, че трябва да се купува нов на всеки 6 месеца. Така ли е наистина? Тези клапи на колко време се сменят? Имам 2 в пакета. А маската колко често се сменя? Вие как миете бейбихалера? Пише в бебешки стерилизатор, но в нашия няма да се събере.
Благодаря ви  Hug
Миех го само с гореща вода 1 път седмично, коментирали сме не един път; клапите аз не съм сменяла, тях също си миех с гореща вода, не стерилизирай, някой беше пробвал и побеля пластмасата и после купуваха нов  Crazy не знам за кое пише да се сменя на 6 месеца, моят го ползвах към 1 година и не съм сменяла нищо  Thinking

Ейфел, надявам се всичко да е наред,стресна ме с това спешно търся детски кардиолог  Hug Praynig

# 64
  • София
Благодаря ви  Hug
Миех го само с гореща вода 1 път седмично, коментирали сме не един път; клапите аз не съм сменяла, тях също си миех с гореща вода, не стерилизирай, някой беше пробвал и побеля пластмасата и после купуваха нов  Crazy не знам за кое пише да се сменя на 6 месеца, моят го ползвах към 1 година и не съм сменяла нищо  Thinking

Абсолютно същото правех и аз. Ползвали сме го две години  всеки ден.

# 65
  • София,
Ейфел, надявам се всичко да е наред,стресна ме с това спешно търся детски кардиолог  Hug Praynig

А не се притеснявайте не  е за нас, за една приятелка е и то им трябва само за контролен преглед, детенцето е имало някакъв проблем като бебе и са и казали като поотрасне да го проверят пак. Та сега се е разтърсила и се чуди къде, лекарите при които са ходели преди са ги преместили някъде чак в Овче купел и на нея и е много далеч, а и е непонятно къде се намира. Пък и иска и друго и мнение.

Явно няма превод на български в бейбихалера Ви. Мийте го само с гореща вода, може и сапун с гъбичка, но не надраскваща и после хубаво изплаквайте, а клапите съвсем внимателно и само с хладка вода се мият, да не се повредят. Аз моя шест години го ползвам, е не постоянно де и още не съм сменяла клапи, те се сменят само когато много се износят, има две резервни в комчплектите, но после няма откъде да се купят, аз съм търсила, а 50 лв. за нов не си заслужава!

# 66
  • Варна
Извинявам се, че повтарям коментирани въпроси, но няма как да изчета всичките теми!
Няма превод на български указанието. Пише, че целия бейбихалер се сменя на 6 месеца т.е. купува се нов   Rolling Eyes  Иначе днес го взех за 31лв   Wink
Благодаря за указанията!

# 67
Извинявам се, че повтарям коментирани въпроси, но няма как да изчета всичките теми!
Няма превод на български указанието. Пише, че целия бейбихалер се сменя на 6 месеца т.е. купува се нов   Rolling Eyes  Иначе днес го взех за 31лв   Wink
Благодаря за указанията!

Само мога да пожелая след 6 месеца да не ви трябва вече  Hug Flutter а ако трябва споко, няма нужда да се сменя нищо, ако го поддържаш правилно  Hug Peace
Успех и бъдете здравички!

Ейфел, радвам се, че не е за вас  Hug (Crazy), дано и това детенце се оправи и да нямат поводи за притеснение  Hug Незнам вие как сте, но аз децата тук ги чувствам близки- нищо, че се познаваме само виртуално  Hug

# 68
И от къде го взе за 31 лв , че ние сме със побелелият бейбихалер  newsm78

# 69
Моля Ви майчета  дайте ми съвет, ще се побъркам от разни мисли и съмнения.
Чудя се дали да не го заведа на друг пулмолог или пак да изчакам.

# 70
Моля Ви майчета  дайте ми съвет, ще се побъркам от разни мисли и съмнения.
Чудя се дали да не го заведа на друг пулмолог или пак да изчакам.

Детенцето е малко още за кожни тестове за алергии и затова може да не са ви ги назначили като уточнение на диагнозата астма с алергичен компонент. А кръвен може да се направи и преди 4 годишна възраст. С ефира нямам опит и нищо не мога да кажа. Моето дете беше с такава диагноза, но си имаше и все още има алергии. Астмата не винаги се изявява със задух и пристъпи, но може за ваше спокойствие да го заведете на друг лекар. На първа страничка момичетата са събрали много полезна информация за астмата и нейните изяви, както и за лекарствата.  Hug

За бейбихалера и преди писах, че съм го изварявала редовно във вода, докато го ползвахме. Но от чешмяната винаги ми побеляваше, предполагам заради варовика. С филтрирана вода не побеляваше. Впрочем нашият е свободен, ако някой желае. Подарявам го, но все пак е ползван активно 2 години.

Все още съм в търсене на вълшебното нещо,което ще ни помогне сополите да си останат просто сополи, и да не преминат надолу  ooooh! Споделятйте, момичета, моля ви - всяко нещо, от което сте видели полза  Praynig Естествено, не за всяко дете това ще е панацея, но всеки си има глава и си преценя какво може (и иска) да пробва. За Трявна съм се замислила много сериозно, и здраве и живот - май месец сме там..

Споделям за Трявна - вълшебно място, което посещаваме 2 години подред и съчетаваме с плуване там. Първата година правихме и процедури в санаториума, втората не се наложи Simple Smile Сандански и морето съвсем не се отразяваха добре на моето дете. Направо се разболяваше, но за всеки е различно. С хомеопатията нищо не се получи, напротив - влоши се много. Трудно се намират добри хомеопати, винаги на разположение, както се налага при нашите деца... От народната медицина почти нищо не можех да приложа, заради тежките му алергии. Поради това и периодично му отлагат ваксините след 6 месечна възраст. И аз каквото прочета и преценя, че е подходящо - пробвам. Така смених няколко вида неща през годините, докато намеря това, което помогна на моето дете сополите да не довеждат до спазми. Изглежда са му липсвали доста витамини и кой знае още какво, заради ограниченото му хранене покрай многото хранителни алергии. Когато успяхме да го "нахраним", видях светлина в тунела. С алергиите все още се борим.Simple Smile Успех и бъдете здрави!  Peace

# 71
terli , по колко пъти в годината ходехте там и къде / говориш за  басейн/ ..., по кое време на годината - месец ходихте . От кое местенце за отсядане сте доволни ....Ние тази година ходихме от 7.юли до 17 юли и умряхме от студ . Градският басейн беше в ремонт и ходихме на процедури във Болницата , не във Санаториума.

# 72
Лекарите и сестрите от санаториума казаха, че е най-хубаво поне два пъти да се ходи на Трявна за по 2 седмици, но ние сме били по 7-10 дни през лятото. В Калина Палас отсядахме и ни хареса. Не искахме да сме в долу в града, а по-близо до горичките за разходка. Въздухът е важен, а долу все на пушеци от запалени скари и пещи попадахме, което преди поне не си отразяваше добре на детето. Сега видях, че Калина отново имат хубави промоции до края на ноември. Тази година даже беше по-добре от миналата относно цените и условията, а басейна беше със супер приятно топла вода и пълно с деца за игра. Миналата година през юли беше с по-студена вода, но пак го пускахме вътре, макар и за по-кратко. Ефектът след процедурите се запази около 3 месеца, после пак направи пристъп, но май последния ни засега. Започнахме и други неща, закрепи се...Хубаво щеше да е повторим Трявна миналата есен, но имахме други планове. Тази година бяхме през август, като много се чудихме дали да не отседнем в съседния Бръшлян, но наши познати не бяха очаровани и се отказахме. Ходихме обаче там да ядем, много хубава храна приготвят.Simple Smile

# 73
Благодаря ти terli , за информацията   bouquet На нас в Калина Палас ни идва доста скъпичко , дори и със офертите си. Чудех се за х-л Панорама - нали и той се намира в горичката ..., но нещо няма отзиви за там.  Бръшлян си е старичко - влизах вътре и позахабено доста , освен кухнята май нищо друго не става там. Останаха х-л Ралица и Чичо Томовата колиба , но и за тези места нямам достатъчно инфо.
От последният вирус , синът ми нещо все неможе да се изкашля , постоянно ми казва че има храчка . Правим инхалаций със физ. р-р , но не помагат и вчера дадох Вентолин със Бейбихалера . През ноща няколко пъти се мъчи да отхрачи но не става. Дали Ефирата не ни помага / смениха Сингулара със нея , че имаше болки в корема и разстройство / .  newsm78 Добре си бяхме на Монтелукаст , защо изчезна никой незнае....
Някой правил ли е инхалаций със физ. р-р смесен със натриев бикарбонат на ампули  newsm78 На нас това ни изписаха , но нещо се дере от него - много кашляше и го спрях. А сега пък неможе хубаво да се отхрачи .........

# 74
Здравейте ние пак сме в болница. Имаме си "юбилей" - 10 то постъпване за 2 години. Този път за пръв път не е с притъп но е с ужасна ангина. 4 дена температура 40,3 пълен кошмар. Той не може да си стои на крйаката. Лекари сновяха навсякъде, суматоха, говориха за мононуклеоза, менингит а мен сърцето ми свито. Той беше толкова зле, че ми минаваха всякакви черни мисли. Вече има малко  подобрение след 4 дни венозен антибиотик. Бързо оздравяване на всички. Сори че ви натоварвам  ама щят да полудея от притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт