Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 24

• 63 451
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
# 76

Споделям за Трявна - вълшебно място, което посещаваме 2 години подред и съчетаваме с плуване там. Първата година правихме и процедури в санаториума, втората не се наложи Simple Smile Сандански и морето съвсем не се отразяваха добре на моето дете. Направо се разболяваше, но за всеки е различно. С хомеопатията нищо не се получи, напротив - влоши се много. Трудно се намират добри хомеопати, винаги на разположение, както се налага при нашите деца... От народната медицина почти нищо не можех да приложа, заради тежките му алергии. Поради това и периодично му отлагат ваксините след 6 месечна възраст. И аз каквото прочета и преценя, че е подходящо - пробвам. Така смених няколко вида неща през годините, докато намеря това, което помогна на моето дете сополите да не довеждат до спазми. Изглежда са му липсвали доста витамини и кой знае още какво, заради ограниченото му хранене покрай многото хранителни алергии. Когато успяхме да го "нахраним", видях светлина в тунела. С алергиите все още се борим.Simple Smile Успех и бъдете здрави!  Peace

terli, би ли споделила за тези процудури какви са, кой ви ги назначи изобщо ако е възможно всичко, моля.
Аз много искам да заведа детето там, но не зная нищо.
Благодаря!

# 77
Mihaela, дано всичко с детенцето да е наред, и наистина да се окаже само ангина  Praynig кураж, мила  Hug
Terli, благодаря за всичко, което споделяш  Hug Определено ще се възползваме и ние от Трявна, но нямам идея как ще нагласим толкова дълъг престой - 10 дни  Rolling Eyes Но ти пък казваш, че и по 7 дни сте стояли - значи пак си влияе добре... Аз загледах Чичо Томовата колиба, много привлекателно за дечица ми се стори, ще разучаваме още - нали е хубаво май месец да се ходи, заради цъфтежа на боровете тогава, имаме още време да умуваме къде  Grinning
Само с хомеопатия и на мен не ми държи да пробваме още... Не знам как ще съм спокойна, ако при пристъп не включа първо вентолин  newsm78 Може би още събирам смелост, чувала съм много добри отзиви, но някакси ми е трудно да се доверя.... А иначе си ползваме и хомеопатични лекарства, успоредно с конвенционалните - в определени моменти си действат доста сполучливо  Peace
Mendoza, има цяла тема за Трявна, Klem4e скоро я беше постнала тук, но след това и аз не я намерих. Върни се няколко страници назад и потърси линка  Wink
При нас положението пак е болно - Криси от два дни е с бронхит, вече е по-добре и като че ли спазъм няма (поне преди два дни док каза, че няма), а и определено се подобрява. Не пие АБ (няма Т и май нищо не налага АБ сега), така, че вече и на това се радваме  Confused Включих черна ряпа, мед на гърдичките, и овладяхме положението.
Клемче, щом му е трудно да отхрачи на малкия, пробвай с чай от дюлеви семки, черната ряпа (предполагам знаеш как се ползва с мед/захар), дано си намерите решение  Hug Аз инхалации освен само с ФР или ФР+вентолин не съм правила, не мога да се изкажа за бикарбоната  Rolling Eyes
Снощи каква щуротия направих  ooooh! - измих на дребната маската от инхалатора и мъжо трябваше да сложи вентолина, ама го подведох, че аз ще сложа ФР, той сложи вентолина, а аз не сложих ФР  #Crazy И познайте - след минутка само всичко беше издишано и взехме да се чудим как така толкова бързо е свършил разтвора  Shocked И като се сетих каква съм я надробила, изтръпнах.... Слава Богу, нямаше нищо, което да ни притесни след това, но ми стана много виновно  Tired Някой правил ли е нещо подобно - мога ли да очаквам някаква реакция при инхалация само с вентолин, без ФР  newsm78 Не, че смятам пак да пробвам, де  Blush

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 11:13 от Rallichka

# 78
Rallichka, Прочетох цялата тема за Трявна, но така и не разбрах какви точно процедури се правят и кой ги определя.За това питам.

Може ли координати на санаториума, тъй като ми излизат само на болницата.

# 79
Rallichka, Прочетох цялата тема за Трявна, но така и не разбрах какви точно процедури се правят и кой ги определя.За това питам.

Може ли координати на санаториума, тъй като ми излизат само на болницата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718202.0
Mihaela Grancharova-Todorova , дано се оправите бързо . Praynig

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 14:11 от klem4e

# 80
Mihaela  Hug дано се повлиява бързо и да отминава този кошмар

# 81
Klem4e, това ли е санаториума? На сайта пише - детска белодробна болница, поради което реших, че на е санаториум. В темата за Трявна ми направи впечатление, че правят процедури и в санаториума и в болницата.

# 82
Mihaela-дано бързо да се оправяте и стига толкова с болниците  Hug

Ние сме с http://www.ebay.com/itm/New-AeroChamber-Plus-Flow-Vu-Anti-Static … ING-/251371023090  -много съм доволна, малко е и много лесно за ползване и свири, ако не го използва правилно, струва 30 лева, купих го от алерголожката, като бяхме миналият път го нямаше.А за почистването ми обясни, че не трябва да се изварява и да се мие в миялни, и още нещо за което нямах и престава-тъй като е пластмасов-отнема от лекарството-трябва веднъж на 2 седмици да го накисвам в сапунена вода и да не го изплаквам-даже каза, че малко ще побелее от течния сапун, но няма проблем.

Иначе ние сме добре, вчера имаше малко хрема, но бързо я овладях, а днес във вятъра не излизахме и вече няма и помен.

Пожелавам на болничките-бързо оздравяване  Hug, а на всички други да са много здрави. Лека нощ!

# 83
Klem4e, това ли е санаториума? На сайта пише - детска белодробна болница, поради което реших, че на е санаториум. В темата за Трявна ми направи впечатление, че правят процедури и в санаториума и в болницата.
В темата за Санаториума е писала една майка , която е ходила миналият месец и информацията е съвсем прясна / споделя за съвсем нови стаи  newsm78 . Предимството да правите процедурите там е че все пак са пулмолози , а не обикновенни педиатри. Недостатъка е че ако отседнете там ще сте като в болница , обиколени от боли дечица. Доколкото знам процедурите които се правят и на двете места са едни и същи , само дето във болницата трябва да си там на уговореният час , а във Санаториума чакаш докато дойде твоя ред - това го обсъждахме майките из площадките. Ние лично избрахме болницата и всеки ден бяхме там около обяд. Доволни сме , само дето там процедурите ги правят 7 дни  по два вида / едновременно / и си доплатих за още 3 дни /общо 18 лв/. В този период имаше много дечица във Санаториума и отделно бяха изселили там дечица от някакви интернати и беше ужас. Сега може да е по - спокойно .

# 84
terli, би ли споделила за тези процедури какви са, кой ви ги назначи изобщо ако е възможно всичко, моля.
Аз много искам да заведа детето там, но не зная нищо.
Благодаря!
Ние не бяхме с направление, заради едно изследване при първоначалния преглед, което беше невъзможно да направим на детето в този момент. Минахме преглед при дежурния лекар срещу заплащане в касата на санаториума и му назначиха по 2 процедури на ден-магнит и нагревки. Миналата година мисля, че едната процедура беше към 6 лв. Успяхме 6 дни да ги направим, защото в неделя не работят. Уговаряте се после кога е най-удобно да ходите. Нас ни казаха по обед, тогава имаше по-малко хора пред кабинета за процедури на първия етаж.
Ако сте с направление, всичко това е безплатно, но се иска да стоите доколкото знам поне за 10 процедури. В темата за санаториума веждам, че всичко е подробно обяснено. Hug

# 85
  • тук и там
Rallichka,аз съм правила инхалации без ФР-само вентолин,атровент и бромхексин,така ни беше изписан от личната ни лекарка и доста дълго съм правила инхалации така.Важно е течноста да е около 0,5мл-защото иначе се изпарява много бързо.Питала съм я нееднократно да слагам ли ФР-според нея няма нужда,всъщност тук не изписват ФР,освен когато ампулата с лекарство е малко милилитри,но за лечение-не!Знам,че в Бг всички правят инхалации с ФР,но както сигурно си разбрала и сама-не е проблем и само вентолин.

# 86
Върнахме се току- що от преглед . Започваме профилактика със Респивакс три поредни месеца по десет дни . Ефирата остава , но Флексотита се увеличава на 2 х 4 впръсквания Shocked, като ще го намаляме чак след декември . Дразни се от влагата и това си е- нали сме си в панелено жилище - няма спасение от нищо .  Даже решихме да облицоваме коридора със дърво да поема влагата / преди година бяхме в такова жилище и ни нямаше нищо. /. Длъжни сме да опитваме от всичко.
Mihaela Grancharova-Todorova
, как сте - дано се оправяте бързо и да се махате от тази болница , че като се сетя за белезите на моят хубавец от абокяти....и ми става жално Praynig

Бързо оздравяване на всички  Hug Аз май ще хващам баира за Трявна - тук във Варна с тази влага не се издържа . Преди обяд излязохме на разходка и не може да се отхрачим ... Sad Кашляме ще ни изкочат очите

# 87
Kaisia, да, явно няма проблем ако няма ФР, аз се изплаших не за друго, а да не би да действа по-силно, ако не е разреден. Явно не  Peace
Клем4е, не, че искам да те разколебавам, обаче тоя респивакс си е нож с две остриета   Confused - действа добре, но организма свиква, и следващата година ако пак не вкараш изкуствена защита, болестите се връщат с голяма сила  Confused Не сме ползвали, споделям само какво съм чула/чела. Ето мъжо ми - една година си направи ваксина, следващата -не. Изкара страховита пневмония, и след това вече организмът му стана много лесна мишена на атаки от всякакъв вид... Естествено, може при него да няма нищо общо с ваксината, но ваксините по принцип си правят тялото "мързеливо" да се спасява само  Peace

# 88
  • София,
И от къде го взе за 31 лв , че ние сме със побелелият бейбихалер  newsm78

леле klem4e така ме разсмя,  Joy Joy Joy, вярно вие бяхте с побелелия бейбихалер, ама то може ли да помним  Joy хайде хайде няма нужда и с побелял може да работиш само клапите да са ти здрави!
Наистина си им варират цените, аз хум преди мпет години съм ги купувала моите и двата и единия беше около 50, втория след една година го взех за около 40. На мен ми го искаха в ДГ с едно инхалерче вентолин и стоеше първо в яслата, после в групата в градината опаковано така за всеки случай, въобще не е ползван, даже като ми го върнаха вентолина беше с изтекъл срок на годност  Joy Joy Joy, щах да Ви го изпратя на вече го подарих на Виктор на Донсита.

И аз мисля че респивакса не е никак добра идея, то е същото като бронховаксома, само че е по слабо - това е българският вариант на бронховаксома!!! И моят съвет е да не го даваш!!!

Mihaela да се оправяте бързо! Гледам и вие нашия живот живеете, не се притеснявай има светлина в тунела ще Ви просветне, ще ги поразредите. И ние бяхме така - първите две години нон стоп през месец два в болница, с пристъп, после пък сменихме по същия начин с ангини и разни метаболинти ацидози, получаващи се от ангините, като почнеше да повръща и нямаше край. Но постепенно и това свикнах да овладявам, а и като поотраснат друго си е. Колко сте големи. Сега в коя болница сте? Не се притеснявай - с вас сме и силно Ви прегръщаме. Аз много добре те разбирам как се чувстваш и колко ти е зле в момента, и аз така се чувствах и аз намирах утеха единствено във форума, тук при хората изпадали в безизходица като мен, тук при хората които не веднъж са преживявали същия кошмар!

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 20:21 от <eiffel tower>

# 89
Михаела   bouquetЧестит имен ден мила ,макар че можеше по добре да го отбележите ,но важното е ,че детенцето ти е по добре ,като прочетох 40 градуса температура ми се изправи косата . Sad
ох дано по бързо се възтановите .
Да попитам ,а пулмикорта може ли без ф.разтвор?
Трявна и аз ще я посетя ,но 10 дни едва ли мога ,а пък и май каката ,когато свърши училище ще е няма как .
На всички болни дечица скорошно оздравяване .Аз тази седмица съм без инхалатор и дишам прекрасно ,единствено ме дразни пушека от тези коли ,голяма мизерия ,верно е май ,че скоро време всички ще ходим с маски . Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт