Лято наближава, ОКТОМРИйче за море се стяга.

• 63 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Мишо, голяма е сладурка. А, кое е другото бебче?

Виктор  Mr. Green Беше в една стая с нас, а отгоре на това като ходих в детското отделение се оказа,че са и креватче до креватче.  Flutter
А, ти каква хубава покана отправи..мммм...звучи фантастично!

Orchids, мерси! При вас как е положението? Как се справяте в отглеждането?
Mamam-am, давай смело!  Heart Eyes Mr. Green Любов трябва да има! Само като виждам емоциите на лицата на Нестор и таткото и ми става едно хубавооооо... newsm76 Няма такова щастие!

# 121
Охо, Мишанче, сладуранката и на мен въобще не ми изглежда мъничка. Heart Eyes
Да, да гледаш братчета и сестричета как се обгрижват и обичат е много хубаво, хехе.
Моите вече се поскарват, но и много си играят заедно, Нико все ходи да целува Мила.

При нас е вече студено и зимно, все по-рядко излизаме на разходки.
Имаме проблем със занималнята на Нико - много плаче, като стресиран и уплашен е като чуе,
че ще го водя, направо вече не знам какво да правим. Днес учителката го прегръща, целува, каза му да не се тревожи, че много ще си играят, но в момента в койтоси тръгнах... Cry
Много ми е неприятно да го гледам така....

# 122
  • Русе
Привет момичета
Влизам да попитам някой да знае къде мога да намеря детски автосимулатор на сносна цена дори и втора употреба да е /може и от сайт в чужбина /
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/27349

# 123
  • София
Мише, имаш си съвършен разкош в къщи, х 2! Да са ти живи и здрави и двамата  Heart Eyes Heart Eyes И аз ти позавидях мъничко, но с добро сърце  Hug
Milla Elaine, а защо плаче? Какво не му понася там? Или просто е залепен за мама  newsm78 От колко време е така?
Mamam-am, хайде не се помотвай - децата порастнаха вече и си е време за още  Mr. Green

# 124
Аз много искам да родя още едно детенце. Представям си го момиченце, мъничко, нежно, даже име съм му измислила. Обаче реално ще ни е непосилно! Едва издрапваме и с тези двамата, пък и ни е тесен апартамента, всичко говори против трето дете! Интересно е как забравяме трудните моменти и остават само хубавите.

# 125
Аримче, от около две-три седмици започна, преди това нямахме проблем.

Мислех че е в децата причината, нещо да го дразнят и пр., но според учителките - абсурдно.
Сега го наблюдаваме, защото едната учителка забелязва, че се стресира ако го карат да ходи на гърне. Confused
Също - "ако няма работа", ако му поставят задача някаква да прави бил супер, но ако просто се мотае с децата нещо не го кефело. абе...труден характер.  Laughing

# 126
Аз засега на 2-ро не се престрашавам. Малкия се радва много на котки, та по-скоро за коте да събера смелост  Laughing

Milla Elaine и Светлозар хич не ще да хареса градината. И неговите лелички са усмихнати, гушкат го, но все се пазари и не иска да ходи, плаче сутрин. Не знам вече какъв е проблема  Confused

Вчера се обадиха от градината, че вдигнал температура и има обрив - оказа се скарлатина.  Rolling Eyes Дано поне я изкара леко  Praynig

# 127
Mamam-am, ако е скарлатина, трябва да вземат гърлен секрет и да изолират бактерии. Другите симптоми са малиновочервен език и след около 10 дни на детето започва да му се бели кожата по дланите и стъпалата  Peace И нашия батко изкара нещо като скарлатина в 1 група, но нямаше бактерии в гърлото и педиатърката и до сега твърди, че не е скарлатина...не знам. Но стъпалата му се обелиха след това  Peace

# 128
Здравейте!

Мише, прекрасна бебешонка си имаш! Да ти е жива, здрава, много спокойна и да папка много!
 Hug Hug Hug Много целувки на добрия батко! Дано винаги е много нежен и грижовен Heart Eyes Heart Eyes

Мамам-ам
, да се оправя бързо детето Hug . Не знам как се процедира при скарлатина.

И аз се присъединявам.

Мила, дано намерите някакво решение за Нико. Той не ти ли казва какво го тревожи?

Аз от Сим нищо не мога да измъкна за детската. Не споделя, не разказва, никога нищо не си спомня. Поне е спокоен, ходи с желание.

Ох, съвсем забравих защо влязох Laughing Crazy . Направих нов албум в snimka.bg. Време е за нов колаж
Влизате с име и парола. Албума се казва Колаж 2013-2014.
Мисля до края на годината да събираме снимки и за Нова година - нова тема (  Praynig ) да си имаме и нов колаж Party

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 22:39 от hailie

# 129
  • Сливен
Мишееее!Честита малка принцеса!Прекрасна е!
Хейли,качих снимка  Hug

# 130
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро!

Благодаря ви за хубавите пожелания!  Hug

Mamam-am, я разкажи малко повече за симптомите на скарлатината?  Rolling Eyes didanka е дала обяснения, но явно при всеки протича различно...
hailie

За детската градина на Нестор мога единствено положителни неща да кажа. Грижат се прекрасно за децата, но въпреки това има 2-3 родители,които се опитват да правят обобщения от името на всички  smile3516 Последният хит беше изказването на въпросната майка,която казала,че децата се подтискали и депресирали?!  ooooh! А учителката на групата е изключителна жена  Peace Работила е в дом за деца и можете да си представите,че цял живот работи в подобна среда и знае потребностите им много добре. Отношението също е ок.
Въпросните недоволни подели инициатива за родителка среща в един от близките молове в извън работно време с родители и учители?!?!?!  ooooh! Най-голямото безумие, което съм чувала! Как ще и от чие име можеш да организираш родителка среща извън сградата на детската, без ръководството и извън работно време?! Направо не ги разбирам тези хора  Rolling Eyes Не стига,че  децата им посещават ДГ и ги обгрижват, а те непрекъснато намират какво да ръчкат и да тормозят персонала.
Едната от майките / която се оказа ползва и услугите на детегледачка/ се изказала,че детето й си забавяло развитието,защото било по-умно от останалите!!!  Shocked  #Crazy

Ох,отплеснах се малко, но много ме подразниха тези реакции... Crossing Arms

Ооо,забравих да се похваля,че Нестор ще има тържество на 12.12 в градината и сега търсим костюм за ролята на помощник-джудже на дядо Коледа  Mr. Green Heart Eyes Голяма тръпка ще е!  Party

По между другото исках да попитам тази година ще разменяме ли картички и намислили ли сте идеи за коледните подаръци на децата?

# 131
hailie  чудесна идея за нов колаж  Party Тъкмо свалих последните снимки от фотоапарата  Grinning
MISHANA и аз не ги разбирам тези вечно мрънкащи родители - като не ти харесва толкова в градината, гледай си детето сам и както си искаш. Разбирам да има някакъв сериозен проблем, ама така да се хващаш за най-малкото нещо  ooooh! Ще кажеш, че родителите сме винаги перфектни в отглеждането и възпитанието - даже съм забелязала, че тези с най-големите претенции, обикновено хич не се занимават много с децата си  Rolling Eyes
Скарлатината май много трудно се диагностицира. Случаите, за които ми разказват напоследък, в които лекуват скарлатина и самите лекари до последно не са сигурни дали е това  Rolling Eyes Нашата лекарка уж е сигурна в диагнозата, но преди това го водихме в Бърза помощ /живеем близо, а лекарката му не беше на работа/ и там не бяха сигурни какво е.
Светлозар му нямаше нищо освен, че предната вечер мрънкаше много. Като го събудили от следобедния сън в градината видели червените бузи, имал температура и бил много отпаднал. При прегледа се оказа, че има има гнойна ангина и много ситен червен обрив по цялото тяло - това са характерните симптоми за скарлатината. Но секрет не са му вземали. Лекува се около 10 дни с антибиотик.Накрая се лющи тялото. Лошото е, че тази шарка може да повтаря, не се изгражда имунитет и може да се очакват усложнения и 20 дни след излекуването. Като може да се засегнат вътрешните органи, ревматизъм, алергии да се получат. Затова трябва да се лекува с антибиотик +  противоалергични лекарста. Май е най-гадната от всички шарки. Но пък не е силно заразна /уж/.

За подаръци още нищо не съм измислила - с последните от РД почти не си играе, само компютър му дай. Та съм в голяма чуденка  newsm78

# 132
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте! Мамам-ам, скарлатината е хубаво да се потвърди със секрет. Стоян така е имал всички симптоми и дори една лекарка го определи като скарлатина, но в последствие се оказа, че не е това, а е ангина с обрив. Георги пък ми изкара атипична скарлатина, която не знам тогавашната му докторка как разпозна, но след секрет се потвърди, та тогава Георги нямаше половината типични за скарлатината симптоми.  Crazy Иначе, да скарлатината се лекува с АБ и повтаря, но не е точно шарка.
Хайли, ще кача снимка и аз, само да намеря време да сваля.

Аз всъщност само бегло прегледах назад, защото влизам да ви черпя, одъртявам днес.  Laughing

И естествено, като за ЧРД сме болни - Стоян е с ларингит на инхалации, но за да е по интересно е и с бактериална инфекция на лицето, понеже се е пипнал с мръсни ръце и конюктивит, който разбира се прехвърли и на Мая, та веселба. Съответно няма и да празнуваме освен ако гостите не държат да ги почерпим с някой вирусно-бактериален коктейл.  Crazy  Joy

# 133
  • Русе
Привет момичета
Като гледам много болнички дечица има / в това число и ние / но дано бързо да оздравяват че празници идват  Hug
Аз тази година реших по отрано да се заема с подаръците за малкия че миналата година в последния момент набързо ги накупих ,няма да са много но са обемни - за градината сме поръчали огромен автовоз  чак от Дания един шофьор ще го донесе ,за Коледа днес от Хиполенд / имат 25 % отстъпка всички стоки днес / поръчах детски автосимулатор ,за Нова година ще бъде нещо по скромно и още не съм го измислила но имам още време .
Това за сега от мен отивам да се пробвам да кача снимки в албумчето

# 134
Понеже експертът не се появи да каже (Блур къде си?), съвсем накратко ще кажа, че Божоле-то е най-известното младо вино, което всяка година се разпространява в предпоследната събота от ноември. Тази година се пада на 23ти (утре). Това е вино, което се пие в годината на производство, без да се оставя да отлежи. За повече подробности потърсете чичко гугъл, има доста инфо.

За скарлатината мога да ви разкажа моя опит, който е колкото голям, толкова и объркан. Симона я кара като беше на две и Радо тогава пропусна, защото деца под 1 година не можели да се заразят. Мина много леко и до днес се съмнявам, че е била стинска скарлатина. Тъй като е бактериална инфекция, се съгласих на АБ. Не сме пускали секрет, защото се случи на път към морето и ходихме при случаен лекар. След около година точно се повтори и при двамата вече, и пускахме секрети и антибиограми, както си му е реда, но така и не се разбра ангина ли е или скарлатина. Истината е , че не разбрах каква е разликата между двете и защо е важно да се определи какво е. В крайна сметка протичат почти еднакво, лечението е едно и също (АБ), тогава каква е разликата? Възможно е при ангина да има обрив от висока Т, както и да има скарлатина без обрив и ми звучи като едно и също. Още по-объркващо е, че по едно време имаше съмнение, че не е нито едното, нито другото, а просто стрептококова инфекция, която шокиращо преминава по същия начин и още по-шокиращо се лекува по същия начин. Вие ако знаете нещо по-различно споделете, че аз до ден днешен съм много объркана по този въпрос.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт