Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 17 та част

• 36 405
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
  • гр. София
Здравейте, отново имам въпрос.
Колко време след като се върна на работа след първата година майчинство трябва да работя, за да имам право да си използвам натрупалият се годишен отпуск? Доколкото ми е известно не мога от отпуска по майчинство директно да ползвам натрупалият се годишен отпуск. Трябва да работя известно време.

# 76
  • Пловдив
Здравейте, отново имам въпрос.
Колко време след като се върна на работа след първата година майчинство трябва да работя, за да имам право да си използвам натрупалият се годишен отпуск? няма изискване да отработиш определено време Доколкото ми е известно не мога от отпуска по майчинство директно да ползвам натрупалият се годишен отпуск. напротив,можеш.можеш веднага отпуск или болничен Трябва да работя известно време. не

# 77
  • гр. София
Много благодаря за отговора!   bouquet  bouquet

# 78
Zdravei te imam vapros tai kato navar6vam 1 godina trudov staj april tezi meseci 6te mi badat li plateni posle

# 79
  • Пловдив
Zdravei te imam vapros tai kato navar6vam 1 godina trudov staj april tezi meseci 6te mi badat li plateni posle

Със задна дата обезщетение няма да ти изплатят.Ще започнат да ти плащат от април.Дотогава опитай за социално майчинство

# 80
sega sam v 42 dni bolni4en i toi li nqma da mi bade platen

# 81
  • Пловдив
sega sam v 42 dni bolni4en i toi li nqma da mi bade platen

Пишеш не свързано,без никаква допълнителна информация и очакваш компетентен отговор ?!?

# 82
Здравейте, още един въпрос за платения отпуск през първата година майчинство. Първата ми година изтича на 15.12, подала съм молба за втора година майчинство. В този случай отпуската за първата година ще ми се изплати ли, или ще мога да я ползвам след края на втората година?
Ако след края на втората година напусна работа, какво ще се случи с отпуските? Може ли работодателят да ме задължи първо да ползвам отпуските и после да напусна?

# 83
  • Пловдив
Здравейте, още един въпрос за платения отпуск през първата година майчинство. Първата ми година изтича на 15.12, подала съм молба за втора година майчинство. В този случай отпуската за първата година ще ми се изплати ли отпуск се изплаща,без да се ползва,при прекратяване на договора , или ще мога да я ползвам след края на втората година? да
Ако след края на втората година напусна работа, какво ще се случи с отпуските? ще ти платят всичкия натрупан платен годишен отпуск Може ли работодателят да ме задължи първо да ползвам отпуските и после да напусна? да те задължи не може..може след като си ползваш отпуската,да те съкрати като ще му трябва разрешение от Инспекцията по труда.

# 84
здравейте, надявам се да ми отговорите на една питанка- началото на ноември месец мислех, че трябва да получа последно сумата за първата година от майчинството ми, т.е. декември да започна да получавам сумата от 310лв или 340лв незнам, защото малката вече стана на годинка и започвам втората година от майчинството. В началото на всеки месец си получавах майчинството, но през ноември освен в началото и в края на месеца получих някаква сума. Та се чудя, дали това е било сумата за декември, защото се доближава до по горе споменатите суми, които очаквам за втората година.

# 85
  • Пловдив
се чудя, дали това е било сумата за декември

Да,вероятно е била за декември.Извади си пик код от НОИ,за да видиш точно
Втората година в момента е 310 лв месечно

# 86
Благодаря, Елфита!

# 87
  • на брега на реката
Здравейте! И аз имам въпрос. На 31.08. тази година внучката ми направи 2 години и дъщеря ми напусна работа. След седем работни дни започна нова работа. През м.11.2013 беше болнични и днес дойде писмо от НОИ , че нямала 6/шест/ месеца осигурителен стаж и няма право на обезщетение. Заради прекъсването ли е това и изобщо прави ли са от НОИ ?

# 88
  • Пловдив
Заради прекъсването ли е това и изобщо прави ли са от НОИ ?

Има право на болничен.Нали има стажа?.Явно обаче счетоводителят е отбелязал на гърба на болничния стажа само в тяхната фирма.Нека да говори с него и ще се оправят нещата

# 89
  • на брега на реката
Благодаря! Ще и кажа утре. Толкова усложниха нещата, че просто нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт