Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 17 та част

• 36 406
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте! Може ли някой да ми каже дали приеха майчинството да се изчислява за 18 вместо за 24 месеца? И ако не са все още, кога се очаква да се приеме?
Благодаря предварително   bouquet

# 91
  • Пловдив
Здравейте! Може ли някой да ми каже дали приеха майчинството да се изчислява за 18 вместо за 24 месеца? засега е 24 м назад И ако не са все още, кога се очаква да се приеме? ако има промяна в базата,ще стане ясна края на декември

# 92
  • София
♥Elfita♥ , благодаря ти за бързият отговор. Ще следя новините, за да разбера какво се случва.  Hug

# 93
Здравейте. Искам да ви попитам. Детето ми навърши 1 годинка на 30.09(срокът ми е била на 05.10) На 03.10 получих 310лв,(това сигурно за септември), на 10.10 получих 53.91( това предполагам за 5 дена октомври) и на 26.11 получих 256.09( това мисля си, че са останали за октомври) А кога ще получа на ноември? И счетоводител всеки месец ли трябва да подава декларация или тази декларация ( за втора годинка)  се подава еднократно? Благодаря ви предварително.

# 94
  • Пловдив
А кога ще получа на ноември?

За ноември ще получиш декември.Оставам с впечатлението,че декларацията за втората година е подадена в НОИ през ноември.Но не пишеш кога точно са ти изтекли 410 те дни.Пиши мейл до НОИ.Те ще ти отговарят.Извади си ПИК код,за да си следиш нещата на страницата на НОИ

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 11:57 от ♥Elfita♥

# 95
Благодаря ти Елфита. 410 те дни са изтекли на 04.10. Имам ПИК, там пише, че  последно представяне на документите  18.11.2013 г. и че на 25.11.2013- Заявление-декл по чл.53 от КСО, по случая е започнало плащане, след това получих на 26.11 - 256.09лв. Само ако можеш кажи ми счетоводител трябва ли сега да подава декларация или това еднократно се подава? Постоянно имам проблеми с него, защото всички документи подава късно.

# 96
Много ти благодаря!!!

# 97
  • Пловдив
Сега зацепвам,че е едва 9 ти декември.Изчакай за превода за ноември.Ще ти ги пуснат

# 98
Здравейте, искам да ви питам тъй като започнах работа март 2013г,а до преди това не съм работила никога какво майчинство ще взимам и как се изчислява?Не съм запозната с тази област

# 99
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви питам тъй като започнах работа март 2013г,а до преди това не съм работила никога какво майчинство ще взимам и как се изчислява?Не съм запозната с тази област

Минималното две години,което в момента е 310 лв на месец

# 100

Минималното две години,което в момента е 310 лв на месец
Благодаря ти ♥Elfita♥

# 101
  • Пловдив
katalunka,все пак не пишеш дали ще имаш стажа към 45 дневния.Ако го нямаш,няма да ти превеждат пари докато не го натрупаш

# 102
Ами започнах на 12 март 2013г  и на 12 март 2014г ще направя една година трудов стаж! Термина ми е на 13 март и не зная какво трябва да получавам ,защо и как трябва да се изчислява   bouquet

# 103
  • Пловдив
Няма да получиш пари за 45 дневния болничен.За този период попитай в социалните за помощ за бременност 150 лв
Ясно че не знаеш как се изчислява,но все пак да беше написала на какво те осигуряват.Поне си наясно,че това гледат.Мисля,че не си на много повече от МРЗ затова и ти писах минималното обезщетение

# 104
имам нужда от съвет как да процедирам  Praynig . Ситуацията е следната - от 1.1. 2014г. ще ме назначат на нова месторабота, но казаха че ще мога да си продължа майчинството, докато изтече. Въпросът ми е възможно ли е това, как става документално, трябва ли да се явявам на работа / за ден/ ?
Кога да съобщя на старото място / за да нямам "дупка" в стажът/, какво трябва да представя / труд.книжка, заявление за напускане...? / И тук трябва ли да имам отработен ден за да напусна / тъй като съм в майчинство/
Въобще какви са стъпките в подобна ситуация...

Общи условия

Активация на акаунт