Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 17 та част

• 36 335
  • 777
  •   1
Отговори
# 45
Добре де, как документи с начална дата през декември да се представят в НОИ още през ноември?
Рано е още въобще да се носят. Няма как да се появи декларацията

О,да,да.Гледала съм началната дата октомври

Miimiiнka,до 15 ти януари ще ти представят декларацията
Добре де, аз нищо не разбирам... Демек, майчинството почва след изтичане на последния изравнителен болничен ли? Защото, аз съм родила на 27 Август. А и болничният ми е до 11 Декември, защо чак след 15 Януари твпърва ще ми носят декларацията? Те казаха, че ми я занесена в Нои с болничният лист. Егаси гадното, а аз си мислих други работи тцтцтц

# 46
Добре де, как документи с начална дата през декември да се представят в НОИ още през ноември?

Добре де, аз нищо не разбирам... Демек, майчинството почва след изтичане на последния изравнителен болничен ли? Защото, аз съм родила на 27 Август. А и болничният ми е до 11 Декември, защо чак след 15 Януари твпърва ще ми носят декларацията? Те казаха, че ми я занесена в Нои с болничният лист. Егаси гадното, а аз си мислих други работи тцтцтц
И к`ви други работи мисли? Simple Smile
От начолото на болничния за 45 дни изчисляват размер на обезщетението, което ще получаваш до 410-я ден. На това му викат "високо майчинство". После излизаш в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. и получаваш месечно определена сума, която в момента е 310 лв.
Няма как да се представи декларацията сега, защото в нея декларираш неща, които трябва да са актуални към началната й дата, която е през декември.

# 47

И к`ви други работи мисли? Simple Smile
От начолото на болничния за 45 дни изчисляват размер на обезщетението, което ще получаваш до 410-я ден. На това му викат "високо майчинство". После излизаш в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. и получаваш месечно определена сума, която в момента е 310 лв.
Няма как да се представи декларацията сега, защото в нея декларираш неща, които трябва да са актуални към началната й дата, която е през декември.
Да де, добре, но защо чак, през Декември се подава декларацията? Трябва да изтече изравнителния болничен ли? Аз, така си го разбирам... и ддемек ще имам 1 месец дупка. Защото болничният ми е до 11.12.2013г и след това до колкото, разбрах ще се подава декларацията.... Сори за тея въпроси ама нищо не схващам....  #Crazy #Crazy newsm78 newsm78

# 48
 Miimiiнka, ще се получи малка дупка, може би, но това зависи кога през декември  ще занесат декларацията.В началото на декември  ще получиш парите за ноември. В началото на януари парите за декември и по болничния. Ако представят декларацията през декември най-късно в края на януари ще получиш пари и по нея за декември.

# 49
  • гр. София
Здравейте. Искам да попитам нещо. На 22 ноември детето ми става на 1 година. Тогава ли ми изтича първата година майчинство и трябва да се върна на работа (ще се наложи просто)? Или на датата, следваща датата, на която ми изтича първият болничен - този за 45 дни?
Другият ми въпрос е дали за годината, в която съм била по майчинство, ми се полага някакъв платен годишен отпуск и мога ли да го ползвам непосредствено след като ми изтече тази първа година майчинство? Т.е. да се върна на работа след като изтече първата година майчинство и след като съм ползвала натрупаният отпуск (в случай, че ми се е полагал такъв).

# 50
Здравейте. Исакм да се обърна към вас с въпрос относно майчинството! Осигуряват ме във фирма, но съм по майчинство вече 1год.! Детенцето ми навърши годинка на 19-ти ноември! Първия ми въпрос е трябва ли  да подавам някаква декларация и къде? Вторият ми въпрос е: защо в началото на ноември ми преведоха 310лв., а на 19-ти ноември/на рд на детето/ ми преведоха неизвестна за мен сума от 132,86лв. ?
Много ще съм ви благодарна за разяснението!!!

# 51
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. Исакм да се обърна към вас с въпрос относно майчинството! Осигуряват ме във фирма, но съм по майчинство вече 1год.! Детенцето ми навърши годинка на 19-ти ноември! Първия ми въпрос е трябва ли  да подавам някаква декларация и къде? Вторият ми въпрос е: защо в началото на ноември ми преведоха 310лв., а на 19-ти ноември/на рд на детето/ ми преведоха неизвестна за мен сума от 132,86лв. ?

Уточнихме на лични  Peace

Здравейте. Искам да попитам нещо. На 22 ноември детето ми става на 1 година. Тогава ли ми изтича първата година майчинство и трябва да се върна на работа (ще се наложи просто)? Или на датата, следваща датата, на която ми изтича първият болничен - този за 45 дни?
Другият ми въпрос е дали за годината, в която съм била по майчинство, ми се полага някакъв платен годишен отпуск и мога ли да го ползвам непосредствено след като ми изтече тази първа година майчинство? Т.е. да се върна на работа след като изтече първата година майчинство и след като съм ползвала натрупаният отпуск (в случай, че ми се е полагал такъв).

410 дни от 45 дневния си смяташ.
За годината по майчинство ти се полага отпуска и може да си ползваш.

# 52
Здравейте. Исакм да се обърна към вас с въпрос относно майчинството! Осигуряват ме във фирма, но съм по майчинство вече 1год.! Детенцето ми навърши годинка на 19-ти ноември! Първия ми въпрос е трябва ли  да подавам някаква декларация и къде? Вторият ми въпрос е: защо в началото на ноември ми преведоха 310лв., а на 19-ти ноември/на рд на детето/ ми преведоха неизвестна за мен сума от 132,86лв. ?

Уточнихме на лични  Peace

Много ти благодаря миличка  Heart Eyes Hug

# 53
  • гр. София
Много благодаря за отговора   bouquet

ПП: 410 дни, считано от първия ден на 45 дневния болничен, нали?

# 54
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Много благодаря за отговора   bouquet

ПП: 410 дни, считано от първия ден на 45 дневния болничен, нали?

Да.

# 55
  • гр. София
 Hug

# 56
Здравейте момичета от 18 ноември съм в болничен заради кървене в 6 г.с питането ми е ако се наложи да лежа да края на бременността, колко дни имам право на болнични

# 57
  • Пловдив
Здравейте момичета от 18 ноември съм в болничен заради кървене в 6 г.с питането ми е ако се наложи да лежа да края на бременността, колко дни имам право на болнични

180 календарни дни от 18 ти ноември.След като ти изтекат с ТЕЛК може още.45 дневния преди термин не влиза в тези дни,отделно е

# 58

180 календарни дни от 18 ти ноември.След като ти изтекат с ТЕЛК може още.45 дневния преди термин не влиза в тези дни,отделно е

Благодаря ти Flfita,
а ако пусна и някой ден платен год. отпуск през новата година ще повлияе ли това при изчисляване на майчинството т.е дали да остана да край в болнични или няма да е проблем и малко отпуска

# 59
  • Пловдив
Платения годишен отпуск не влияе отрицателно на обезщетението.Пусни си,за да закърпиш дните до 45 дневния

Общи условия

Активация на акаунт