Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 17 та част

• 36 386
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
много благодаря още веднъж Heart Eyes

# 61
За съжаление не ми е останало време да търся информация, за това ще се възползвам "мързеливата" да попитам тук. Вярно ли е, че може в периода на обезщетение да се работи до 2 часа на ден, без да се губи същото?

# 62
  • гр. София
Здравейте момичета, тези 180 дни не са ли за календарна година? Демек ако сега изляза в болничен до края на декември са ми за тази година, а от януари започват да текат нови 180 без 45 дни до термин. Или аз съм в грешка?

# 63
Здравейте!
Може ли да ви помоля за малко помощ ?
Термина ми е 9,12,2013г. Мъжът ми е на трудов договор от днес, преди това беше на борсата и получаваше минимално обезщетение. Знаете ли дали ще може да получи обезщетение за 15 дни по бащинство? Има 12 месеца в които са му внасяни осигуровки за общо заболяване и майчинство, но са разпокъсано.
Въпросът ми не е за темата, но ще се радвам, ако някой може да ми отговори.
Благодаря предварително !!!

# 64
  • Пловдив
За съжаление не ми е останало време да търся информация, за това ще се възползвам "мързеливата" да попитам тук. Вярно ли е, че може в периода на обезщетение да се работи до 2 часа на ден, без да се губи същото?

Какво обезщетение???За безработица,поради заболяване или за бр и раждане

Знаете ли дали ще може да получи обезщетение за 15 дни по бащинство?

Да,има право,защото отговаря на всички условия

Така ще е,ако имаш прекъсване в болничния.Ако нямаш,имаш 180 дни без прекъсване

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 20:44 от ♥Elfita♥

# 65
Много благодаря, Elfita !

# 66
за бременност и раждане... т.е. до навършване на 1 год. на детето...
аз съм самоосигуряващ, ако има значение.

# 67
  • Пловдив
за бременност и раждане... т.е. до навършване на 1 год. на детето...
аз съм самоосигуряващ, ако има значение.

Мисля,че може да работиш на трудов договор към фирма.Поне е така при хората на трудови договори и не си губят обезщетението /може да са трудов договор към друга фирма или граждански/.Но все пак за самоосигуряващите се не съм на 100 процента сигурна.Пиши мейл с този въпрос до НОИ и ще ти отговорят

# 68
Няма как да съм на трудов, по закон нямам право... ще пратя счетоводителката ми да разпита, защото няма как да хлопна кепенцата...

# 69
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Няма как да съм на трудов, по закон нямам право... ще пратя счетоводителката ми да разпита, защото няма как да хлопна кепенцата...

ЕООД предполагам (или свободна професия)...Няма как да си работиш и да си майчинство/болничен едновременно в собствената фирма...дори за 2 часа...

# 70
свободна професия Simple Smile и управител по закон нямам право да бъда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 71
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
свободна професия Simple Smile и управител по закон нямам право да бъда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Значи и шанс за прокурист нямаш.Ще си почиваш и ще си гледаш детето  Peace
http://gost.bg/index.php?topic=3752.0

# 72
Zdraveite mili momi4eta...imam 2 vaprosa:1 e:maichinstvoto mi e do 10 qnuari predpolagam 4e qnuari 6te si polu4a pulnite 310 leva,a fevruari 6te mi budat plateni dnite do 1 ti qnuari.Taka li e naistina?2 vupros e :kak moga da se zapi6a na borsata sled izti4ane na mai4instvoto mi? blagodarq predvaritelno na vsi4ki Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 73
  • Пловдив
Zdraveite mili momi4eta...imam 2 vaprosa:1 e:maichinstvoto mi e do 10 qnuari predpolagam 4e qnuari 6te si polu4a pulnite 310 leva,a fevruari 6te mi budat plateni dnite do 10 ti qnuari. да,така.януари пълната сума,а февруари ще ти платят до 10 ти януари дните Taka li e naistina?2 vupros e :kak moga da se zapi6a na borsata sled izti4ane na mai4instvoto mi? трябва да ти е прекратен договорът.за предпочитане е да те съкратят,за да взимаш по-дълго борса  blagodarq predvaritelno na vsi4ki Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 74
Blagodarq mnogo za iz4erpatelnia otgovor.Vse pak e hubavo 4e pone do fevruari moga da raz4itam... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт