Математически турнири - 24

• 83 156
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • ride my bike...
мдааа
Във Варна организаторът е един - няма купи, няма медали. Чиста работа. Simple Smile

А някой може ли да ми каже колко международен е международния майсторски клас в Сандански?

# 166

Доста грозен тон  Stop Не го очаквах, честно.
Кое точно наричаш мърморене?? Ако си позволяваме конструктивна критика към организаторите, то е, защото се вслушват в нея  Peace
Нещо повече, аз не смятам, че е редно да се дават и две купи в тези категории, където 1-и и 2-и са с различни точки. Децата имат доста изострено чувство за справедливост. Носителят на купа с втори резултат няма да може от сърце да се зарадва и да се похмали с наградата си.
Относно ироничните съвети за подаряване на сборници.... понеже сигурно съм малко по-дърта от повече от пишещите тук, така се е получило, че съм участвала като състезател на ЧХ - 1.
Отправям пожелания или ми изникват спомени?
Нещо наистина се обърка с тази тема  Sad

# 167
НПМГ се напънаха тази година, да покажат, че са по-добри от СМГ.
По-добри в какво? Laughing

Усещам каква конкурентна борба ще се разгори, като училищата ще се надцакват едно друго с купи и медали. Сигурно накрая ще имаме нещо ала "Златният Орфей: Twisted Evil
Надцакването тръгва от много по-ниско ниво.
От тук. Simple Smile

Моето предложение е догодина наградите да са тикви. И без това ЧХ съвпада с Хелоуин.
Ще пиша на организаторите.
hahaha

В СМГ - явили се състезатели около 2170.
В НПМГ - явили се около 320.

Ясно е защо организацията е била по-лесна, резултатите по-бързи и наградените по-малко.

# 168
НПМГ се напънаха тази година, да покажат, че са по-добри от СМГ.
По-добри в какво? Laughing

Защо толкова елементарно?
Приеми го като бизнес - колкото повече състезатели привлечеш като организатор, толкова по-големи премии ще има. Лошо ли е да има 'надцакване'?
Лошо ли е друг, освен училищното настоятелство към СМГ да организира курсове?
Конкуренцията винаги е от полза за потребителите (нас).
Искрено се надявам тенденцията да се запази и така нареченото надцакване да продължи. От моя гледна точка всичко е от добро към по-добро. Преди 2-3 години не сме мечтали за резултати в същия ден, онлайн разпределения,медали. Сега ги има, всеки се напъва да си върши работата по-добре, което е чудесно. А когото това го дразни и го смята за лишено от смисъл... негов проблем.

hahaha
В СМГ - явили се състезатели около 2170.
В НПМГ - явили се около 320.
Ясно е защо организацията е била по-лесна, резултатите по-бързи

Ясно е за теб и група съветски туристи.
Аз си мисля, че един организатор би се справил по-добре със събитие за 2000 човека при бюджет 14000, отколкото с такова за 300 човека и бюджет 2100лв...

Естествено, всичко зависи от капацитета, НПМГ са обявили такъв за 650 състезателя ако се не лъжа, а са се справили добре с организацията само при 50% запълване, което е позитивно.

Кое точно наричаш мърморене?? Ако си позволяваме конструктивна критика към организаторите, то е, защото се вслушват в нея  Peace

Роптаенето против традицията, всеки организатор да организира своя церемония по награждаване не е градивна критика. Не носи полза и радост за децата, В момента има над 10 награждавания от ЧХ. Да, трофеите не са с голяма ценност, но позволяват на много деца да се докоснат до тях. Няма лошо да има и такива, шир-потреба състезания / награждавания. От другия тип има предостатъчно - ПМС, К. Попов, Х. Петър, Салабашев

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 21:17 от kodbg

# 169
Сега получих поздравления в нашия е-дневник за представянето на сина ми на ЧХ и там пише, че награждаването в СМГ ще бъде на 16 ноември от 12,45 ч. в учителската стая на училището (СМГ).

# 170
  • София
Сега получих поздравления в нашия е-дневник за представянето на сина ми на ЧХ и там пише, че награждаването в СМГ ще бъде на 16 ноември от 12,45 ч. в учителската стая на училището (СМГ).

Че то си го пише на сайта на СМГ.
http://smg-bg.info/

Нищо де, похвали се Simple Smile

# 171
Моля, ако някой има задачите от математическия турнир "Димо Малешков" проведен в гр.Пловдив за 2-ри и 5-ти клас, да ги качи или да ми ги изпрати на лични. Благодаря!

# 172

Благодаря! Щом така си разбрала поста ми.
Хубав ден!

# 173
Аз също мисля, че конкуренцията е само в наша/на децата полза. Винаги ще има какво да се желае и какво по-добре да се направи, но така се случва напредъкът. Бих благодарила на всички - и на НПМГ, и на СМГ, и на 107-мо, които са отделили време и усилия на национален празник да организират това състезание за децата, да измислят медали, да проверяват резултати... Има какво да се желае и няма лошо да се изказват мнения в тази посока - така следващата година ще има още подобрения в организацията Simple Smile

# 174
  • София
Втази тема от време на време има страшно полезна информация. Обаче в последните страници се превърна в кокошарник, пълен с баластра - паркиране, награждаване и прочее глупости, хвалби на майчета относно резултати (има тема за Математици-умници - там е мястото на хвалебствията, не е трудно да се издири), сравнения СМГ/НПМГ и още, и още.
Ами досадно стана. Добре, че Дидева подава своевременно конструктивна информация за да разведри глупостите и на места бонбонено-розовите писания на някои дами.
Извинете за спама!  

# 175

Хубав ден!

Аз все още помня и съм благодарна на Danybon за миналогодишните снимки с класирането на СМГ, когато организацията беше друга.

Всеки някак се похвали няма лошо.

Темата е полезна за всички - нека запазим добрия тон.

# 176
  • София
Първите качени резултати на официалния сайт на турнира "Черноризец Храбър" са на явилите се деца в 107 ОУ - София.

# 177
Първите качени резултати на официалния сайт на турнира "Черноризец Храбър" са на явилите се деца в 107 ОУ - София.
Не са. Първите бяха на Благоевград. После качиха на 107 ОУ.  Grinning
Но информацията се изгуби между паркинга и купите.
Интересно защо бавят останалите градове и училища, при положение , че на повечето места отдавна публикуваха резултати. Преди имаше повторна проверка на работите, но не знам дали и сега е така.

# 178
Има ли класация - турнирите по трудност, ако не - Вие как бихте ги класирали?

# 179

Хубав ден!

Аз все още помня и съм благодарна на Danybon за миналогодишните снимки с класирането на СМГ, когато организацията беше друга.

Всеки някак се похвали няма лошо.

Темата е полезна за всички - нека запазим добрия тон.

RoniBonboni, благодаря за милите думи!
Тъй като съм с журналистическо образование и опит и винаги посочвам източника на информация, това беше идеята на първата част на изречението.
Благодаря още веднъж за милите думи и спомени! Човек се чувства доста неловко в тази тема от наложения стил на общуване. Не е вината в авторката, разбира се. Тя е перфектна.
Съжалявам за спама. Модераторът може да изчисти поста ми. Нямам нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт