Математически турнири - 24

• 83 235
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • у дома
Може ли да попитам,ако предстоящата Олимпиада по Математика не се провежда в училището,в което учи детето,как става записването в друго училище?

Обаждате се в РИО и те ви насочват към най-близкото училище,в което се провежда и се записвате там,като кажете,че са ви насочили от съответното РИО...

# 586
Но всъщност смисълът на състезанието е да се пробваш и да видиш къде си. Колкото по-трудни са задачите, толкова по-ценна е пробата. И точно затова има първи и втори кръг - за да може да се явят всички, даже и тези участващи на олимпийския принцип

Всеки с мнението си.
Моето е, че IMAS не е състезание, до първия кръг на което е необходимо да се допускат всички желаещи. Вторият кръг е отсявка за покана за лагер в Хонг Конг, което не означава, че първия му кръг не е по-сложен от масовите състезания и че не изисква подбор. В случая - не точно с прекалена сложност на задачите, а с обема им и времетраенето. Полза от явяване на състезания, на които е ясно, че задачите са непреодолими за мен освен, че не носи полза, може да донесе и вреда на детето.
Миналата година, състезанието се проведе в СМГ. До него не бяха допуснати всички ученици на СМГ, а подборка, избрана от преподавателите...
Моето мнение е базирано на тяхната компетентност, твоето - на общи разсъждения за принципите на равнопоставеност и еднакъв старт. Аз приемам, че първия кръг е оценката на преподавателя и всъщност състезанието започва от 2-ри кръг.

# 587
Ти имаш повече опит и по ги разбираш нещата. Няма да споря, само споделих виждането си Peace

# 588
Опита ми е крайно недостатъчен и базиран само върху моето дете.
При него - миналата година му дадох повечко от необходимото количество задачи на английски от финални кръгове на IMC и международни състезания за 7-ми клас, които бяха непосилни за неговите 5-класни знания.
Спряхме овреме, защото започна да става вреден навика да не може да решава голяма част от задачите, което можеше да намали интереса му.
Затова и аз, просто споделям лични впечатления и каква е практиката в СМГ за това състезание, без да съм убеден, че изводите са общовалидни.

# 589
  • София
Много благодаря на всички включили се с мнение по въпроса за  IMAS !
Код, очаквания към блиц състезания нямаме, така че терзания едва ли ще има. Оказа се , че задачите са със знанията и за 5 класниците, но времето е кратко и трябва да се решава много внимателно и вярно.
Ант12, интересна ситуация в Бургас, явно всичките имат еднакво слабо място  Mr. Green
В момента не всички от училището са поканени да се запишат на 1-ви кръг. Общо колко са не знам, от нашия клас са 4 деца. Така де, пратих 7 лв. и каквото такова  Grinning

# 590
Според мен, в случая с деца от други училища е най-добре първо да се попита в ПЧМГ. Те обикновено са любезни и отзивчиви, а и не вярвам в това състезание да има такова масово участие, че да го организират само за „техни” деца.

Само за техни деца е, не се допускат външни, вчера звънях и питах.
И даже май не за всички техни, а само за най-добрите математици от тях.

# 591
Разбрахте ли, че 14-ти декември /събота/ е учебен ден? Но за този ден беше предвидено и коледното математическо състезание! Някой знае ли сайт на организаторите, където мога да следя евентуално за  нова дата?

# 592
Във връзка с предните постове ще споделя мнение, което чух от родител, който беше против детето му а се явява на Коледното състезание. Мотивите бяха, че детето е толкова добре подготвено по математика, че тези задачи изобщо няма да са му висока летва и ще скучае. Ще чакали по-сложни състезания, в които да се види нивото му...

# 593
  • най-шареното място
Biserka, това наистина е може би най-лекото състезание за годината.
Това не значи че няма да е сериозно изпитание, ако детето не е във форма или кондиция, но нивото на състезанието си е факт.

Вероятно родителят е искал детето да си почива и да се готви за Коледа и ваканцията. Simple Smile

# 594
Да, вероятно е така , арт мама Simple Smile за мен Коледното състезание е по-скоро една проверка  , да се видят слабите места и да се работи повече в тази насока. Освен това, детето свиква да работи само, без помощ от учител/ родител.

# 595
  • най-шареното място
Taка е принципно. При 12 дни учене е малко по-различно. Единият ден почивка си е ценност.

# 596
Току-що, случайно попаднах на информация, че отбор на ЕСПА от 6-ма шестокласници и седмокласници ще участва на WMTC Пекин 2013 (World Mathematics Team Championship) и е единственият български отбор на това състезание.
http://www.espa-bg.com/cont.php?page=news&id=174&type=1
https://bg-bg.facebook.com/espa.school

Успех на децата!

Това е състезанието:
http://www.wmtc-math.net/en/constitution.html

Миналата година ходиха СМГ и 125-то. Преди около месец се рабра, че тази година няма да ходят, но пък подобно състезание ще се организира през лятото в Пловдив.
http://www.math.bas.bg/omi/WMTC-Europe/?page_id=73

P.S. Сега видях, че Danybon вече е отразила събитието: http://danybon.com/index.php/private-education/chastni-uchilista … 1-espa-math-china

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 11:54 от Ant12

# 597
  • София
Някой има ли опит с ходене на детето на две математически състезания в един ден?
Ако КМС и Олимпиадата наистина са в един ден, трябва да решим какво да правим.
Хлапето е четвърти клас и Олимпиадата му е важна. От друга страна, той не ще и да чуе да пропусне което и да било математическо състезание. Искал да ходи и на КМС, дори и да е в същия ден с Олимпиадата. Ако олимпиадата е първа, не виждам чак такъв проблем да дремне после на КМС. Ама, ако е обратното?  newsm78
Какво ще ме посъветвате?

Разбира се, че трябва да решите какво да правите. Днес няма състезания, но пак трябва да решите какво да правите. Simple Smile Както и всички ние, разбира се.
Щом не иска да пропусне нито едно състезание, няма проблем, нали? Няма да са едновременно състезанията.
За какво му е важна Олимпиадата по математика на вашето хлапе? Питам, за да не изпуснем нещо и ние с нашия четвъртокласник.

# 598
  • у дома

За какво му е важна Олимпиадата по математика на вашето хлапе? Питам, за да не изпуснем нещо и ние с нашия четвъртокласник.

Точките от втория кръг влизат в рейтинга за СМГ,но за да имаш точки там трябва да си преминал първия кръг  Peace

# 599
В Плевен официално е променена датата за провеждане на КМС от 14-ти на 15-ти декември.

http://smb-pleven.com/index.html

Общи условия

Активация на акаунт