Математически турнири - 24

• 83 165
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Коледното математическо състезание е преместено за 15-ти декември. Информацията е официална. Снощи я получих лично от г-н Димитров, организатор на състезанието.

В Пловдив вече са пременили датата  Peace

# 616
Коледното математическо състезание е преместено за 15-ти декември. Информацията е официална. Снощи я получих лично от г-н Димитров, организатор на състезанието.

В Пловдив вече са пременили датата  Peace

Важи за цялата страна - 15 декември, сутрин.

# 617
Изх. № 9137-975/28.11.2013 г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА                                                           

УВАЖАЕМА  ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с изпълнение на Заповед № РД 01-196/28.11.2013 г. на началника на РИО – София-град Ви уведомявам, че общинският кръг на олимпиадата по история и цивилизация ще се проведе на 15.12.2013 г. от 9:00 ч. вместо на 14.12.2013 г., а общинският кръг на олимпиадата по математика ще се проведе на 15.12.2013 г. от 14:00 ч. вместо на 15.12.2013 г. от 9.00 ч.

# 618
  • sofia
Извинете ме , ако вече сте коментирали, но не намирам в кои училища ще се проведе общинският кръг на Олимпиадата по математика на 15,12,2013?
В почти всички училище се провежда олимпиадата. Проверете във вашето.
До момента се знае само за Коледното... Confused Къде мога да попитам в кои училища ще се проведе Олимпиадата?

# 619
Извинете ме , ако вече сте коментирали, но не намирам в кои училища ще се проведе общинският кръг на Олимпиадата по математика на 15,12,2013?
В почти всички училище се провежда олимпиадата. Проверете във вашето.
До момента се знае само за Коледното... Confused Къде мога да попитам в кои училища ще се проведе Олимпиадата?

На сайта на 119-то СОУ вече има официална информация за новата дата на КМС.

http://www.119sou.com/bg/node/1154

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 14:57 от Анонимен

# 620
Имаме информация от училище, че КМС ще се проведе на 15.ІХ. от 14 часаНе зная колко е достоверна newsm78

# 621
Имаме информация от училище, че КМС ще се проведе на 15.ІХ. от 14 часаНе зная колко е достоверна newsm78

В София ли?
За кое училище става дума?

# 622
  • София

В София ли?
Светкавица е от Варна  Peace

# 623
Варна

Вчера имахме съобщение от класната, че състезанието е на 15.ХІІ от 14 часа.

Малко напрегнато се получава, защото-14.ХІІ- програма за понеделник-най-трудната,
                                                         15.ХІІ-състезание
                                                          16.ХІІ-програма понеделник най-трудната

Но каквото за другите, такова и за него.

# 624

В София ли?
Пояснявайте бе хора за кой град става дума, че се шашнах. Помислих, че са ги сложили с олимпиадата по едно и също време. Какво пък този вариант не сме го пробвали. Дават се лисчетата със задачите от двете състезания, четеш условията и решаваш кое да подхванеш първо, пък ако ти остане време може да дръпнеш и второто.  Така няма и да се налага да  избираш предварително на кое да се явиш. Simple Smile

# 625

В София ли?
Пояснявайте бе хора за кой град става дума, че се шашнах. Помислих, че са ги сложили с олимпиадата по едно и също време. Какво пък този вариант не сме го пробвали. Дават се лисчетата със задачите от двете състезания, четеш условията и решаваш кое да подхванеш първо, пък ако ти остане време може да дръпнеш и второто.  Така няма и да се налага да  избираш предварително на кое да се явиш. Simple Smile

На мен дори страшно ми харесва предложението ти. Ако може дори и да не са през уикенда, а някак да са през седмицата и училищата да ги организират тези мероприятия. Леле, какъв живот ще настане тогава! Така че имаш едно "ЗА" от мен. Simple Smile

# 626

В София ли?

На мен дори страшно ми харесва предложението ти. Ако може дори и да не са през уикенда, а някак да са през седмицата и училищата да ги организират тези мероприятия. Леле, какъв живот ще настане тогава! Така че имаш едно "ЗА" от мен. Simple Smile
Направо да  отделят първия и втория срок няколко дни за състезателна ваканция.

# 627
Преди около 4 часа трябва да е завършил 1-я кръг на IMAS. Съдейки по липсата на обичайния след всяко подобно състезание “fuss”, задачите са били или супер трудни или супер лесни, т.е. очакванията и резултатите са дотолкова различни, че никой не иска да направи „първа коментарна копка”.

За съжаление, поради огромната бройка състезания, особено при по-ниските класове и нарояването на състезания от типа „радост за родителя” (т.е. ура-а-а моето дете е на 3-то място, само дето на 1-во и на 2-ро има още около стотина деца), родителите на наистина добрите състезатели свикнаха, че за добро класиране трябва или да си решил всичко или да имаш най-много една грешка.

И сега, ако детето чака 60-70% от максималния резултат, то може да е на някое от първите 3 места, но субективното му усещане (на база досегашни състезания) да бъде за слабо представяне.

Ще ми бъде наистина интересно и обещавам да реша (ако мога) и постна отговорите на задачите от днешния IMAS, ако някой ги качи. 

# 628
  • София
Ant, няма как да коментираме каквото и да било, в ПЧМГ са събрали задачите, черновите, всичко. Така че освен мнението на детето няма нищо друго. При вас дали ли са задачите поне?

# 629
  • София
И в 125-то не са дали задачите. Според сина ми тези за 4 клас не са били особено трудни, но не му е стигнало времето. На още двама от добрите математици-също. Явно като цяло времето е основен проблем, поне за малките.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт