Отговори
# 285
Добро утро момичета,
да ви кажа и аз се чувствам като кит в последните дни, не мога да стана или легна сама, много ми е отпаднало и нищо не ми се прави, добре че съм приготвила вече всичко. Не ми се излиза и никъде на разходка и само ми се лежи, като прибавим към това, че и вечер не мога да спя и гадостта е пълна. Още съм в началото на 9-я месец и толкова ми тежи, а не знам по-нататък какво ще е . Понякога като стана и ми се струва, че бебето ще изпадне, толкова много ми натежава на пикочния мехур, а да не казвам, че съм дежурна в 00 по 100 пъти на ден.Винаги ми е било странно, когато бременни са се молили да родят по-рано, а сега когато аз съм на това положение ги разбирам идеално Simple Smile

# 286
  • Пловдив
Добро утро момичета. Днес ми е малко по-добре конюнктивита. Надявам се до неделя да съм супер вече. Засега удържам фронта с хреми и гърла, дано този път не прихвана от малкия.
Вилхем Тел, има една поговорка или не знам как да го нарека точно, което много ми харесва, та дори и на десктопа съм си го сложила. Та и мъжо да го види. Тя гласи: "Жената има нужда от мъжа, за да и позволи да бъде слаба. Да е силна, тя може и без него." Ако показваш пред мъжа си, че можеш да се справяш и сама, той никога няма да се сети, че трябва да ти помогне. И най-елементарна крушка да можеш да завиеш, не я завивай, накарай мъжа си. Просто пример ти давам. Затова лекичко, кротичко, невинничко, моли го за това и онова, да видиш как ще започне да пита от какво имаш нужда. Майка ми ми е давала този съвет и наистина действа.

# 287
Добро утро и от мен , момичета. Напълно подкрепям мнението на Деси за мъжете .. с много много малки изключения мъжете са си точно такива-недосетливи. За това правилен съвет ти дава -глези се колкото можеш.Аз съм по същия начин ,Може да мога да свърша нещо , но си се глезя и карам ММ да го направи.
Иначе .. по темите за болежките ви - дано се оправите бързо бързо всички . За пишкането - и аз съм същата - вечната дежурна в тоалетната  Laughing но още мъничко остана .. стискайте зъби и това е  Simple Smile
Хайде , лек ден от мен  Hug Hug Hug

# 288
Добро утро момичета Simple Smile,да ви попитам ако вече сте си взели стерилизатор да ми препоръчате някой,много ми хвалят този http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13171&cat=32,ама все пак да питам и вас

# 289
Кристина, и в тенджерата с вода да пуснеш нещата ще се стерилизират.  Peace НО това, което аз знам е, че е най-добре, ако можеш да си позволиш парен стерилизатор, че тези за микровълнова развалят пластмасата, не очевидно, а качествено.  Peace

Мами, имаме си космонавтче вече и съм много щастлива.  Mr. Green Ако ме подсетите как да го съчетая за изписването.  newsm78 Приготвих боди с къс ръкав, блузка и ританки /тънички/, чорапки, шапчица и космонавта. Малко ли е? Много ли е? Не знам вече.  newsm78

# 290
Добро утро, почти не спах от киселини и сега ми е гадно, а нашата беба рита все по-малко и постоянно се тревожа и я дебна кога ще мръдне, на някоя от вас случвало ли  се е?
Деси, радвам се, че си по-добре  Hug
jenimon, напълно те разбирам и аз се чувствам по подобен начин  Hug
kleopatra8, браво за космонавта и аз не съм напълно наясно, но май е добре с другите неща и аз много се чудих за нашите дрешки  Rolling Eyes

# 291
Добро утро мамчета-дебеланчета  Wink Laughing
Днес вълчи глад ме гони Simple Smile Ставах в 6ч да ям,сега пак умирам за храна Simple Smile тва бебче ще ме подлуди с тва ядене по никое време,ама.....
За сега съм добре,по-късно ще ходя до един детски м-н да си набавя и нещата,които забравих Simple Smile
АЗ също се чудих нашия човек как да го облека на изписването,но понеже к-та за изписването му е доста дебеличък и ще е като малко пухче в него се отказах от идеята за  космонавта,имаме едно достатъчно дебело,пухено одеало с Доналд Дък и ще използвам него
За сега е това от мен ,хубав,усмихнат и слънчев ден ви пожелавам  newsm51 newsm03 newsm18

# 292
Оф с това комплектче за изписването е голям проблем.. Накрая реших да угодя на свеки за пеленката .. Ще й кажа да купи бяла , а аз имам 2 варианта за дрешки за изписването- едното комплектче е бледо розовичко , доста плътно - има ританки , блузка,ръкавички,шапка , дебело гащеризонче без ръкавки с ципче и якенце .. Другото е със странно розов цвят – не мога да го опиша точно  Laughing , ританки , блузка , боди , шапка и ръкавички , но е по-тъничко .. Реших в зависимост от времето  в деня на изписването да преценя кое комплектче да облека на бебка. И по двете има беличко , така че бялата пелена пасва идеално и на двете .
Какво ще кажете ?  Rolling Eyes
А искам да ви питам - задължително ли е столче за кола за изписването .. Защото ние още не сме купили количката , която е в комплект със столчето за кола ..  Първоначално мислех  по - натам да ги купиме , а не през декември , защото през първите дни със сигурност няма да излизаме с бебка , но ако столчето е задължително ще  трябва да си направим сметка да купим количката+ столчето ..

# 293
  • София
Здравейте и от мен Wink
Относно пишкането-няма да го коментирам-обмислям да се преселя в тоалетната за удобство,хубавото е,че вечер ставам най-много по 2 пъти Simple Smile
За столчето мисля,че е задължително да го имате в колата,понеже има глоби по случая,а и да е студено все на преглед трябва да се води това дете...
Тея дни кръвното ми е ниско 90/60,ама днес сякаш ми е ок,ама да видим. Хемоглобина от последните изследвания е паднал на 113,ама мисля,че ще ми е ок за раждането,иначе за килограмите за 2 седмици и половина съм качила 1,5кг. С яденето съм на моменти,ама осъзнах,че зверски бързо се наяждам и после като ми поотмине пак съм гладна .... Още нещо се бях сетила,ама с тоя мозък.....  Crazy
Хубав ден на всички и никакви болежки  Hug Hug Hug Hug Hug

# 294
sunshine1991, добре звучат комплектчетата, не се тревожи, а за кошчето за кола ние имаме и ще сме с него, по закон е задължително в колата детете да е в него, друг е въпросът колко се спазва, аз обаче не обичам да рискувам, нито нещо да стане с бебето, нито да отнесем някой глоба по пътя за изпроводяк  Simple Smile
И аз май съм качила за 2 седмици още 1 кг, а досега бяха общо 5, май накрая ще кача най-много, ям почти постоянно  Laughing Laughing

# 295
Столчето е задължително  Peace
Аз имам доста завишен апетит напоследък,но не мога да се спра.От началото на бременността до сега не ядох поне сладко-е,вече и него си хапвам.Даже онзи ден си изядох за нула време един шоколад и после бях в потрес от себе си  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Коконче,дано изчакат бебките до планираната дата.А ти не го мисли толкова,всичко ще е наред.
За киното и аз ходих лятото и нямаше проблем,но сега не смея.Не ми се иска да я плаша горката беба.Снощи бяхме да играем билярд,че на ММ му се играеше и към 8 увеличиха музиката-беба се спука да се върти и видно не и беше добре,та едвам издържахме до 9 и се прибрахме.
Повивалника...и моя мисля да е като на Станислава-мек.Имам един твърд,но не ми се побира на бебешкото легло и ще го дам при майка ми.
Деси,аз миналата зима си правех изстискан лимон разреден с топла вода и лъжица мед сутрин.Добре ми се отрази.
ФайърНели,какво става с теб?Не си писала скоро май,от няколко дни се чудя  Hug

# 296
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ставам в 8 жодя малкия на училище прибирам се и лягам , на обяд го взимам давам му да обядва и пак лягам и следобеда го водя в 15ч и пак набързо се прибирам и заспивам още за час! Shocked Това нормално ли е? Аз допреди седмица работих и бях доста активна а сега като взех болничниа незнам какво стана, направо изгубих сили сякаш. А и от анемията сигурно съм така отпаднала. Има ли и други така омаломощени като мене и да нямат апетит???

И аз съм така, вече се усещам, че не ми стигат сили, вчера пуснах миална, пералня и като поприбрах някоя играчка от пода и седнах на един стол и изплезих езика, все едно съм спринтирала няколко километра  Shocked  Но и аз съм с анемия и може и от това да е  Peace

Днес бях и аз в университета - е няма такъв кучи студ... по едно време ме заболя гърлото, започна да ми се замайва главата и се прибрах, поспах малко и като че ли съм по-добре  Peace

Снощи кумците ни бяха на гости - кумицата и тя в бременна в 5-ти месец, бая се поскарахме, каза ми доста тежки неща... оплаквала съм се от бременността, ами да, за мен не ми беше лека - припадъци, болници, жлъчни кризи, петна по ръцете... да не говорим за 2-те отлепяния, кървене, болезнени контракции от 4-ти месец и всичко това докато и малкия си беше вкъщи... ами не ми беше лесно, но това не значи, че не искам това дете, а тя така го изкара... после стана въпрос, че първите месеци са трудни и после става по-лесно, моя малкия вече на 3г. се гледа по-лесно от едно новородено, при което тя ми каза да си дам детето в сиропиталище и да си го взема на 3г....  Rolling Eyes
Не знам дали ще искам да се срещна отново с нея... със сигурност докато родя не желая да я виждам, за после не знам...
Тежко ми стана, защото се познаваме от 15г.... Rolling Eyes

ММ ми прави фрешчета за гърлото сега, отивам да се завивам - за багаж, аз нямам нищо приготвено и кошара не сме купили още  Crazy

# 297
ТДИ, направо ме разби, как може да ти говори така, може би тя нещо се е афектирала, ама може би като е бременна, щеше да е по-логично да ти влезе в положението, а не обратното  Hug  bouquet Дано не се разболееш  Hug
Файър Нели, къде си наистина  Rolling Eyes

# 298
Ужас ТДИ , това са много жестоки и груби думи от жена у която освен , че ти е кумица и приятелка , е и бременна . И би трябвало да има малко съобразителност и т.н. Това , че нейната бременност е безпроблемна ,не значи че на всички жени е такава .. Ужас !!! Направо се потресох .. Определено не ти препоръчвам да се виждаш с нея , не само докато си бременна , а изобщо .. Това не е отношение на човек , който има място в живота ти ..
Поне моето мнение е такова , дано не се засегнеш по някакъв начин от думите ми   bouquet

# 299
  • София
TDI, да не би кумицата ти да е изперкала от бременността нещо? Не ми звучи адекватно нейното отношение и изказване. Някои явно ги удря в главата  Laughing
Иначе всичко, за което пишете без изключение е характерно и за мен! Чувствам се огромна, ям по малко, но често, иначе ми става тежко, много се глезя на тема ядене, но засега си откривам с какво да си угодя, като ме ритне малката в пикочния мехур и се усеща веднага като желание да пишкам, а понякога е точно така срязващо, може нещо нерв да улучва, вечер пък като ставам до 00 и коремът ми така жестоко ми тежи, че едвам ходя. Ами, реално имам всичко за което говорите, без гърлобол и зъбобобол, но пък ми се запушва носът като си легна. Също се изморявам много лесно и спя лошо през нощта понякога. Също още нямам стерилизатор  Laughing, количка, столче за кола, шкаф за дрешки, повивалник, печка за зимата и още някои такива. Затова пък днес взех първият си пакет либеро  newsm32
Деси, мерси за поговорката, вярна си е. Еххх, май ще подремна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт