Домакини-21/есенно-зимна с топло кафе

• 42 735
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хортензия, ще ти пусна рецептата. Много е лесна няма измесване на тестото. Разбирам, че ще бъдете утре по стоматолози. Щом трябва....а на мен тези дни ми извадиха един зъб. Изобщо така и не разбрах как го направиха. Само венеца каза : "плуф" и айдееее....Уйде коня У тревата. Сега имплант трябва да сложа, ей от това ме е страх , от операцията. Ама щом трябва... newsm78 какво да правя.  За втори път ми се вади зъб, гадно.
На теб успех!
Пускам ти рецепта на ЛС.

# 121
  • Fort Worth, TX
Ние имахме кучета. Хъскита. С първото живеехме в къща, вътре- ужас беше. Изгубихме го. Второто живя на двора, първо него подарих след раздялата, стопанина му нямаше време да го разхожда.
Обичам да гледам на другите животинките, кефя им се, но не ми се гледат. А тук показаните са сладурковци, на М арчето ми е фаворит. И с котка на съквартирантка съм живяла, няма такава миризма..
Стефи, да се оправят нещата по- бързо при вас!
О Дарче от всички възможни породи ти си гледала възможното най-тъпото куче.Мое мнение достигнато от наблюдения над не едно и две хъскита..Тая порода е създадена само  да им се върже впряг на гърба и да тегли до премаляване.За това нямат грешка.Виждала ли си как хъски тегли автомобилна гума?На мой познат тъпото хъски влезна през холската врата.На едни други познати търчеше из двора им като лудо.Ни приемат , ни предават.Спор няма , че външния им вид е божествен особено тези със сините очи , но дотам.
Аз такъв таралеж в гащите си вкарах тая вечер:-)
Реших да запаля камината с идеята като изкъпя Сашо да е по-топличко.Можеше и климатас да пусна, ама не камината.Като се разпуши това чудо се видях в чудо.До преди малко съм проветрявала:-) На всичкото отгхоре и не изкъпах малкия:-) Утре сутрин пак ще я паля да видя кво става.

# 122
Марчелотка, благодаря!
Креми, комина да не е запушен, почистихте ли го?

# 123
  • Бургас
Креми,ние също имаме камина и ако щеш ми се смей,но когато духа силен южен вятър,не пали и връща дим.Скоро чистен ли е комина?При нас вече е драма,ММ носи риба и не можем да я печем от този дим.
Аз всякякви животинки обичам.Не пречат на децата,напротив!Грижата покрай тях е повече наистина.
Котка обаче ми е фаворит! Heart Eyes
Не можете да си представите как се гали,когато ме боли.Плакала съм и тя идва и се търка в ме,а по прицип е дръпата,не обича човекия контакт.Моята Мурка,моята душица! Heart Eyes Hug
Беше болна и на ижекции и аз и говерех,а тя само ме гледаше в очите,но как... Cry
След амниоцетезата преди три години плаках непрекъснато и имах котракции,тя спеше залепена до корема ми,никога преди това и сега не го е правила.Приятелките ми не бяха толкова разтревожени.Мурка по принцип не мърка и не мяука,тя е мълчалива,но тогава не спря да бръмчи,залепена до корема ми.Сега покрай притесненията за майка,пак спеше и бръмчеше до главата и до сърцето ми.Успокоих се и тя се дистацира.Обичам я като член а семейството.

# 124
  • София
.....
Аз такъв таралеж в гащите си вкарах тая вечер:-)
Реших да запаля камината с идеята като изкъпя Сашо да е по-топличко.Можеше и климатас да пусна, ама не камината.Като се разпуши това чудо се видях в чудо.До преди малко съм проветрявала:-) На всичкото отгхоре и не изкъпах малкия:-) Утре сутрин пак ще я паля да видя кво става.

Креми, внимавай с камината. Това си е опасно. В момента при нас има много силен вятър, вероятно и при вас, дали не е от това  newsm78 Трябва да я види коминочистач, може птица да е влезнала, боклуци, листа...
Славунке, тази красота, котката де, дали няма да има потомство...кандидат съм определено. Разбира се, че ще си платя за удоволствието. Heart Eyes

# 125
Много пишете тази вечер, а на мен не ми се чете, че от толкова прочетени обяви днес вече не виждам и с очилата.
Марчева  Praynig пусни рецептата тук или и на мен на лични, моля те.

# 126
  • при късмета
Привет,
Стефи  Hug надявам се скоро да мине тази черна серия
Не знам какво става в последно време, много сме в такава!
Марче къде се губиш
Славче майка ти никакво подобрение ли няма от операцията  Sad  и свекър ми беше една седмица в санаториума, но на изписването от него баше в пъти по-добре отколкото от болницата, като го изписаха. Поне насоки и лекарства дадоха ли?
Имали сме немска овчарка, граничарска в пенсия. Беше по-умна от половината хора които познавам. Наплаших се от кучета докато бях бременна и сега не искам да ги видя. Аз, дето галех и исках да водя вкъщи, де що видех куче на улицата. Иначе непознати кучета и деца продължават да идват и да се галят в мен. В апартамента предпочитам да гледам котка. Поне не тичаш навън два пъти на ден, независимо от времето.
Последната ни котка, която беше родена вкъщи, гледахме и майката, умря на 14 годишна възраст, като разбрах, че съм бременна.Още ми е мъчно и за него и за майка му. Не искам повече животни да гледам, защото не са вечни, а аз с години ги помня и ми е мъчно.
А малкия непрекъснато вика: Искам да имаме домашен любимец  Thinking
Как да му обясня, че ще му е много мъчно, ако стане нещо

# 127
slavka70 стана ми много мило като описваш за котката. Heart Eyes  Обичам тези животни още като малка.Сега имаме две,едната е в къщи ,а другата по двора,но и двете са страшни мързеланки и гальовни.
Обичам почти всички животни-без влечугите. Laughing
Имали сме и кучета,и морски свинчета ,и папагали имаме и гълъби. Laughing
Днес не ми се пишеше,но с постовете за животни. Hug
Цял ден ви чета и се притеснявам и ви мисля с тези проблеми. ooooh!
Да минават по-бързо.Хич не са хубаво тези притеснения. Confused
Днес готвих ,правих мусака.Завиждам ви за месенето,не обичам да меся. Blush
Ето и моите любимки
Скрит текст:
   Тони
  Меги

# 128
  • София
Много пишете тази вечер, а на мен не ми се чете, че от толкова прочетени обяви днес вече не виждам и с очилата.
Марчева  Praynig пусни рецептата тук или и на мен на лични, моля те.
Ще ти пусна на лс.
Привет,
...........
Марче къде се губиш
Имам си лични неприятности. Преживявам ги.  Mr. Green

# 129
Славче, много готина Мурка  Peace Аз съм имала котки, но никога не сме имали толкова близки отношения, така да се каже. Последно като дойдох да живея при мъжа ми те имаха котка, ама с нея се дебнехме и едвам се разминавахме по коридорите, толкова беше зла. Малко преди да се роди Ванко я махнахме по настояване на мъжа ми (не че аз не съм искала, де) - изобщо това животно под един покрив с бебе беше немислимо.
Марче, мятай рецептата направо тук, ще се правят кифли, то се е видяло   chef
Креми, от вятъра наистина връща и дими камината, ние имаме и при ветровито време е ужас  Tired
Стефи, ужасна серия от неприятности, дано скоро да минава и всичко да е наред  Hug

# 130
 bishop да прекъснем черните серии на всички които имат нужда, и аз съм от тях, тази година нещо много рано ми се струва че се получи. Нали обикновено около рождения ден става, ама не помня колко време преди това беше.
И аз харесвам котките, но честно казано предпочитам да гледам куче. За първата ми малтезерка, която почина 2006 още си поплаквам.
Мама Коко и ММ не искаше да вземаме пак куче, по същата причина, да не изживяваме отново загубата му, сина ще бъде по-голям, ще разбира и ще страда и той, но издържа само 2 години.
Не знаеш какъв купон беше като я взехме. Тя на 2 месеца, сина на 5г. и половина. Не му остана 1 здрав панталон или блуза. Вечно му висеше на ръкавите или крачолите. Сега потърсих снимки, но се оказа че съм пропуснала да ги снимам  Cry Сега ако ги видиш, неразделни са, голяма любов, голямо чудо.
Трябва да взема да им направя една фото сесия.
Марчева   bouquet,
Славче вече съм влюбена в твоята котка, тази от снимката във фейсбук ли е. Качи повече нейни снимки да и се порадваме

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 00:23 от Баба Яка

# 131
  • София

Марче, мятай рецептата направо тук, ще се правят кифли, то се е видяло   chef

Кифлички
Скрит текст:
2 яйца + 1 белтък. Жълтъка за намазване.
1 ч.ч. затоплено прясно мляко
1/4 ч.ч. олио и разтопено масло за намазване на тавите и тестото.
1/2 ч.ч. захар. /сложих повече/
1/2 суп..л. лим. сок. /аз забравих първия път, така че не е проблем/
сол /изобщо я забравих, тапук съм, карай.../
4 1/2 ч.ч. брашно. /сложих повече за да не ми лепи тестото. На око.
1 с.л. суха мая. /сложих 1 пакетче, не е проблем , за по сигурно/
кора лимон+ кора портокал.....портокала нямах. Нъцки...без портокали стана.
В купа се прави кладенче и първо се изсипва маята, разбърква се и се добавя всичко друго. Работих в купата с лъжица, не съм измесвала тестото на масата!!! Просто да стане на топка, която поставих в затоплена фурна за да втаса за около 1 час. Извадих го, и в/у малко брашно до разточих с точилката в диаметър 26 см. Не е толкова важно. Намаслих с разтопеното масло и нарязах на триъгълници. Слага се плънка от сладко + орехи. Завива се от широката страна към тясната на кифличка. Краищата се подвиват навътре. Намазва се с жълтък, посипва се с маково семе или захар или сусам.
Пече се на 170 градуса за около 15-20 мин.
PS Ползвах чаша за уиски. По-голяма е. Па похапнем повечко. 
Те това е.
Източник:" Бързи кулинарни въпроси" KaRoLa

# 132
Моята щерка цяла седмица си пее: "Искам куче, искам куче, мама пък на ще. Стига вече с тая тема, ама че дете!"
Писенце, котаците ти са страхотни! Обичам котки, но от 15-тина години правя алергия и ми е трудно да дишам близо до котка, особено пък сиамка, направо се задушавам. Но кучетата са ми голямата любов. Първото ни куче, видели сте го на фб профила беше източноевропейска овчарка. Няма друг като него! Когато Миша се роди, беше от ония най-ревливите бебета, които ти изпиват силиците. Като ревнеше тя, той тичаше към мен, да не би да не съм чула случайно.Докато не я вземех, сновеше непрекъснато м-у мен и нея. Имам буца в гърлото... Отиде си за няколко часа. Не ми го побира главата още. Има моменти, в които толкова ми липсва, че изпитвам чисто физическа болка, иде ми да вия. Сигурно звучи налудничаво, но с него умря и част от мен. Сега си има наследник, който обичам много. Но не е ТОЙ.
Стефи, всичко да минава и само хубави дни за напред ти желая от сърце.
Люси, пиши за борша, моля те! Одеве правих аладинките на Миленка. Не останаха само ще кажа.
Кокона ми се губи?
Славче,  Hug
Лека нощ!

# 133
Сигурно вече спите дълбоко... Сега се върнах от курса за картичките, но пак вали и не можах да пазарувам. Добре, че имах едни марули и си направих салата с риба тон. ММ е на официална вечеря. Утре, ако ще и потоп да има, трябва да пазарувам.

Марче - тази рецепта много лесна изглежда, няма месене, ама пусто не трябва да ям брашно, уфффф. Ама за гости е супер!

Писенце - котаците ти са супер, ама и аз съм алергична към тях.

Славче - твойта маца само на малка снимка съм я мяркала, ама е голяма красота!

Обичам животните, изключение правят влечугите. Имахме 18 години един Мики, като от рекламата на Цезар, ама не го бяхме постригали. Рошав и рунтав, че и малко луд. Беше моето куче, купено със моите спестявания, ама грижата за него в един момент се пое от нашите, аз го раздавах тийнеджерка, студентка, работеща, а накрая заминах за София. Един ден ми се обадиха, че бил зле и предлагали да го преспят. Направо се срутих, сърцето ми спря. Добре, че намерихме доктор Борко, които го спаси за още две години, когато това решение беше вече неизбежно. Не ми се обадиха, само на ММ, той имаше тежката задача да ми каже.... И пак искам куче, тук има прекрасни породи. Но не мога да премина през това още веднъж...

# 134
  • София
Сигурно вече спите дълбоко... Сега се върнах от курса за картичките, но пак вали и не можах да пазарувам. Добре, че имах едни марули и си направих салата с риба тон. ММ е на официална вечеря. Утре, ако ще и потоп да има, трябва да пазарувам.

Марче - тази рецепта много лесна изглежда, няма месене, ама пусто не трябва да ям брашно, уфффф. Ама за гости е супер!
Не, не спя, а изгледах един филм и сега ще си лягам. Рецептата е даже елементарна, но за гости не става. Много е....."кухен". Виж за закуска + кафе и какаово мляко става.  Има по - добри от тази за гости.
Лека!!

Общи условия

Активация на акаунт