Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Успях да я извадя гъбата, дори и права Crazy Хем беше влязла по-навътре, но като напънах малко излезе достатъчно, че да я хвана Simple Smile Иначе ми е е трудно да споделя други впечатления, че все пак ми е 6-7-ми ден от цикъла и почти нищо няма. Но викам да я сложа за проба. Другия месец ще пробвам и при по-силно течение да видим как ще е.

# 106
Какви са тези гъби  Rolling Eyes Rolling EyesНещо съм изостанала...

# 107
Какви са тези гъби  Rolling Eyes Rolling EyesНещо съм изостанала...
Морски гъби - http://jadeandpearl.com/sea-pearls-sea-sponge-tampons/#.Upo53uJ42zU

# 108
Зарибих се и мисля и аз да се сдобия с чашка.
Спрях се на Мелуна, Л размер.
Може ли да ми кажете от къде ги поръчвате?

# 109
  • Нейде из лудите гори...
Може ли да ми кажете от къде ги поръчвате?
Моята е от ЕкоМама, но май вече не предлагат. Може да погледнеш тук  Peace

# 110
Две думи за превръзките на Имсе Вимсе. Първите 5 секунди след поставяне се чудих какво е това нещо и после... ами просто забравих за него! Нито запарване, нито дискомфорт, нито сърбеж, нито залепва, абе все едно нямам никакви допълнения върху бельото, много съм доволна! Единственото, което не ми харесва, е че са по-дебели, от типа "Рози" са, но са толкова удобни, че въобще не ми пука - нали никой не ги вижда  Mr. Green

# 111
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но като горд собственик на менструална чашка от години  реших да споделя и моите впечатления.
Някой по-назад в темата сподели, че направо забравя, че е в цикъл като използва чашка, при мен е абсолютно същото.
Определено това е най-доброто решение, което съм вземала относно интимната ми хигиена.

Относно мнението не АГ, аз бях говорила с моята преди време, но не сподели конкретно мнение. Беше чувала и й беше интересно да научи нещо повече от мен.

Прекрасна седмица!   bouquet

П.С. За скъсяването на цикъла не се бях замислила, определено е по-къс при мен, но си мислих че е от противозачатъчните, които пия и сега се зачудих дали пък не е от чашката?!? newsm78

# 112
Не мога да си обясня защо и на какво по-точно (от чисто физична гледна точка) се дължи това скъсяване, ако изобщо може да се свърже с чашката. Но вече толкова момичета споделиха подобен опит, че не ми се вярва да е съвпадение. Също се чудя до колко е полезно това скъсяване (не че не ме устройва Mr. Green)

# 113
И аз май се наканих да си купя чашка...подарък за Коледа, от мен за мен  Laughing Laughing В най-лошия случай ще затворя едни пари в нещо, което може да не ми допадне, но поне ще отлежава до някой слънчев ден, когато пак може да ме озари да го ползвам. Но се надявам да не се стига до там и да ми допадне, да я ползвам с лекота и така.
Та, четох, четох и се обърках...то много видове, много чудо. А нямам никакъв опит и база за сравнение, та реших, че май ще купя Мелуна. Все пак, ако някой може да сподели от вече имащите по-голям опит да каже кое е по-подходящо. Не съм минавала раждане, под 30 години съм...опасявам се за тези размери. Има ли опасност, ако си взема по-малък размер да изтича или пък обратното - ако е по-голям, да не ми пасва добре  newsm78

Ок, още един глупав въпрос, всъщност два - откъде си я поръча и какъв размер взе? Аз гледам ето това и мисля да взема М размер, но разликата с другия е 2-3 милиметра.

Бонбонче, от тук ли я взе в крайна сметка? Гледам цената е приемлива. Да не е някаква измама с качеството Rolling Eyes

Сега мисля, ако поръчвам да е от тук - http://www.femininewear.co.uk/menstrual-cups-2-c.asp или директно от http://www.meluna.org/MeLuna/en.

Другото, което пропуснах моята е Класик, дали със Софт няма да е по-добре?

При първия сайт излиза 4.50 доставката и чашките са по 11.50 - 16 евро доколкото виждам. Но за колко време стигат...и сигурно се вземат от кварталната поща, а не идват на адрес?

От втория сайт не мога да разбера колко точно е доставката  Thinking Там чашката е 14 евро, но за доставката не знам коя графа да гледам : http://www.meluna.org/epages/63898218.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shop … Order-Information

Доста въпроси зададох, просто искам да направя правилния избор, не са 5-10 лв. все пак.
И другото, което забелязвам е, че тук размерите са доста разбити, докато на други чашки са само по 2, което още повече ме затруднява.

Намерих и хубава картинка, която показва разликата в слагането м/у чашката и тампон.
Скрит текст:

# 114
ReName, от българския сайт си я купих, размер М. Горе-долу успях да я сложа без драми, когато ми дойде, обаче се оказа, че не се разгъва вътре и това пречи. Сега малко съжалявам, трябваше да взема S от сайта на производителя, но свърши вече. Ще отлежава, докато й дойде времето, явно не е сега.

П.П. Не е измама с качеството. От малко по-евтин материал е, но пак е стерилен (стига и ти да си го поддържаш такъв Simple Smile ). Между другото, на МеЛуна чашките са матови заради материала, а не лъскави - ако видиш лъскава, не е от тази марка. С доставката ми излезе към 40 лв без малко.

От многократните превръзки обаче съм доволна, само се притеснявам едно нещо - засега имам само 3 бр, които взех пробно и понеже нямам всеки ден по една бяла пералня за пускане (а те искат поне 60%), накрая ги прах на ръка. Ами не се избелиха съвсем. Дали при машинното пране ще се оправи това?

# 115
Искаш да кажеш, че М размер се оказва голяма за теб и е трябвало на S да се спреш  Rolling Eyes Rolling EyesБи ли споделила на колко години си и дали си раждала и в крайна сметка това ли е основополагащото за избор на размер? Някъде в една стара тема май бях прочела, че разликата в чашките не е толкова в ширината (въпреки че на всеки размери си пише колко см. е), колкото до количеството, което събира.
От кой Бг сайт я взе, нещо не разбрах - от продавалника или от този Екомама?

# 116
На 26, нераждала, но не ми беше това причината да взема М Simple Smile Другата като размери ми се видя прекалено голяма, а само тези двата размера има. Поръчах оттук.
Предполагам, че след още няколко опита няма да имам никакви проблеми с поставянето, но честно казано, ме мързи, имам какво да ползвам  Mr. Green

# 117
Вярно, не се бях загледала, че на този сайт имат само 2 размера. И на мен Л ми се вижда много голямо, въпреки, че не мога да си представя чашката в реалните размери. Сигурно като дойде ще си кажа - абе какво е това малкото  Laughing Laughing
Мисля да поръчай май директно от вносителя...S ми се вижда малко, Л голямо, май ще е златната среда. Пък и доколкото чета пише, че М-ката е подходяща и за нераждали, но дори и да раждали.

Сега друг въпрос - класик или софт? И с какво накрайниче за начинаещи? Пише, че най-подходящо е с пръстен или топче за сефтето... Praynig

# 118
Пръстенът наръбва  Crazy
За сефтето какъвто и да е накрайник върши работа. Според мен е доста смело да няма никаква дръжка за изваждане.

# 119
Ох, че съм...първоначално прочетох "набъбва" и си викам "как така"  Joy Joy
Значи ще да е с дръжка май или топче...мисля, че с дръжката дори и да имам проблем с ваденето, ще ми е по-лесно.
Иначе да-колкото и да си свикнал, според мен, без дръжка си е смелост от всякъде Laughing
Значи почти се оформи моето крайно решение.... сега остана да реша класик или софт и до няколко дена да поръчам  newsm26

Общи условия

Активация на акаунт