Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 440
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново

Еми то хубаво, ама трябвало с чашката да го поръчам. Сега как да поръчам нещо за половин евро с доставка за 6  Cry
Конец за зъби дали няма да свърши работа?

# 166

Еми то хубаво, ама трябвало с чашката да го поръчам. Сега как да поръчам нещо за половин евро с доставка за 6  Cry
Конец за зъби дали няма да свърши работа?
За мен конецът е безсмислена работа, при все, че ще се цапа и ще стане много бързо мръсен, колкото и да се мие..
Отрежи си от един тампон, вържи го на чашката и готово Simple Smile

# 167
  • Варна
Момичета, не си поръчвайте от китайските евтини чашки, все пак това нещо престоява доста време там... Знаете ли какви материали ползват китайците. Те едно пишат, а какво е в действителност, кой знае. Всеки си решава за себи си, но помислете си.

Това за конеца ми е доста странно- ако дърпате само надолу, без да размърдвате настрани или стискате стените, не ви ли боли от вакуума?

Melodiq, и мен ме притесняваха в началото неравностите от отливката, даже мислех да ги заглаждам с бръснарско ножче, но прецених, че повече ще я осакатя горката чашка Laughing Сега не ми прави впечатление, а и не се задържа нищо по нея. Честита нова чашка, дано да е по-гладка Simple Smile

Преди време и аз бях намерила подобна на показаната от бонбонбон чашка с преграда против разливане, но пишеше, че се сменя на 12 месеца, а беше скъпичка. Като гледам и за тази пишат 12 м, а цена не видях.

# 168
12 месеца??  Shocked Къде го видя? За Интимина ли говорим, розовата фуния?
Интимина е около 30 евро, мисля. Около снимката на ухилената жена е цената.

П.П. Ако говориш за ФемиСайкъл, цената й е горе-долу-същата. 25-6 евро една чашка, а имат опаковка 2 чашки за около 40-45 евро.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 20:54 от бонбонбон

# 169
  • Варна
Да, точно фемисайкъл бях гледала преди време в youtube и от там мисля, че имаше линк към сайта им, където прочетох, че се ползват 1 година, което си идва скъпо. Не го намирам сега.

За http://www.intimina.com/en/lily_cup_pd.php - Generally, we recommend that you replace your Lily Cup™ every 12 months, but if cared for properly, it is up to your discretion to determine when to replace it. While the silicone is very durable, we recommend that you replace your Lily Cup™ if you notice any cuts, punctures, or the forming of an oily film. Slight discoloration is normal and may occur over time. Any discoloration that occurs will not affect the effectiveness or safety of the Lily Cup™.
Вероятно могат да издържат повече от година, но на другите чашки препоръчват смяна на 5 или 10 г, стига да не са наранени по някакъв начин преди това.

# 170
 ooooh! Много съм заспала. Аз разбрах, че се препоръчва да се носи нон-стоп 12 месеца  ooooh!  Embarassed

# 171
еее жалко,че само 12 месеца им е трайността:( тъкмо ми хареса много тази дето е кръгла форма.

с конец не би ми харесало,защото ме боли от вакуума.аз стискам малко чашката и я "кълча" насам-натам докато я вадя.

китайски не бих си купила за нищо на света! въпреки,че купих на детето пелени от китайските,а сега ме гризе съвест:( чашка дори и от марковите не бих си купила,ако не е от медицински силикон или някаква гарантирана гума (другите всъщност не ги знам от какво са,но гледам са на почти половин цена от тази на силиконените).

# 172
На мойта си пише:
Made of the highest quality medical silicone, used exclusively in the medical and food industry - from silicone approved by the FDA

Вече колко е вярно...
Аз в Еко-био-натурал-идеята никак не вярвам. Така че за мен си е ОК.

Всичко се прави в Китай, изобщо не се заблуждавайте  Peace

# 173
  • Варна
Е, аз не си мисля, че "марковите" са еко, био и т.н., но те определено се произвеждат в западните държави (с малки изключения), а на тях имам по-голямо доверие за материалите, които използват, и за контрола от външни институции. А пък китайците си пишат, каквото продава по-добре продукта, и хич не им пука.
На мнението на Фиона съм. Като ще се купува нещо, което може да се отрази на здравето, предпочитам да не рискувам.  Peace

# 174
Йей! Вчера пристигна първата ми чашка и си мечтая за такава от 2 години насам, та съм изключително щастлива!

Поръчах си Мелуна от български сайт - http://menstrualcup.alle.bg/ и понеже никой не го е коментирал, сега ще го направя.

Първо, Мелуна няма официален дистрибутор в България и затова бях скептична към този сайт, който е много объркан и не дава информация за това какво точно поръчваш (предлагат ли чашки с  различните видове "крачета"; всички цветове; различна твърдост - Софт, Класик, Спорт; дали чашката ти ще пристигне в оригиналната опаковка с описание за употреба и лилавата торбичка с логото на Мелуна).

Затова им писах имейл и се оказа, че в действителност чашките пристигат в оригиналните опаковки с описание и торбичка - всичко както трябва. И имайки предвид цената и доставката (отне 2 дни), реших да си поръчам Мелуна М Класик с краче тип "топче" в лилав цвят. Дотук добре.

Когато чашката ми пристигна, се оказа, че е бяла, а не лилава и чак когато аз се свързах с човека, който ми потвърди поръчката, ме уведомиха, че не зареждат цветни чашки и картинките на сайта им с цветни чашки били само за илюстрация; белите не се виждали добре на снимка.
 -----------------
Изглежда е била моя грешката, че не съм се сетила да ги питам и за цветове преди поръчката си. Не ми пречи, че е бяла, просто исках цветна, за да не личи толкова потъмняването на чашката.
А за нейното качество - няма видими дефекти на пръв поглед, но на ръбчето има някаква неравност, малко по-голяма от дупчиците, които служат за вакуум. Но е нещо съвсем дребно и чета по форумите, че е от самата отливка и не трябва да е проблем.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 18:15 от Ели С.

# 175
О, и аз оттам поръчах; странно обаче, не помня тази подробност за цветовете, но аз поначало си исках бяла или прозрачна.
Имам и да се хваля - успя да се разгъне най-сетне, да й се не види Simple Smile Много съм доволна. И вакуумът се усети, но имах чувството, че направо от гърлото ми почна, защото бях и малко настинала  Mr. Green

# 176
Еее, бонбонче браво  Hug Hug Коя технология за "сгъване" използва и как точно усещаш, че се е разгънала?

# 177
Лалето, което ползвах и преди, много странно. Усеща се вакуум - чашката си засмуква при разгъването. Обаче ще излъжа, ако кажа, че с нетърпение чакам следващия цикъл  Crazy

# 178
Здравейте! В предната тема писах за затрудненията с изваждането на Мелуна S с топче. Няколко месеца се отложих търсенето на алтернатива, но наскоро си поръчах Fleurcup и днес ми е първият ден с нея  Simple Smile . Успях няколко пъти да я сложа и извадя сама, но не мога да проверявам с пръст дали се е получил вакуум. Засега съм доволна. Sunglasses Ще видя следващите дни като се засили, дали ще ми протича.

# 179
Извинявам се, но не мога да намеря опцията за редакция на коментар. Току що си изпуснах чашката в тоалетната  ooooh! Извадих я, разбира се, но сега се чудя дали изваряването ще е достатъчно. Точно започна да ми харесва  Confused

Общи условия

Активация на акаунт