Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
О, я се кротни! Ако ти е нервно, никой не ти е виновен! Аман от заядливи жени!

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 15:19 от Herz

# 241
  • Варна
 Joy  Joy  Joy

Ти обясняваш на непозната жена, че забравя да се къпе, а аз съм неудовлетворена заядливка, само защото ти казах, че се изказваш неподготвена?

Joy  Joy  Joy

Приемам забележката и обещавам следващия път, когато чета откровени глупости, да се кротна и  да започна да шия гоблени, вместо да се заяждам с мирните потребителки .

moresmile
И сега вече, съвсем сериозно - благодаря ти! От поста ти наистина ми стана много весело и ако не бях на работа щях да се разподскачам като усмихнатите човечета.

# 242
О, не ми обещавай нищо! Просто си мери приказките!

# 243
между другото аз се подмивам всяка вечер,но не се къпя задължително всеки ден.по преценка е...особено зимата. когато не излизам от нас,не върша особено каква дейност,а по цял ден гледам сериали на дивана и се знаимавам с детето няма нужда да се къпя.по-често от всяка вечер не си мия интимните части също.на "оная ми работа" даже и е вредно да я преизмивам и в миналото имах голям проблем заради преизмиване. бях си зачистила всякакъв вид флора и фауна там и се наложи да си слагам таблетки,в които има бактерии,за да се възстанвят "добрите" ми бактерии. сега имам сърбежи и никой гинеколог неможе да разбере защо.всичко м ие наред според микроскопите,а мен ме сърби та не се трае.отдавам го на някаква алергия от измиващите препарати.

чашката ми се "държи" различно.понякога и аз имам трудности с ходенето до тоалетна по малка нужда,но никога не ме е стопирало ("запушвало") напълно.просто струята е по-слаба и някак притисната,но друг път наистина нищо не усещам.......скоро не съм имала цикъл да се пробвам да видя как ще е с чашката:( първият ми месец беше най-успешен:) май три пъти само съм я ползвала до сега.

това да бъркам да си напипвам шийката на матката ми е неприятно:( слагам я и както пасне-така.неискам да се бъркам.съжалявам,но не ми е по вкуса:(

много се оплаквате от тази Мелуна? определено няма да си купувам от нея,ако реша да си купя втора чашка.

# 244
  • Варна
С Мелуна съм - не се оплаквам.
Това с бъркането и на мен не ми е приятно и не го правя, защото не съм имала проблеми с разгъването на чашката, но съм чела, че доста от потребителките го правят. Колкото до положението на шийката, след толкова време просто си знам кога съм я поставила правилно и не проверявам.

# 245
На мен ми се е случвало да се къпя и да забравя да си измия гъбата (май беше гъба, с чашката не мисля, че ми се е случвало). И? Наистина в един момент ако ти е удобно може и да забравиш, че носиш нещо. Аз бях изумена и после трябваше да ходя да я мия, но е факт, че се случи.

Когато си слагам чашката минавам с пръст покрай нея, за да проверя дали се е разтворила добре. Откакто го правя нямам проблеми с протичане. Нямам никаква идея къде ми е шийката и точно засега нямам и нужда да знам повече.

# 246
  • Бургас
12-14 часа...24 часа! Ти май и за баня забравяш  newsm78
Опааа я по кротко момиченце, аман от тъпи коментари с които нищо не се допринася по темата от потребители решили да си избият ПМС с писане по форуми, дали се къпя или не си е лично моя преценка и ти не си човека дето ще ми каже. Съжалявам за лиричното отклонение но се почувствах провокирана... Аз съм с чашка вече 3-4 години и все пак продължавам да си правя труда да споделям опит с ново запознали се с този продукт, такива коментари освен че развалят добрия тон на темата нищо друго не правят  ooooh!

# 247
  • Варна
А аз да се похваля - вече съм горда собственичка на Мелуна  bowuu  Grinning

Поръчах си Л размер, като мислех, че това е, което следва според описанията за мен, но ми се струва големичка...
Слагам я сравнително лесно, но почти никога не се разгъва сама, трябва да я "понаместя" и тогава се разгъва /пробвах с пръст, друг начин не намерих  Mr. Green/. После нищо не усещам, дори пръчицата е доста накрая, но и тя не ми пречи.
Дотук добре... Обаче Ваденето се оказа бая трудна задача! Стискам, дърпам, но имам чувството, че вакуума хич не се освобождава - трябва да стисна съвсем по средата на чашката /не питайте как  Confused / за да се "пусне"...
Чудя се да потренирам ли още или направо да си поръчам по-малка  newsm78

# 248
Мелуната ти класик или софт е?

Аз пък се замислям дали да не инвестирам в по-мека  newsm78 Не ми се разгъва и това е, все остава една страна, в която не се е доразгънала и дори и с побутване не я оправям, съответно не ми се получава вакуум и се мести. Намирам я доста по нагоре, а я слагам в самото начало. И според мен се качва поради причината, че не се образува този вакуум и по същата причина пък я вадя много лесно - с 1 придърпване. От друга страна си мисля, че ако не е с пръстенче накрая няма да успея да я вадя лесно, когато е по-нагоре. С рингчето ми е сравнително леко ваденето. Не знам...струва ми се, че проблемът е от мекотата, а не от размера. На 25 съм и не съм раждала, М размер - класик.

Някой пробвал ли е Мелуна класик и Мелуна софт да каже на практика как е.
По картинките в нета определено е дооооста по-мека или поне така са я изобразили.
Всъщност пръстенчета май имат само Мелуните, освен тези : http://femmycycle.com/blog/wp-content/uploads/2013/03/FemmyCycle … proved-by-FDA.png

# 249
Не помня дали писах, или го казах на някого, но ако оставя чашката да се отвори, преди да пъхна и дръжката, нямам проблеми.
Обмислям покупка на латексова прозрачна чашка.

# 250
Аз имах и сотф и класик и не бих се върнала на класик  Peace
Софт е несравнимо по-удобна за ползване

# 251
и аз не съм доволна от класика, само 2 месеца я ползвам и вече е деформирана, постоянно тече, т.е. не се отваря и не прави вакум. Вече се оцвети от ползването, тъй като в българския сайт предлагат само безцветни.
Не мисля, че софта по лесно се поставя, на мен проблемите ми с класика идват от преваряването, става по мека и не се разгъва. Ваденето е някакъв ужас, стискам и дръжка и чашка, няма вакум и въпреки това е ааадски болезнено. Ще си докарам вагинизъм при секс от такъв стрес  Grinning

# 252
О, аз също съм с подобни проблеми - втори цикъл с Мелуна Класик М - тече си и си тече. Досега не съм имала нито едно поставяне без да протече (и то доста... половината от течността се оказва върху превръзката ми). И при мен вече се оцвети чашката, но с изваряване и малко търкане изсветлява значително.

Поставянето вече е лесно (не че го правя както трябва, но съм сигурна, че чашката се разтваря и маточната ми шийка е над нея!), но при ваденето, макар да задобрявам и в него, понякога има *лека* болка точно преди да излезе- това го отдавам на твърдостта на чашката.

Също, цикълът ми беше доста болезнен първия ден и силен като цяло. Но пък затова ми свърши на четвъртия ден, по принцип ми е 5 дни цикъла.

# 253
  • Варна
Хич не съм забелязала каква е чашката - софт или класик  ooooh! Даже търсих, търсих по опаковката да видя, накрая на едно допълнително залепено листче пише: Meluna Classic,  Stiel Stem Tige Pezon, Transperent Clear. Наистина е бая твърда, но се радвам, че веднъж като влезе, вече нищо не усещам  Mr. Green

За разгъването мога да споделя моя, макар и кратък опит, че от С или S сгъване по-трудно се разгъва. На мен по-лесно ми беше сгъването "с натиск надолу" - едната страна се натиска надолу и така се разгъва по-лесно сякаш. И вярно, че моя опит започва от 3ти ден на цикъла, и не мога да кажа за протичане.

# 254
За разгъването мога да споделя моя, макар и кратък опит, че от С или S сгъване по-трудно се разгъва. На мен по-лесно ми беше сгъването "с натиск надолу" - едната страна се натиска надолу и така се разгъва по-лесно сякаш. И вярно, че моя опит започва от 3ти ден на цикъла, и не мога да кажа за протичане.

Подкрепям за сгъването. И аз много се измъчих в началото с това C, добре че тук ме посъветваха да сменя подхода, а това с натискането надолу и навътре от едната страна на ръба (имаше клипче някъде) е много по-лесно и физиологично  Peace

Общи условия

Активация на акаунт