Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 421
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • Нейде из лудите гори...
Моята е софт с пръстен, нито ми ръби , нито съм имала някакви проблеми с нея. Нямам обаче база за сравнение с класика  Peace

# 121
Под "ръби" имах предвид, че се усеща, че има нещо там, което мен поне ме дразни.  Crazy

# 122
  • Нейде из лудите гори...
нито ми ръби , нито съм имала някакви проблеми с нея.
Имам предвид , че изобщо не я усещам, често забравям, че изобщо съм в цикъл  Peace
Добре, че има различни видове, че всеки да си намери най-удобното за него. Успех!

# 123
Пак да кажа на кратко при мене - Мелуна S и М имах, основната разлика е в дължината на чашката и обема, който побира. И при двете не съм имала проблем с неотваряне или пропускане, само преливане с малката в по-силните дни. Между soft и normal, които съм пробвала, soft ми допада повече, по-лесна е за сгъване и манипулация и като първоначално усещане след поставянето  Peace

# 124
  • au bout du monde
Говорите за скъсяване на цикъла newsm78 При мен няма такова нещо. До 6-ти ден ми се точи ooooh!
Още не мога да я слагам както трябва и прокапва. Чудя се дали не ми е малка?

# 125
Провери дали се е разгънала... Моята например не се разгъва и при по-силно течение няма как да поеме.
Аз исках да питам нещо, което малко ме притеснява - вакуума. Не мога да си представя какво е усещането и ми се струва малко притеснително там да се прави вакуум. Някой може ли да обясни по-подробно? Че и аз после да давам акъл  Mr. Green

# 126
/Никакво не е усещането - т.е. изобщо не я усещам Simple Smile

# 127
И аз не я усещам.ю
За разгъването: на мен също не винаги ми се разгъва като хората. Ако не я пипна най-отгоре, ще остана с усещането, че е застанала добре, но тя изобщо не се е разгънала всъщност. Затова я опипвам почти отвсякъде, докъдето достигам, и я стискам в горния край там, където не се е разгънала, но перпендикулярно (не знам доколко се разбира за какво говоря Laughing). И така си се разгъва, то се усеща и как прави вакуума.

Този месец не ми беше по-кратко, нито по-леко. Беше си ми норамално. И дори и да си беше застанала както трябва, доста често се налагаше да я вадя, защото протичаше ooooh!
Общо взето мисля, че трябва да минат няколко месеца поне, за да разбера как да я поставям и кога да я махам в първите дни, за да нямам никакви проблеми.
Иначе си беше ок всичко, отново доста по-чисто и почти не усещах, че съм в Ц, с изключение на болката.

# 128
  • София
Момичета, имам Femmecup от 7-8 месеца и съм много, много доволна - удобна ми е и се чувствам добре с нея. Обаче, освен че се е оцветила (което никак не ме притеснява), има наранени участъци по силикона горе по ръбчето. Трябва да я сменям, нали?

# 129
  • Варна
Melodiq, да не би да е от отливката на силикона? И моята Лунет има малки неравности на местата, където са се съединявали формите на калъпа, но не ме притесняват. Твоята от какво ще се нарани за толкова кратко време?

# 130
  • София
tina_vn, точно където са съеднявали формите е, но не са неравности, а е точно като надрано. И определено го нямаше в началото. Притеснява ме това, че там, малко или много, се натрупва материя, и въпреки изваряването, де да знам...
Писах на производителите, да видим и те какво ще ми кажат. Не че е страшна драма да си купя нова, ама ако ще трябва да ги сменям на половин година...

# 131
Ако някой се интересува, намерих код от този блог http://rumpsreviews.blogspot.com/2013/08/meluna-menstrual-cup-review.html на стойност 1 евро за намаление с поръчка от сайта на Мелуна http://www.meluna.org/Money  Пише, че кодът е валиден до края на октомври, но и сега ми го прие - RX2GQKB3K45V

А аз ще си поръчам лилава Мелуна М Класик заедно със 
силиконова сгъваема чаша, в която да се дезинфекцира менструалната чашка в микровълнова, защото смятам, че не е удобно да се вари в тенджера. Вие как си почиствате чашките? Варите ли ги изобщо?

# 132
Аз я кисна в течност за студена дезинфекция. Имам я от беба бая останала и си я ползвам  Whistling
(на Чико  Blush)

# 133
Коя е най=правилната поза за поставяне - в клекнало състояние или седнало  newsm78

# 134
Вие как си почиствате чашките? Варите ли ги изобщо?
Купих си от Кауфланд прозрачна пластмасова чаша за някакви стотинки - пускам я с водата за 5 мин на макс мощност в микровълновата, за да заври, и после слагам чашката и пускам за още 3-5 мин. Чашата няма капак.

Поставянето - май ми беше най-лесно права.

Общи условия

Активация на акаунт