Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 012
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета !

Сетих се да споделя с вас една хитринка

При картофите се слага една яблка за да не пускат коренче картофите   chef
Записвам се.
Това за картофите ще го пробвам.
Вбесявам се, като отида за две картофчета и видя, че всички купени преди седмица имат вече кълнове.

# 211

При картофите се слага една яблка за да не пускат коренче картофите   chef

bouquet
Благодаря! Мразя да чистя картофите постоянно.

# 212
Благодаря за съветите.     bouquet Ще пробвам всичко.

# 213
  • София
Ева17, ако изпереш покривката през лятото, сложи а на слънце , легнала с петната нагоре - ще изчезнат!

# 214
Още един съвет Ева17- изпробвала съм го преди години.
Намокрят се петната, натъркват се със сапун и покривката се излага на слънце.
После се изпира.

# 215
Да допълня  -  може и цялата покривка да се сапуниса

# 216
  • Cyberspace
Здравейте, момичета. Дайде ми идея как да залича следи от издраскано върху ламинат. Тъмно сив е, ако има значение. Когато майстора ни е префасонирал масата не й е сложил отдолу от онези меките краченца (а тя си имаше преди) и го забелязах чак сега, когато видях грозните следи. Направо ми вадят душата Sad

# 217
Здравейте, момичета. Дайде ми идея как да залича следи от издраскано върху ламинат. Тъмно сив е, ако има значение. Когато майстора ни е префасонирал масата не й е сложил отдолу от онези меките краченца (а тя си имаше преди) и го забелязах чак сега, когато видях грозните следи. Направо ми вадят душата Sad
Нямаш ли изостанал ламинат? Може да се смени само една дъска. Доколкото знам.

# 218
пробвай с флумастер, а има и специални такива за заличаване на драскотини по големите магазини

# 219
  • София
Може да се смени само една дъска. Доколкото знам.

Това може да стане ако повредената дъска е била от последните наредени. Ако е по средата на стаята, трябва да се разглоби половината паркет. А ако за по-сигурно освен сглобен е и залепен като нашия, става мисия невъзможна.  Wink

# 220
Здравейте, споделете някой трик за почистване на петна от олио върху стена, мазана с латекс. Петната са стари и ще мажем по-нататък с латекс. Не знам дали латексът ще хване върху тях. Търкахме ги, но си седят.  Hug

Стари петна от мазнина или мухъл можеш да запечаташ с жълтък от яйце. Само жълтъка разбиваш,  нанасяш с четка /тънък слой/, оставяш да изсъхне и така още 2 пъти. След като изсъхне можеш да боядисваш. Знам го от майстор и го изпробвах това лято, ефекта е поразителен.

Блажна боя и после латекс.

# 221
  • София
Здравейте, споделете някой трик за почистване на петна от олио върху стена, мазана с латекс. Петната са стари и ще мажем по-нататък с латекс. Не знам дали латексът ще хване върху тях. Търкахме ги, но си седят.  Hug

Стари петна от мазнина или мухъл можеш да запечаташ с жълтък от яйце. Само жълтъка разбиваш,  нанасяш с четка /тънък слой/, оставяш да изсъхне и така още 2 пъти. След като изсъхне можеш да боядисваш. Знам го от майстор и го изпробвах това лято, ефекта е поразителен.
Мерси!

Блажна боя и после латекс.

# 222
  • Cyberspace
Може да се смени само една дъска. Доколкото знам.

Това може да стане ако повредената дъска е била от последните наредени. Ако е по средата на стаята, трябва да се разглоби половината паркет. А ако за по-сигурно освен сглобен е и залепен като нашия, става мисия невъзможна.  Wink

Мисията невъзможна е при нас, защото кухнята е половината теракот, половината ламинат, та върху въпросния ламинат се пада и част от кухненското, което е монтирано. Сложени са и первази, както и преходник от теракота към ламината с дюбели и монтажно лепило Grinning  Ще следя дали няма да изникне нещо в темата, доста голяма част изчетох (вкл. и от старите), но дори и да е имало нещо за подобен на моя случай, съм го изпуснала.

# 223
ами аз ти отговорих от личен опит даже  Heart Eyes

# 224
Ами някакво декоративно килимче на мястото или върху него импровизирана апликация.
 Има изкуствено състарени и надраскани паркети и са много ефектни, надраскайте и останалият и готово./Това в кръга на майтапа ,да не ми се обидите/.
 Но реално съм виждал нарочно състарен и надраскан паркет или плочки и е доста ефектно.

Общи условия

Активация на акаунт