Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 005
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз сипвам хума на мазни петна. Стабилно с хумата, после четкам и прахосмуча.

# 196
  • на едно прекрасно място
A старо петно от мастило как се маха?

# 197
  • София
Скъпи дами, весело посрещане на Новата година!

# 198
Скъпи дами, весело посрещане на Новата година!

Весело посрещане Hug

И не разливайте много червено вино! Дано не сте си купили червено шампанско по погрешка Laughing Hug Hug

# 199
A старо петно от мастило как се маха?
Тъкмо влизам да се похваля, че премахнах петно от мастило от панталона на детето със спирт, в който сложих и малко оцет. Опитах с тази смес и петно от друг панталон, който обаче вече е пран няколко пъти. Голямо търкане падна, но не стана. Опитвала съм и с препарат уж за мастило, но няма ефект.

# 200
Хоп-хоп и аз при вас!  Hug

# 201
Хоп-хоп и аз при вас!  Hug

# 202
Момичета,ще бъда благодарна ако някой може да ми даде съвет. Как да почистя покривка,на която са се образували жълти петна от стоене,не е изцапана с нещо? Понеже има и цветни участъци явно няма да стане с белина.

# 203
Ако петната са само от стоене с прах за цветно ще се махнат, без да третираш с препарат

# 204
  • София
Здравейте, споделете някой трик за почистване на петна от олио върху стена, мазана с латекс. Петната са стари и ще мажем по-нататък с латекс. Не знам дали латексът ще хване върху тях. Търкахме ги, но си седят.  Hug

# 205
Здравейте, споделете някой трик за почистване на петна от олио върху стена, мазана с латекс. Петната са стари и ще мажем по-нататък с латекс. Не знам дали латексът ще хване върху тях. Търкахме ги, но си седят.  Hug
питала съм майстор мазач. Нямало оправия защото мазното попива в дълбочина. Беше отдавна. Дано вече да има измислено нещо.

# 206
  • София

Не е от опит, а само разсъждавам. Щом предстои да се боядисва и не е нужно да се пази цвета на стената, пробвай с някой домакински обезмаслител като Меглио например. Едва ли ще навреди, а би трябвало да премахне част от мазнината.

Момичета,ще бъда благодарна ако някой може да ми даде съвет. Как да почистя покривка,на която са се образували жълти петна от стоене,не е изцапана с нещо? Понеже има и цветни участъци явно няма да стане с белина.

Ако е само прах ще падне още с първото пране. В този случай петната са най-вече по ръбовете. Обаче ако са били някакви лекета от мазнина, които не са се виждали и с времето са пожълтели, оправия почти няма. В такъв случай започвам да използвам често покривката за хранене в ежедневието и от честото пране избледняват леко. Има вероятност някога и съвсем да изчезнат. Ако има някакъв друг по-ефикасен начин, с радост бих се възползвала от съвети.

# 207
  • На брега на реката

Стари петна от мазнина или мухъл можеш да запечаташ с жълтък от яйце. Само жълтъка разбиваш,  нанасяш с четка /тънък слой/, оставяш да изсъхне и така още 2 пъти. След като изсъхне можеш да боядисваш. Знам го от майстор и го изпробвах това лято, ефекта е поразителен.

# 208
  • София
Благодаря ви много за съветите.  Hug Ще пробвам това с жълтъка дни преди да измажем.

# 209
Здравейте момичета !

Сетих се да споделя с вас една хитринка

При картофите се слага една яблка за да не пускат коренче картофите   chef

Общи условия

Активация на акаунт