Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 108
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
L'Agent, подметките ще миришат до първото ви излизане, после се отмирисват.
Много е неприятно и ужасно ме е яд винаги на безхаберния кучешки стопанин, който е оставил акото на животното си без да го прибере.

# 256
  • Cyberspace
Благодаря за съвета с ореха, но дали няма да оцвети фугичката от надраскано в друг цвят, понеже ламината е сив? Обмислям да смеся акрилни бои (понеже имам доста), като се опитам да докарам цвета, да намажа отгоре и да забърша с кърпа, дали няма да се запълнят драскотините?
BTW, наскоро си спасих едни кецове с акрилни бои. Много ми бяха любими, но не бях успяла да ги нося повече от веднъж. Текстилни са, бели с лилаво и ме заваля един дъжд... Всички пръски от кал си останаха в тъканта, въпреки всичкото пране и третиране със всевъзможни препарати, и търкане с четки. Чак се разлепиха от пране. И се сетих, че имам акрилна боя, която като изсъхне и става една гъвкава, като силикон... Разредих с водичка и нацапах с две ръце бялото, сега са като чисто нови. Peace

# 257
Къде е акало? Ако е на плочките - пръскам с Доместос спрей, който е с белина, оставям по действа 15-тина мин. и с чиста вода и моп минавам пода.

Детето го донесе на обувките си.
Подовете ги минах, ама довечера пак ще ги мина с Доместос и вода.

Наскоро и аз чистих ако от детски обувки с някакъв спрей с белина - търках подметката със стара четка за зъби. Ами, получи се - миризмата изчезна.
След това се случи с мен същото нещо - точно пред входа. Тогава пак с четката, но в момента имах само Тризон. В него няма аромати и затова след обработката минах и с една влажна ароматизирана кърпичка.
Забелязала съм, че препаратите с белина поглъщат всякакви други миризми, или на мен така ми се струва.

# 258
dlpl, правилно е това за белината. Всякакви неприятни аромати изчезват. Тя дезенфикцира и чисти страхотно.
Досместос спрей е точно за дезинфекция на плотове, където се готви, на дъски за рязане и т.н. Много го харесвам.

# 259
Да не си съсипете с белина обувките само. Цив крем и такива кремове на други фирми неутрализираат миризми също, и лимона както и оцета. Примерно ако сте готвили нещо миризливо , като риба, после с малко оцет си измийте чиниите и няма да миришат.

# 260
Ако ви се обезцветят обувките, да не се чудите от какво е. Wink Все пак Доместос е белина.

# 261
  • в огледалото на живота
Може и да е споделяно,но пак да кажа:
Бързо и лесно почистване на микровеле:
-В купичка с вода се нарязват парченца от мандарина;портокал,лимон или какъвто плод от тези имате.
Включвам за 10мин.и бързо,лесно и без усилия почиствам стените след това с гъба.От парата мазния слой се отпуска надолу и хем приятен аромат във въздуха,хем минутно  свършена домакинска работа  Simple Smile

Вчера с това се занимавах у дома...

# 262
Може и да е споделяно,но пак да кажа:
Бързо и лесно почистване на микровеле:
-В купичка с вода се нарязват парченца от мандарина;портокал,лимон или какъвто плод от тези имате.
Включвам за 10мин.и бързо,лесно и без усилия почиствам стените след това с гъба.От парата мазния слой се отпуска надолу и хем приятен аромат във въздуха,хем минутно  свършена домакинска работа  Simple Smile

Вчера с това се занимавах у дома...

А ако нямаш цитрус под ръка, може да сложиш ябълков оцет. Киселината действа на мазнината и в комбинация с горещата пара, става много лесно.

# 263
  • София
О, мерси за идеята за МВ!
Измих стъклената чиния в миялната и се туткам, че не ми се мие останалото с обезмаслител.

# 264
Измих стъклената чиния в миялната и се туткам, че не ми се мие останалото с обезмаслител.

Не използвате ли капак ...? Аз всеки път, така рядко ми се налага да й чистя дъното и стените.

# 265
  • София
dlpl, правилно е това за белината. Всякакви неприятни аромати изчезват. Тя дезенфикцира и чисти страхотно.
Досместос спрей е точно за дезинфекция на плотове, където се готви, на дъски за рязане и т.н. Много го харесвам.

Shocked За какви дъски? дървени?

# 266

Не използвате ли капак ...? Аз всеки път, така рядко ми се налага да й чистя дъното и стените.
Винаги ли го слагаш? Защото аз все си викам "това няма да пръска", но се оказва, че пръска.  Laughing

# 267
REAL_WOMAN,   да, винаги Simple Smile Карам се, ако някой пропусне  Mr. Green
За чаша кафе, мляко  - не Simple Smile  Но няма наслоявания и подобни. Много зависи и от самото MW - повърхността каква е, то това е част от разликата в цените им ...
Оризът адски хвърчи напр:)

# 268
  • в огледалото на живота
Дори и да се използва PVC  капака пак се получават изпарения и леки остатъчни слоеве мазнина в МВ.
Нормално е,след като се притопля или готви ........
Но разбира се не с такъв голям обхват  на замърсяемост и определено по лесно почистване.

# 269
  • Варна
Цитирам от друга тема:
Здравейте момичета,може ли някой да ми каже как да махна кола маска от килим ConfusedПробвах веднаха да я изкарам с лента,но не се залепи.Накиснах малко с веро и гел са пране-също.
.........
Паднаха само няколко капки(4) и попиха,защото тази кола(ягода на Perfect)е някак по-мека и лепкава.То си е твърдичко вече,няма нужда от допълнително стягане.И ММ веднага предложи номера с ютия и хартия,но както вече казах,колата попи веднага и сметнах,че няма смисъл.Ще взема да пробвам от кърпичките за след кола маска,те сигурно имат някакъв лосион или мазничко newsm78Ето ги и гадинките цък и пак цък.Ново ми е още килимчето и за това ми е трудно да го преживея  Embarassed ooooh!

П.П. Пробвах да изтрия самата ролка на колата маска с лакочистител и сякаш се маха.Дали няма да се повреди килимът обаче?
Ако има някой преборил подобно петно,ще е супер да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт