Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 058
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
  • в огледалото на живота
Ами да е нещо то рода на това за прозорци и да не се налага да мия много ,само обливане.
Е,аз не съм срещала такъв магически препарат.. Simple Smile
Все си иска малко усилие и натъркване ... Wink

# 241
Ами да е нещо то рода на това за прозорци и да не се налага да мия много ,само обливане.
Е, то кой не иска така?  Laughing И на мен ми е писнало, всичко иска търкане.  Twisted Evil А от търкане тавичката на сушилника ми става още по-грозна и задържа още повече варовик, защото като търкаш пластмаса и се надрасква. Не ми е, че я сменям всеки месец, 1 лев струва, но все пак замърсявам природата, изхвърляйки ежемесечно пластмасова тавичка.  Crazy

Ако искаш само да обливаш, трябва да е концентриран кислол(само той маха варовик без никакво търкане), който рано ли късно ще разяде почти всичко.  Peace

# 242
 Знам че не става без търкане -искам нещо за ежедневна употреба и да не отровно /инак имам два препарата дето махат варовика особено АКВАФОРТЕ - Аама то си е солна киселина.

# 243
Не е препарат, но аз използвам парченце лимон или грейфрут. Водата при нас също е много варовита, но ми върши работа Peace

# 244
Предложете ми препарат -спрей за алпака срещу варовик и сапунени наслоявания.Ефикасен ,да не някоя киселина или основа и да ухае добре.Пръскаш и отмиваш леко.
  Водата тук е супер варовита и не искам ежедневно да чистя с отрови място където мия чинии и прибори за хранене.

Ето този препарат отговаря на всичките ти изисквание, без приятното ухание:

Ако можеш да приемеш няколко минути по-неприятна миризма, го пробвай! В момента съм в град със свръхтвърда и варовита вода и сваля всичко от раз - после само обливам и проветрявам! Peace

# 245
Здравейте, момичета. Дайде ми идея как да залича следи от издраскано върху ламинат. Тъмно сив е, ако има значение. Когато майстора ни е префасонирал масата не й е сложил отдолу от онези меките краченца (а тя си имаше преди) и го забелязах чак сега, когато видях грозните следи. Направо ми вадят душата Sad

Пробвайте да натъркате с ядка на орех, знам че става за надраскано дърво, не съм сигурна за паркет, но мисля, че не пречи да пробвате.

# 246

Чистачка си купи .

За варовик от този препарат съм много доволна , пръскам , след малко плакна и воала :

http://www.mexon.bg/bg/Medix_Razor_Bathroom.html

За цигарен дим , има специални ароматизатори , които го неутрализират , но трябва и да се проветрява .

# 247
Почиствам пластмасовата тавичка на сушилника за съдове по следния начин:
Изсипвам едно пакетче лимонтозу (лимонена киселина) в тавичката и заливам с вода догоре. Правя го вечер и сутринта всичко се е разтворило. Просто измивам с гъбата без да търкам. Тази процедура я прилагам на две седмици или по-рано ,ако се наложи.

За мивката от алпака си имам разтворена лимонена киселина в едно шише и като свърша с миенето на съдове, наливам малко на гъбата и я минавам. После изплаквам.
Опитайте, за мен това е безвреден и ефективен начин. Досега тази киселина не ми е дразнила кожата.

# 248
Оцета също чисти варовик, зависи от количеството наслагвания !

# 249
Предложете ми препарат -спрей за алпака срещу варовик и сапунени наслоявания.Ефикасен ,да не някоя киселина или основа и да ухае добре.Пръскаш и отмиваш леко.
  Водата тук е супер варовита и не искам ежедневно да чистя с отрови място където мия чинии и прибори за хранене.

Ето този препарат отговаря на всичките ти изисквание, без приятното ухание:

Ако можеш да приемеш няколко минути по-неприятна миризма, го пробвай! В момента съм в град със свръхтвърда и варовита вода и сваля всичко от раз - после само обливам и проветрявам! Peace
Като чета и ти си в северния изток ,я тоже.Благодаря. /И в западния беше твърда ,ама  това  тук  е нещо ... по душа  сталактити  се образуват без майтап/.
  Лимонена киселина и оцет действат за по -леки случаи.Като измия алпаката с препарат на Перлис например и няма и час и вече пак е на петна и бяла/.

# 250
  • Варна
Изсипвам едно пакетче лимонтозу (лимонена киселина) в тавичката и заливам с вода догоре. Правя го вечер и сутринта всичко се е разтворило. Просто измивам с гъбата без да търкам.

newsm10
и аз така

# 251
  • София
Сушилника съм си го сложила направо върху мивката.
Мивката пръскам навсякъде с обезмаслител и обирам - маха всичко.

А да питам - какво да правя с кучешко ако?
Чистих обувки, чистих баня - пак ми мирише!
Изхвърлих парцала.

# 252
Къде е акало? Ако е на плочките - пръскам с Доместос спрей, който е с белина, оставям по действа 15-тина мин. и с чиста вода и моп минавам пода.

# 253
  • София
Къде е акало? Ако е на плочките - пръскам с Доместос спрей, който е с белина, оставям по действа 15-тина мин. и с чиста вода и моп минавам пода.

Детето го донесе на обувките си.
Подовете ги минах, ама довечера пак ще ги мина с Доместос и вода.

# 254
Изсипвам едно пакетче лимонтозу (лимонена киселина) в тавичката и заливам с вода догоре. Правя го вечер и сутринта всичко се е разтворило. Просто измивам с гъбата без да търкам. Тази процедура я прилагам на две седмици или по-рано ,ако се наложи.

За мивката от алпака си имам разтворена лимонена киселина в едно шише и като свърша с миенето на съдове, наливам малко на гъбата и я минавам. После изплаквам.
Опитайте, за мен това е безвреден и ефективен начин. Досега тази киселина не ми е дразнила кожата.
Благодаря, ще пробвам. Те и купешките препарати не са по-различни като състав. Някакъв процент киселина + парфюм. Но с лимонена киселина ще е далеч по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт