Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 059
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Едно химическо чистене ми съсипаха ново палто от 100% вълна и сега то се е свило с над 10см, като вълната е степана и стои като протрита от дълго носене покрай джобовете, по раменете.

Има ли начин вълната да се отпусне поне с 2-3 см? И на това ще съм доволна.

Консултирах се с друго хим.чистене относно парно гладене върху манекен, но ми казаха, че ако изобщо има някакъв ефект, то ще е на ширина, не на дължина.

Така ми се иска, да има някакъв "бабин" начин за отпускане на свита, вълнена дреха...

# 226
  • Пловдив
Накисваш го с много омекотител в хладка вода и като поседи час-два почваш да разпъваш.

# 227
  • Варна
Благодаря !
Ще пробвам.

# 228
  • На брега на реката
Пробвай да го окачиш на закачалка без да го изтискваш, може би ще се поизпъне така.

# 229
Случвало ли ви се е като перете с капсула, т.е. слагате е вътре в дрехите и след това да не се е разтворила напълно и да остава едно желе по вратата на пералнята ?
Със старата Indesit дето беше на 10 години никога не съм имала такъв проблем, а сега с тази новата Whirlpool дето уж била "6-то чувство" всеки път обирам желе по вратата   Crossing Arms
Слагам между дрехите капсулата и ...... после опаковката един вид се оказва не разтворила се  newsm78

# 230
  • София
Ами това е, защото капсулата се слага най-отдолу под дрехите, така, че да се намокри и разтвори по-бързо. Ти защо я криеш между дрехите?

# 231
И от долу и от горе....навсякъде пробвах да я навра и не ще  Tired

# 232
Имаше по едно време кофти партиди с капсули. Явно си нацелила Tired .

Иначе, редно е да се слагат първо капсулите, после прането.

# 233
  • Пловдив
аз досега слагах капсулата върху прането Embarassed
Взимам си поука и вече първо ще слагам нея, след това дрехите

# 234
Някой по - напред беше написал за премахване на тютюнев тим от помещение
Скоро разбрах за едни гранулки  newsm78 които се слагат в пепелника и неутрализират миризмата на цигари. Наистина имат ефект - бяха изпробвани  Laughing Сега искам и аз да си купя, но не знам как се казват и какво точно да търся. Моля ако някой е срещал такива да пише как се казват  Peace

# 235
  • Ланкър, планините Овнерог
Такива гранулки от Джъмбо съм купувала. Виж за името им ....... нямам идея.

# 236
  • в огледалото на живота
Някой по - напред беше написал за премахване на тютюнев тим от помещение
Скоро разбрах за едни гранулки  newsm78 които се слагат в пепелника и неутрализират миризмата на цигари. Наистина имат ефект - бяха изпробвани  Laughing Сега искам и аз да си купя, но не знам как се казват и какво точно да търся. Моля ако някой е срещал такива да пише как се казват  Peace
Водят се гранулирани парфюми за пепелник.
Има в Джъмбо и в магазинчета за левче.Различни аромати и в различен вид.Ето нещо подобно:
Скрит текст:

# 237
 Предложете ми препарат -спрей за алпака срещу варовик и сапунени наслоявания.Ефикасен ,да не някоя киселина или основа и да ухае добре.Пръскаш и отмиваш леко.
  Водата тук е супер варовита и не искам ежедневно да чистя с отрови място където мия чинии и прибори за хранене.

# 238
  • в огледалото на живота
Предложете ми препарат -спрей за алпака срещу варовик и сапунени наслоявания.Ефикасен ,да не някоя киселина или основа и да ухае добре.Пръскаш и отмиваш леко.
  Водата тук е супер варовита и не искам ежедневно да чистя с отрови място където мия чинии и прибори за хранене.
Държиш ли да е точно спрей?
Аз съм доволна от Циф и АВС крем.
След всяко измиване на посудата минавам батериите на мивката и плота с малко количество и се запазва чисто.Има приятен аромат.

# 239
 Ами да е нещо то рода на това за прозорци и да не се налага да мия много ,само обливане.

Общи условия

Активация на акаунт