Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 409
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз така реших - по-дълг да стоят накиснати.

Hug  Grinning

# 541
Здравейте!Много полезна темичка Simple Smile
Имам един въпрос как почиствате стъклокерамичните плотове на готварската печка?
Аз мия с един препарат за фурни А1-му е марката. Пръскам и след 1 минута забърсвам с някаква попивателна кърпа или гъбата. Не иска нито търкане, нито нищо. Ако не е толкова замърсен ползвам обезмаслител и търкам с грапавата страна на гъбата. Винаги е имало ефект.

# 542
Имам един въпрос как почиствате стъклокерамичните плотове на готварската печка?
Ако има загоряло го изстъргвам с След това слагам cif cream и търкам малко оставям да постои за около 10 минутки и после с мокра гъба обирам всичко и подсушавам с ветекс или кухненска хартия

# 543
Откъде купувате качествени пликове за вакуумиране ?

Попадам на некачествени и съм направила дупка още преди да ги прибера с дрехите.

# 544
Страхотна тема, записвам се и с радост ще споделям и заимствам хитринки   Simple Smile

# 545
  • Пловдив
Откъде купувате качествени пликове за вакуумиране ?

Попадам на некачествени и съм направила дупка още преди да ги прибера с дрехите.
само от Jusk Peace

# 546
Най- доволна съм от вакуумиращите прикове на Лидл. Не са в постоянния асортимент обаче.

# 547
  • София
А1 за фурни се ползва само с ръкавици!

Пликове за вакуумиране взимам от ИКЕА, много съм доволна  Peace

Бурканите и при мен не миришат, вмирисва се капачката. Аз си купих нови само капачки и си ползвам старите буркани. И ако ще ги прибирате празни бурканите е по-добре да стоят отворени, защото иначе пак миришат на спарено  Naughty

А стъклокерамичния плот аз го натърквам с какъвто препарат имам - Циф, Медикс, Мелио... да постои и след това стържа с ножчето, защото си мисля, че така загорялото се разкисва. След това избърсвам с попивателната кърпа и всичко е ок.

# 548
изтървала съм ви....

за керамичния плот използвам хейтман крем(има и течен,който е по-слаб),върши ми чудесна работа.Не след всяко ползване,но след второ-трето... Embarassed В началото,много се ядосвах,че печката иска чистене и ми е времеемко,но после осъзнах,че се чисти доста по-лесно от предната,която беше на газ и обикновени котлони.

Пликове за дрехи купувах от три различни магазина-Метро,Карфур и тукашния Багира-има от тях и фалшиви и не знам от кой магазин са.Дрехите са доста измачкани вътре,аз ги пера пак и така...

За капачките,като Лаленце- държа ги отворени,като не ги ползвам и подменям само капачки  Peace

# 549
За керамичен плот ползвам меглио обезмаслител и после с нож за керамика доизтъргвам,ако има останало и накрая с попивателна кърпа.За циф не смея да пробвам,страх ме е, да не се надере.
Хейтман крем-от къде го купувате?

# 550
За циф не смея да пробвам,страх ме е, да не се надере.

Абсурд да се надере, изобщо не се страхувай.

# 551
  • София
Дами, моля, споделете хитринка - един много хубав шал, много ме ядосва. Наелектрезиран е, както и да го пера. Много е неприятно. Sad Има ли начин а се справя с проблема, без да се ползва антистатик?   bouquet  bouquet

# 552
  • Варна
Здравейте! Идвам да попитам и вас, въпреки че вече знам, че е (почти) невъзможно да стане (освен с шкурене и след това пребоядисване) как да изчистя мазно петно върху цветен латекс? Rolling Eyes

# 553
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте! Идвам да попитам и вас, въпреки че вече знам, че е (почти) невъзможно да стане (освен с шкурене и след това пребоядисване) как да изчистя мазно петно върху цветен латекс? Rolling Eyes
Моя син беше пръснал олио на стената и аз го видях на следващия ден. Почистих го с вълшебната гъба на Сано и мисля че има ефект. Сега го погледнах. Съвсем малко си личи къде е, но то е на бледо жълт латекс. Сега сина ми каза, че като е изцапал е чистил с веро.

# 554
  • Варна
Да, и при мен са ситни капчици, не е голямо петното. Ще пробвам с такава гъба, дано стане. Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт