Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 445
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Благодаря за отговорите!  bouquet Не се ли спарват дрехите в чувалите или вакуумните пликове(страх ме е да не мухлясат или избият петна)...Значи прибирам без да гладя, след това дали ще се изгладят лесно?
Няма да ги прибираш мокри, че да мухлясат hahaha
При мен след отварянето на плика, си миришат на току що изпрани Heart Eyes ...много намачкани, но приятно ухаещи Joy
Гладят се лесно, особено, ако ютията ти пуска повече пара Simple Smile
(претенциозните материи гладя през тензух Peace)

# 526
благодаря ти за съвета sweet_maniche, много сте ми полезни ще ви следя редовно  bouquet

# 527
Много хубава и полезна тема.Как не съм я видяла до сега.

Ето някои изпробвани хитринки и от мен.

За заледени стъкла на кола
В шише с пръскалка се смесват
2/3ч.ч. оцет и 1/3ч.ч.вода.Пръска се на стъклото и леда се топи.

За чистене на под(керамични плочки,теракота),не е за дървени,бамбукови или ламинат.

1/4ч.ч.оцет
1с.л.веро
1/4ч.ч.сода
около 7 литра топла вода
Всичко хубаво се смесва в кофаи се чисти пода. Simple Smile

За бани-плочки,вани,стъклени врати на душове.

1ч.ч.оцет(бял)
1ч.ч.веро
Слагате оцета в микровълновата да се стопли.Изливате оцета в шише с пръскачка.Изсипвате и верото в шишето и леко разбърквате.Напръскайте и изкачайте поне 10 минути,след това леко търкайте с гъба или кухненска хартия и  изполейте с вода.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 23:29 от Pety

# 528
# 529
Още едно положително мнение за вакуумните пликове. Много място пестят, дрехите са свежи, всичко е  Heart Eyes . Гладене искат после, но не много Mr. Green .

# 530
Здравейте!Много полезна темичка Simple Smile
Имам един въпрос как почиствате стъклокерамичните плотове на готварската печка?Пробвала съм с какви ли не препарати,ами не се чисти хубаво и това е Confused
Извинявам се ако е обсъждано вече,прочетох само последните няколко страници Blush

И от мен един положителен глас за вакумните пликове Peace

# 531

Имам един въпрос как почиствате стъклокерамичните плотове на готварската печка?
Много трудно. Използвам препарат, оставям да престои и внимателно търкам с много добре изстискана кърпа, че веднъж попадна вода при ключовете и печката отказа да работи, докато не изсъхна добре. Ще следя и другите как го правят, дано има по-лесен начин.

# 532
  • На брега на реката
За плотовете някои съфорумки хвалеха препарата на Хайтман, но лично аз не съм доволна. Аз изстъргвам със специалното ножче ако има нещо изкипяло, след това напръсквам с обезмаслител / Меглио, Циф -спрей или какъвто имам/, изчаквам малко 5-10 мин,  ако има леки наслагвания разтривам с кухненската гъбка, измивам с влажна кърпа и подсушавам с кухненска хартия. Други момичета споделяха за Циф-крем, но аз лично не смея.
Май няма лесен начин.

# 533
  • София
Здравейте!Много полезна темичка Simple Smile
Имам един въпрос как почиствате стъклокерамичните плотове на готварската печка?Пробвала съм с какви ли не препарати,ами не се чисти хубаво и това е Confused
Извинявам се ако е обсъждано вече,прочетох само последните няколко страници Blush

И от мен един положителен глас за вакумните пликове Peace

Ако има загаряния - с Циф крем и по-твърдата страна на домакинска гъбичка навлажнена.
Ако има само мазни пръски - пръскам с Фроша със сода и микрофибърно парцалче.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 11:13 от alpha_beta

# 534
Леля ми го чисти с Мелио и обикновена гъбичка. След всяко готвене, за да не се наслагва.

# 535
  • София
Моля за съвет, как да премахна миризмата ма  буркани от лютеница и други консервирани храни. Ще ги ползвам за млечна напитка.

# 536
  • оттам, откъдето започва България
Моля за съвет, как да премахна миризмата ма  буркани от лютеница и други консервирани храни. Ще ги ползвам за млечна напитка.
Според мен не мирише самия буркан, а капачката. Ако имаш възможност смени капачките.

# 537

С оцет . Слагаш малко оцет и вода и веро , да поседи няма и 5 мин. и миеш ,няма да има и помен. Може и с лимон.

# 538
  • София
Благодаря ви!
Накиснала съм ги с оцет, вода и веро, ама......... newsm78  пак мирише. Sad

# 539
Благодаря ви!
Накиснала съм ги с оцет, вода и веро, ама......... newsm78  пак мирише. Sad

Ако има остатъци по тях с телена гъба трий, няма да мирише като ги сплакнеш  Wink Ако повече мирише ги накисни повече време с повече оцет .Риба , чесън всичко отмирисва .

Общи условия

Активация на акаунт