Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 443
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, дано да се изперат.

# 586
Как да почистя мазно петно на дънки?

С препарат за лекета, можеш да третираш .

# 587
  • оттам, откъдето започва България
Как да почистя мазно петно на дънки?
Не разбрах от какво е мазното, но аз по принцип винаги го напръсквам с обезмаслител, слагам и веро, престоява и после пера.

# 588
Обикновено мазно петно по дреха третирам с Вениш.
До сега съм ползвала само за цв.дрехи и е имало резултат.
Точно дънки не съм чистила, но е добре да си имате една малка дозичка Вениш. Върши добра работа.
Аз си я изливам в малко пластмасово шишенце и по много малко слагам на петната, поразтърквам, оставям  така няколко минути и пускам в пералнята.

# 589
Благодаря, момичета! Изпраха се дънките със Спот , петното беше от олио.

# 590
Безотказно действа номера със солта. Когато се накапете, посолете петното обилно и да поседи така . Солта отнема мазнотията и после само  прах , без третиране си пада лесно .

# 591
Идея с какво да третирам петно върху памучен чорапогащник, изглеждащо като ръжда? Нямам идея откъде се появи Sad
С Ариел за петна нищо не се получи. Сега се замислям да го извъртя пак в пералнята, вземе пък да се разкара ...

# 592
А някой да знае с каква боя да си освежа цвета на яке от полиестер и вискоза? Нищо не намирам в нета за тези тъкани, носих го на едно място, където боядисват дрехи, но ми отказаха.

# 593
  • Варна
Разгледай тези бои http://www.simplicol.bg Използвала съм тази за памук и съм доволна  Peace

# 594
Разгледай тези бои http://www.simplicol.bg Използвала съм тази за памук и съм доволна  Peace
И тези ги гледах, но не стават за полиестер  Sad

# 595
  • Варна
И тези ги гледах, но не стават за полиестер  Sad
Ауу да, извинявай, видях че стават и за синтетика, но не прочетох цялото описание...  Tired

# 596
  • Варна
Здравейте. Интересувам се как мога да преборя неприятната миризма от канала. Става въпрос за подовия канал на банята, и ако е ветровито както е в момента миризмата е ужасна.

Записала съм си това:
За миризма в канали - смес от равни части сода и оцет и 2 части гореща вода.   

но как да смеся равни части от сода и оцет, като едното е на прах, другото течно  newsm78 и смесени с водата ли се изсипват или водата след това  Rolling Eyes
Ще се радвам и на други съвети, благодаря!

# 597
Когато усетя миризма от канала сипвам пик аут,разтваря се в топла вода,има и др. варианти на пазара.

# 598
  • На брега на реката
Здравейте. Интересувам се как мога да преборя неприятната миризма от канала. Става въпрос за подовия канал на банята, и ако е ветровито както е в момента миризмата е ужасна.

Записала съм си това:
За миризма в канали - смес от равни части сода и оцет и 2 части гореща вода.   

но как да смеся равни части от сода и оцет, като едното е на прах, другото течно  newsm78 и смесени с водата ли се изсипват или водата след това  Rolling Eyes
Ще се радвам и на други съвети, благодаря!

Аз съм правила така - пускам да тече гореща вода в сифона, след което сипвам 1 пакет сода и 1 ч.ч. оцет, оставям да постои така 10-15 мин. и след това отново промивам с гореща вода. Миризмата се маха, но щом като се усеща когато има вятър - според мен има проблем със сифона. В него по принцип има вода, която играе ролята на водна възглавница, точно срещу миризми.  Нещо не е наред според мен.

# 599

Общи условия

Активация на акаунт