Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 437
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Момичета , как почиствате паркет - обикновен?Питам за ежедневно чистене?

# 571
  • София
С какво да подхраня кожени обувки? Тези нови бои изобщо нямат мазнина и кожата започва да се напуква? От старите терпентинови изобщо не мога да намеря. Едно време мажехме и със свинска мас, но и тя няма нищо общо вече ooooh!!
 Имам вазелин и течен парафин, но приемам и други идеи.

Tочно вчера купих такъв препарат от Лидл - от серията W5. Прилича на тоалетно мляко и съдържа ланолин. Беше намален от 4 лв на 2,70-2,80, но още не съм го пробвала.

Скрит текст:

# 572
  • в огледалото на живота
Момичета , как почиствате паркет - обикновен?Питам за ежедневно чистене?
Ежедневно не почиствам със стирка,само прахосмукачка.
Иначе поне 3 седмично минавам с Пронто- препарат за паркет но в минимални количества с максимално изстискана четка.

# 573
Включвам се и аз в темата с въпрос, който не знам дали е за тук.
Моля, споделете как почиствате прозорци от външната страна. Моята дограма е такава, че се отваря само средния прозорец, а двата странични - не. Ръката ми не достига до краищата на страничните прозорци. Голяма мъка е. Ако някой е успял да разреши този проблем и сподели, ще съм безкрайно признателна.

# 574
Включвам се и аз в темата с въпрос, който не знам дали е за тук.
Моля, споделете как почиствате прозорци от външната страна. Моята дограма е такава, че се отваря само средния прозорец, а двата странични - не. Ръката ми не достига до краищата на страничните прозорци. Голяма мъка е. Ако някой е успял да разреши този проблем и сподели, ще съм безкрайно признателна.

Двата ми прозореца, които не се отварят са по над метър. Купих си уред за чистене на стъкла - дълга регулираща пръчка, в края си има една дълга гъба и гумено перо (като тия по бензиностанциите). Като измия с гъбата и малко препарат стъклата, измивам хубаво гъбата и я изстисквам. Слагам една бебешка пелена от бархет, като я закрепям с 2 ластика за коса (или ако имаш от обикновените шаренки ластици) и така минавам прозореца. Изчиства се идеално. И понеже ми е много трудноемко, лятото го правя всеки месец, за да не се трупа мръсотия и да не иска много търкане и чистене.

# 575
hailie , много ти благодаря  bouquet Hug
Ще опитам по този начин. А от къде купуваш това приспособление с дългата регулируема дръжка? Аз опитах веднъж с това, с което мием стъклата на колата, но не ми беше удобно. Абсолютно същото ли е?

# 576
  • Свищов
От 2 години обувките подхранваме с патешка мас. Сварява се патешко (може само и фенер) и като изстине бульона се обира мазнината. Лъсват идеално и не пропускат вода.

# 577
Присъединявам се към хубавата група. Изчетох тази тема и научих мн неща, които биха ми били от полза Simple Smile Благодаря ви

# 578
Мазно  върху латекс много олято изчистих със Спот на Перилис + вода. Бях пръскала и с Меглио, но капките станаха бели и още повече личи.

# 579
hailie , много ти благодаря  bouquet Hug
Ще опитам по този начин. А от къде купуваш това приспособление с дългата регулируема дръжка? Аз опитах веднъж с това, с което мием стъклата на колата, но не ми беше удобно. Абсолютно същото ли е?

Да същото е накрая, но черното перо не го ползвам за обиране на водата, защото не ми е удобно. Ползвам само гъбата и после обирам с бархетната пелена, а от вътре и отваряемите прозорци само с препарат и пелена ги чистя.

http://prime-dst.com/product/1864/ured-za-pochistvane-na-prozortsi-york.html - подобно на това е моето. А това ми изглежда много хубаво и е със 130 см. дръжка.

А вместо бархет може да ползва всякакъв памучен парцал, който попива идеално. Аз имам много бархет от дечко и ми върши идеална работа за чистене на прозорци.

# 580
Може ли да ми кажете как да махна петна от храна по покривка 100% полиестър

# 581
А от къде купуваш това приспособление с дългата регулируема дръжка?
От понеделник ще го има в Кауфланд само за 4лв, а дръжката се разтяга до 1.10м

# 582
  • Варна
Мазно  върху латекс много олято изчистих със Спот на Перилис + вода. Бях пръскала и с Меглио, но капките станаха бели и още повече личи.
Купих от този обезмаслител(или поне така си мисля), но той е розов на цвят  Rolling Eyes. Както и да е, напръсках и сега се надявам като изсъхне да не ми е розова стената.

# 583
Как да почистя мазно петно на дънки?

# 584
Как да почистя мазно петно на дънки?

С качествен препарат за пране - пускаш и са се изпрали.

Общи условия

Активация на акаунт