Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 401
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Идвам да попитам и вас, въпреки че вече знам, че е (почти) невъзможно да стане (освен с шкурене и след това пребоядисване) как да изчистя мазно петно върху цветен латекс? Rolling Eyes

Слагаш ли омекотител?
От както ползвам омекотител нищо не ми се наелектризира.

# 556
Мазното петно от латеска може да се наложи с талк/брашно. Талкът и брашното попиват мазнотията.

# 557

Така изглежда карфурският:

мерси,  bouquet Вейда!

amiamo премахнах миризмата от капачка на буркан с кисели краставички с препарат за кухня фрош, любим ми е ...

# 558
  • София
*Tanderine, благодаря! Ще пробвам и аз. Simple Smile

# 559
  • София
Имам едно "парцалче " за почистване на сребро. Знам, че е по-специално. Много се е зацапало вече.
Ако го изпера дали ще му видя сметката ?  Mr. Green

# 560
  • София
От каква материя е парцалчето?
Изпери го на ръка.Simple Smile

# 561
  • София
Не мога да определя материя  Blush Подариха ми го от един щанд за сребро - от едната страна е по-особено и точно с тази част се почиства среброто.

Ще го изпера само с вода (хладка) дано не го прецакам  Mr. Green

# 562
Как да изчистя микровълнова в която са били забравени пуканки и сега хем мирише, хем вътре стените са черни?  newsm78

# 563
50 мил. вода, 1 чаена лъжичка сода за хляб, 1 чаена лъжичка лимонтозу, малко настъргана кора от лимон. Загряваш го леко и избърсваш с напоена кърпа. Ако има останала миризма избърсваш със сок от лимон.

# 564
  • оттам, откъдето започва България
И аз така правя. Днес я чистих от напръскано със свинско. Сложих една голяма чаша с вода да възври и после само забърсах. Идеално се изчиства.

# 565
Благодаря, ще пробвам и ще пиша!

# 566
  • София
С какво да подхраня кожени обувки? Тези нови бои изобщо нямат мазнина и кожата започва да се напуква? От старите терпентинови изобщо не мога да намеря. Едно време мажехме и със свинска мас, но и тя няма нищо общо вече ooooh!!
 Имам вазелин и течен парафин, но приемам и други идеи.

# 567
Естествена кожа с парафин е ок. Малко поъмнява кожата , после цвета се възстановява!

# 568
  • в огледалото на живота
С какво да подхраня кожени обувки? Тези нови бои изобщо нямат мазнина и кожата започва да се напуква? От старите терпентинови изобщо не мога да намеря. Едно време мажехме и със свинска мас, но и тя няма нищо общо вече ooooh!!
Имам боти от естествена кожа и мажа само с глицерин.Не допуска влага,предпазава от лугата и запазва идеално външния вид.
Скрит текст:

Друг вариант е ако имаш познат обущар да разпиташ за това мазило:
Скрит текст:

# 569

Астониш имат много хубав препарат за кожа, или на боите Казабланка , имат едно мазило за поддръжка , не е боя и двете има и от двете съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт