Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 81 646
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Много, много благодаря Simple Smile

# 646
Момичета,как да махна остатък от тиксо върху шпаклована стена,без да сваля боята?  newsm78

Tова само с ацетон се маха, за боята не знам .

Почистване на благороден метал : в съд не метален , слагате всичкото бижу което имате и слагате лъжичка 2 , сода за хляб и заливате или с оцет или с лимонов сок , разбърква се , шупти кипи , да поседи и след това се мие и са като нови .

# 647
Аделинда,извинявай,че те репликирам,но най-добрият начин в домашни условия е да се постеле алуминиево фолио на дъното на съд,отгоре да се наредят бижутата,като се гледа да имат максимален контакт с фолиото и се заливат с вряла вода с разтворена сода бикарбонат в нея/около две супени лъжици на 200-300мл вода.Оставят се да изстинат във водата и се подсушават с мека памучна кърпа.Това,обаче трябва да се прави с повишено внимание,ако бижутата са с камъни/и не сте сигурни,дали не са лепени,както и какъв вид са/...Иначе,е добре от време на време да Ви ги почистват и в ателие или магазин,със специална паста,която освен,че чисти има и предпазваща функция в продължение на няколко месеца......И,последно:ако не искате да Ви потъмняват бързо-не се парфюмирайте,след като сте сложили бижутата,а преди това,не ползвайте по-агресивна козметика,когато сте с тях,махайте ги,когато сте на минерален басейн....и определено ще ограничите потъмняването.

# 648
  • София
Моля за съвет как да опазя паркета от офис стол на колелца. Видях, че в Икеа продават едни плексигласови подложки, които са с тази цел, но не искам да слагаме такава, грозничко ми се вижда.
Виждали ли сте някакви силиконови протектори за самите колелца на стола или нещо подобно, за да не се надере дървото?

# 649
*Люба* аз така ги чистя и споделям, сподели как ги чистиш и ти , защо да ме репликираш  newsm78. Имам бижута , не обичам да се кича и смея да твърдя, че потъмняват и от седене , не от парфюми и козметика  Wink

Камъни не са ми падали  напротив , там където с паста и търкане не може да се стигне , нито с кърпа , всичко пада от реакцията на оцета със содата  Wink

# 650
Ами,да не се засегнеш,нещо...знам ли Wink
Аз,споделям какво може да се направи в домашни условия,въпреки,че ние ги чистим по друг начин/това ми е работата/.....Но,специално за перли-имай едно наум като ги чистиш с оцет....и дано не случиш на лепени камъни,че някой път-падат...Иначе,си права-да,потъмняват и от седене.....,но от гореизброените неща,как хубаво почерняват/особено от минералната вода-стават като току що изкопани Mr. Green/..И,само да кажа,че директното търкане със сода или с паста за зъби,може да надраска повърхността.....така,че не е препоръчително/понеже масово се практикува,затова  го споменавам/.

# 651
Аз съм написала благороден метал , не перли . Имам перли но не са с метал , никога не бих ги накиснала в сода с оцет . Перлите са ми казвали , че се мокрели уж да се запазвали , но не съм го правила.

# 652
Люба  Hug добре, че не му видях сметката  Mr. Green
А като каза опаковка от къде може да се закупи (на мен преди време ми го подариха от едно ателие)

И аз бих искала да знам къде има такива "вълшебни" парцалчета за почистване на сребро. Как изглеждат?

# 653
Pipi,малко по назад съм пуснала линк към електронен магазин,макар,че могат да се намерят и по магазините за сребърна бижутерия....Ето и още един линк/аз ползвам тези,снощи не ги намерих,затова сега пускам и този линк/:http://www.nemos.bg/bg/produkt/kyrpa-sunshine-japan/

# 654
  • София
Люба, златна си Simple Smile Научих как ми се казва "парцалчето"  Mr. Green (импрегнирана кърпа)

# 655
Момичета,как да махна остатък от тиксо върху шпаклована стена,без да сваля боята?  newsm78

Ако тиксото е още на стената със сушоар става.Нагряваш и лекичко с питсета издърпваш.
А ако е само лепилото от тиксото се чисти с етилов алкохол(спирт).Потапяш едно памуче и леко започваш да търкаш.Боята(латексова) се не поврежда.

# 656

Ако тиксото е още на стената със сушоар става.Нагряваш и лекичко с питсета издърпваш.
А ако е само лепилото от тиксото се чисти с етилов алкохол(спирт).Потапяш едно памуче и леко започваш да търкаш.Боята(латексова) се не поврежда.

newsm20

# 657
  • в огледалото на живота
.... най-добрият начин в домашни условия е да се постеле алуминиево фолио на дъното на съд,отгоре да се наредят бижутата,като се гледа да имат максимален контакт с фолиото и се заливат с вряла вода с разтворена сода бикарбонат в нея/около две супени лъжици на 200-300мл вода.Оставят се да изстинат във водата и се подсушават с мека памучна кърпа.
Люба,  bouquet
Въпрос:защо е необходимо да се слага фолио върху съда?Обясни моля..... Praynig
Аз почиствам точно така както го описваш/златни и сребърни бижута/,но без да слагам фолио.
Имам една пластмасова купичка за тази цел и нея използвам.

# 658
Аз сребро съм пробвала да чистя с алуминиево фолио , постлано и отгоре наредени бижутата и сода разбира се ,но не се почисти. После бях гледала някъде фолиото да се накъса на малки парченца, като се сложи вода и сода се отделя миризма и се получава добре! Hug

# 659
Аз също не съм чувала за фолиото newsm78
Благодаря Ви за съветите за чистене на ютия,със содата стана перфектно,то не беше много,но сега е като нова!  bouquetСтрахотни сте!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт