Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 383
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
'Ако се интересувате от химия, то ето какво се случва когато сребърните бижута вземат тази малка „баня“. Причината за потъмняване на среброто с времето е сребърният сулфид. А процесът на потъмняване се нарича окисляване. Когато бижутата се потопят в соления разтвор със сода, алуминият взаимодейства със сребърния сулфид. Той изтегля серните атоми и ги наслоява върху алуминия като алуминиев сулфид. Среброто оставащо след реакцията се връща обратно към среброто'.

За това се употребява алуминиевото фолио.

# 661
  • в огледалото на живота
'Ако се интересувате от химия, то ето какво се случва когато сребърните бижута вземат тази малка „баня“. Причината за потъмняване на среброто с времето е сребърният сулфид. А процесът на потъмняване се нарича окисляване. Когато бижутата се потопят в соления разтвор със сода, алуминият взаимодейства със сребърния сулфид. Той изтегля серните атоми и ги наслоява върху алуминия като алуминиев сулфид. Среброто оставащо след реакцията се връща обратно към среброто'.

За това се употребява алуминиевото фолио.

Благодаря,беше ми полезно  Peace

# 662
desperation и аз благодаря! И ме подсети , че сол слагах не сода  Crazy Бременна му работа   Mr. Green

# 663
Някоя от вас чистила ли е остатък от лепенка-картинка върху дреха? На едно детско яке имаше картинка и след няколко пранета първо се напука,после остана само някакво гадно петно,като от лепило. Не се изпира. Чудя се да опитам ли лакочистител. Всякакъв опит ще ми е от полза.

# 664
  • София
Как да си почистя четката за коса? Редовно махам космите, но в основата на "зъбчетата" се е събрала страшно много прах и няма махане, а четката си ми харесва и не искам да я сменям. От този тип е моята.

# 665
Как да си почистя четката за коса? Редовно махам космите, но в основата на "зъбчетата" се е събрала страшно много прах и няма махане, а четката си ми харесва и не искам да я сменям. От този тип е моята.

Аз махам с пинсетка

# 666
Накисваш я в леген с топла вода, слагаш малко течен сапун и с чиста четка за зъби внимателно почваш да миеш. Друг вариант е примерно с четка за лице, която вече не ползваш.

# 667
Аз я накисвам в леген с топла вода, слагам малко течен сапун и с малък мъжки гребен дето съм го приватизирала от мъжа си играя на пред ,на зад да го прокарвам все едно се реша инак не -става.

# 668
  • Варна
Аз събирам една-две четки и гребени, които имат нужда от почистване, накисвам в буркан с топла вода и хлебна сода вечерта и ги оставям или до сутринта или до следващата вечер (не че им е необходимо цяло денонощие, но най-често ги забравям.
От време на време разклащам четките/гребените. По-голямата част от боклуците изпадат без допълнително човъркане.

# 669
Аз накисвам четката в буркан с топла вода и роли /или нещо от сорта/ и разклащам от време на време.
Мръсотията пада без допълнително четкане  Simple Smile

# 670
Аз често я мия четката и освен заплетена коса друго рядко ми остава,а иначе оплетените косми с ножичка или пинсета дърпам.Имате ли предложение за вадене на зелени петна от трева по дънки?Пробвах с обезмаслител,но този път безуспешно!

# 671
  • Пловдив
накисваш за час-два в спирт и после переш както обикновено Peace

# 672
Това за спирта не го знаех, ще се пробва.

Досега съм почиствала зелено от трева с разтворено във вода лимонтозу (лимонена киселина).

# 673
И аз сефте чувам за спирт....няма ли да избели цвета newsm78,то не,че сега е по- добре де с зеленията.

# 674
При мен обикн. следи от трева се изпират само с прах. Ако остане пускам още веднъж и вече го няма.

Общи условия

Активация на акаунт