Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 81 636
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
от едно време го знам това - коленете на панталоните ми редовно бяха зелени и майка ми така ги третираше Mr. Green

# 676
Петната от трева не са никакъв проблем. Кой да е препарат за петна ще свърши работа. Натърквате, оставяте да престои малко и после перете в пералнята. Синът ми е на две годинки и петната по дрехите му нямат край. Тези от трева са най-безобидните.

# 677
  • Пловдив
Мда, тревата е безобидна. Аз пера трите прасенца и тревата се маха лесно. Виж, изпран морков или ябълка - петно завинаги.

# 678
Мда, тревата е безобидна. Аз пера трите прасенца и тревата се маха лесно. Виж, изпран морков или ябълка - петно завинаги.

Ооо, да - плодовите и зеленчуковите петна са кошмар (не само морковите и ябълките, ами круши, праскови, домати, череши, сини сливи)! Не се ли изперат веднага, малко вероятно е да се изперат изобщо някога. Има едни малки шишенца с прахообразни препарати за разни видове петна в DM (Dr. Beckmann), от които единият е за петна с точно такъв произход. Те понякога сработват, но пак зависи колко време е минало от създаването на петното. Peace

Ето за тези става дума:

# 679
Ей любими ми бяха тези от морков, ябълка и т.н. Mr. Green Намерих им и натях майстора- съхнат на ярко слънце след пране и ги няма. Ама трябва да е вечно лято. Whistling

# 680
  • София
С какво да премахна надраскано от химикалка, вържу дамска чанта?
Четох, че мастилото се чисти с лак за коса, вярно ли е?

# 681
Зависи и от какъв материал е чантата!?

# 682
  • София
Зависи и от какъв материал е чантата!?
Изкуствена кожа.

# 683
  • София
Аз съм изчиствала мастило от чанта с мокра кърпичка.

# 684
  • Пловдив
плодови петна пера като натърквам с лимонтозу и след това по общия ред Peace

# 685
На изкуствена кожа има доста опции. Аз преди години на една бяла,/ племенника я беше изрисувал хубаво ,направо пропито в порите беше/ какво ли не пробвах- циф, лакочистител, тоалетно мляко, прясно мляко, гел за съдове и т.н. и си остана и я извадих на двора да заминава към контейнера. Забравила съм я за един следобед и от слънцето остатъка от химикал беше избелял /изчезнал/.

# 686
  • Пловдив

Ооо, да - плодовите и зеленчуковите петна са кошмар (не само морковите и ябълките, ами круши, праскови, домати, череши, сини сливи)! Не се ли изперат веднага, малко вероятно е да се изперат изобщо някога. Има едни малки шишенца с прахообразни препарати за разни видове петна в DM (Dr. Beckmann), от които единият е за петна с точно такъв произход. Те понякога сработват, но пак зависи колко време е минало от създаването на петното. Peace

Ето за тези става дума:

Знам ги, даже си имам 5-6 вида от тях, но веднъж изтървала ли съм петното и минало ли е през пералня и сушилня - край! После успявам да изчистя не повече от 20% от петната. Проблема е ако първия път ги изтърва. А, и както не простирам, а суша в сушилня - тя ги фиксира допълнително, все едно ги пече. Докато тревата се маха. Химикалка също. Мазните петна ги махам лесно.

# 687
  • София
Плодовите петна са разтворими във вода. Трябва преди да се обработят с каквото и да е, да се накиснат в студена вода за 1-2 дни. Същото важи и за кръв. След това всичко се изпира в пералнята. 

# 688
брей, колко сте полезнииии  Party
чета и се мъча да запомням, но като ми дойде нещо на главата, нищо чудно да задам вече обсъден въпрос  Simple Smile

# 689
Като сме на тема пета да питам и аз. Пижамките на децата на вратлетата стават жълтеникави. Предполагам, че е от изпотяване, но не се изпират. Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт