Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 098
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
здравейте Hugимам такава маса http://www.enikom-m.com/bg/product/0/masa-siana-duo/55345-2_7.html имаше едно малко петънце и минавайки покрай нея с вълшебната гъба на Сано го тръкнах  ooooh!и на негово място се появи хубаво бяло петно  Tired мога ли с нещо да и върна покритието  Praynig
Сега се сетих за това http://gubra-bg.com/product.php?id_product=58
http://www.gubra-bg.com/product.php?id_product=57

Дано ти е от полза.

# 181
  • София
Имам сериозно затруднение, което ме вбесява: направих голям ремонт като смених и дограмата, но фугата между новата дограма и перваза е запълнена със силикон. Този силикон сега мухлясва, не знам защо, а всичкото отгоре и с нищо не се почиства Twisted Evil Дайте идея как да го почистя или скрия, защото е много грозно, моля!

# 182
Напръскай със САВО, препарат срещу мухъл

# 183
Имам сериозно затруднение, което ме вбесява: направих голям ремонт като смених и дограмата, но фугата между новата дограма и перваза е запълнена със силикон. Този силикон сега мухлясва, не знам защо, а всичкото отгоре и с нищо не се почиства Twisted Evil Дайте идея как да го почистя или скрия, защото е много грозно, моля!

Къде точно е силикона, не разбрах.

Отвън измазано ли е?

# 184
Понеже толкова съм обърнала внимание, че има нова тема, самоцитирам се  Mr. Green :

Идея за препарат за почистване на паркет.
Дали става за омаслен паркет?

# 185
  • София

Къде точно е силикона, не разбрах.

Отвън измазано ли е?
Измазано  е навсякъде, къщата не е нова. Силиконът е отвътре между дограмата и перваза.  Савото съдържа белина /или нещо подобно/ и ме е страх да не повреди перваза, който също е ПВЦ.
Ами ако го намажа с блажна боя?

# 186
  • In Hell
Щом е от вътрешната страна, имате влага вкъщи и с уплътняването на дограмата сте си създали този проблем. Проветрявайте често и оставяйте стаите да дишат. Помислете си също от къде може да идва влагата. Белината няма да повреди перваза, не се притеснявайте, само гледайте с минимални движения да пипате там, защото мухъла се разпространява с парцала/гъбата.

# 187
Когато са слагали дограмата са сложили грешен силикон, затова е мухлясал. Няма как да го оправите, най- добре го махнете и сложете нов качествен.

# 188
  • Бургас
Открийте майстора в себе си с нашата рубрика Направи си сам
Как да си направим оригинален часовник от подръчни материали
http://cooledeko.de/selber-machen/diy-uhr.html

# 189
  • ПЛОВДИВ
Детето изсипа 300мл. олио върху седящата част на дивана в хола.
Веднага го изпрахме с перяща прахосмукачка,вътре с обезмаслител с вода,но остава мазно.
Помагайте ,не ми идва на идея какво да правя,след нова година пак ще го пера.. Shocked

# 190
Посипи с бебешка пудра, талк, царевично брашно, нишесте също става.Остави да попие мазнината и след това почисти с прахосмукачка.Процедурата с пудрата се повтаря при нужда.

# 191
Може и обилно посипване с готварска сол, като предварително мястото е пулверизирано с вода.
Това ще освежи и дамаската.

# 192
  • ПЛОВДИВ
Благодаря,утре ще пробвам  bouquet

# 193
Каквото и да посипеш - сол, талк, брашно, нишесте, след престояването му, просто изсмучи с прахосмукачката.
Дано успееш да пребориш мазното петно!

# 194
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз онзи ден имах "щастието" да се запозная с този метод заради хуууубаво размазан шоколад по дивана. Понеже нямах възможност да го чакам дълго (все пак постоянно има някой около дивана и пуфка този ми ти талк), прочетох, че може да се сложи отгоре домакинска хартия и да се мине с не много топла ютия. Има някакъв ефект, но не тотален. Може би трябва да се повтори.

Общи условия

Активация на акаунт