Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 154
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Има материи, на които мъхът просто изчезва след лакочистител.

# 271
Аз не успях да я махна, дори и след пране - няколко пъти с различни препарата и на различни градуси в пералнята (става въпрос за памучна материя, постелка, която използвам, когато си правя кола). Колата е шоколад на перфект и натурална. Ако случайно успееш - пиши  Wink

# 272
  • София
puppii, пробвай с памучен тампон, напоен с олио. Търкай докато се махне коламаската. След това трбява да почистиш мазното петно. По същия начин си почиствам нагревателя за кола маската, ако някъде на друго място съм изцапала. Simple Smile

# 273
  • Варна
Amiamo махането с мазнина го знам,аз се мажа със зехтин след епилацията.На килима,ще пробвам като втори вариант Peace
Сега,ще проведа един опит като нацапам едни мъхести чорапки и след това,ще пробвам с лакочистител.Ако са ОК,продължавам към килима.
Ще пиша какъв е резултатът(надявам се да не използвам такъв  Cryемотикон) Mr. Green

# 274
С какво може да се махне лак за нокти от тапицерия на кола? Чудех се за лакочистител, но дали няма да обезцвети и не посмях.

# 275
 Какъв е състава на тази кола маска,какво пише на опаковката!?

# 276
  • в огледалото на живота
С какво може да се махне лак за нокти от тапицерия на кола? Чудех се за лакочистител, но дали няма да обезцвети и не посмях.
Проблем би могло да има само ако тапицерията е кожа.
Според мен всичко останало като материя не би следвало да се подава на химическо обезцветяване.
п.п:Пробвай малък видим  участък за всеки случай  Peace

# 277
Според мен всичко останало като материя не би следвало да се подава на химическо обезцветяване.
Ще опитам да нанеса малко лакочистител някъде където не се вижда. Но и не знам дали той би свършил работа. Колата е купена с това петно и ни прилича на разлят лак за нокти.

# 278
  • в огледалото на живота
Ще опитам да нанеса малко лакочистител някъде където не се вижда. Но и не знам дали той би свършил работа. Колата е купена с това петно и ни прилича на разлят лак за нокти.
Възможно е да бъде и някакъв вид алкидна  боя.
Лакочистител в случая няма да помогне....

# 279
  • Варна
yulmana GLYCERYL ROSINATE,PARAFFINUM LIQUIDUM,CARA ALBA,CARA MICROCRISTALINA,MICA+/-CI 61565,CI 60725 и т.н CI..,PARFUM

# 280
 Виж какво открих прочети тук http://recepty.bg/rec_za_4-966-Domashno-pochistvane-na-petna
 По принцип е нужно да се знае произхода на петната и так да се търси с какво да се третира ,за мен кола маската е нещо от рода на смола.За съжаление не съм химик /химията ми беше силна в уч-ще ,но всичко съм забравила/
 В статията пише "Петна от смоли се отстраняват с терпентин или бензин и след това със сапунена вода "
  Ето и една стара тема тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406911

# 281
  • Варна
Мерси Peace

# 282
Смола съм почиствала с лакочистител.Черен панталон, не избеля третираното място,

# 283
  • Добрич
Аз ще се върна малко назад-отново за варовика, алпака -то и банята. При нас водата е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО варовита. След всяко измиване остава капка, за това ако има възможност се подсушава.
А иначе правя разтвор от пакетче лимонена киселина , малко веро и вода в едно шише от препарат за прозорци и с него напръсквам мивката, смесителите, фаянса, стъклото на паравана в банята. После лесно изплаквам и забърсвам. Леко, чисто, бързо, безвредно  и ефикасно.
Моя мъж ремонтира диспенсъри за вода и с лимонената киселина правят профилактика на машината. Остават да престои една нощ и на сутринта всички наслагания и варовик от тръбичките/особено в топлата част/ падат и е лесно да се промие,

# 284
  • Варна
Копирам от съседна тема(бях писала и в "перилни препарати")
....
Момичета,да се похваля,че успях да махна петната от кола маска по килима GrinningПърво затоплих със сешоар петънцата,после ги търках докато не излязоха с памук напоен със зехтин.После наръсих обилно със сол,после натърках с течен гел за пране(Тема+Омо).Оставих да се накисне и накрая изплакнах с мокра хавлия.Та все пак имаше успех моята "борба" с колата Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт