Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 447
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Здравейте, искам да си почистя резервоарчето на един уред за готвене на пюрета от котлен камък, в упътването пише че се чисти с бял оцет, това какъв оцет е и къде мога да го намеря ? newsm78
АКо не стане само с оцет може да сложиш и сода - "да кипне".
Ако котления камък е малко ябълковия оцет(поне аз такъв ползвам) го сваля лесно.

От техник на перални машини знам как се чисти ефективно котлен камък на пералня. На 3-4 месеца пералнята се пуска на кратка програма като се изливат две бутилки ябълков оцет и 2-3с.л. хлебна (може и цяло пакетче) сода в отделението за прах.

# 421
От техник на перални машини знам как се чисти ефективно котлен камък на пералня. На 3-4 месеца пералнята се пуска на кратка програма като се изливат две бутилки ябълков оцет и 2-3с.л. хлебна (може и цяло пакетче) сода в отделението за прах.

Ей такова нещо никога няма да си причиня на пералнята.
Без коментар за техника на перални, дал подобен съвет.

# 422
  • в огледалото на живота
Здравейте, искам да си почистя резервоарчето на един уред за готвене на пюрета от котлен камък, в упътването пише че се чисти с бял оцет, това какъв оцет е и къде мога да го намеря ? newsm78
АКо не стане само с оцет може да сложиш и сода - "да кипне".
Ако котления камък е малко ябълковия оцет(поне аз такъв ползвам) го сваля лесно.

По- добре специален препарат за такива цели.... Wink
Не рискувам с оцет и сода за пералнята.Не са скъпи,пък и не се ползва на всяко пране.

# 423
  • Варна
С препарат обаче котления камък падна на парчета и задръсти пералнята. Техника дойде и след тази процедура пералнята се оправи Simple Smile.

# 424
Къде е този котлен камък? В кой район?

# 425
  • в огледалото на живота
С препарат обаче котления камък падна на парчета и задръсти пералнята. Техника дойде и след тази процедура пералнята се оправи Simple Smile.
Незнам какъв препарат си ползвала,но аз от доста време използвам тези два:
Скрит текст:

Не ми се е случвало подобно нещо... Rolling Eyes

# 426
  • Варна
Ползвах втория показан от теб препарат. Пералнята не беше ползвана повече от 6 месеца и след почистване и използване на този препарат не изхвърли водата, което наложи идването на майстор. Котления камък който изкара той, преди да сложи оцета и содата, беше на парченца, които не са позволявали водата да бъде изхвърлена.

Къде е този котлен камък? В кой район?
За Варна става въпрос Simple Smile .

# 427

ябълков оцет е и го има в почти всички хранителни магазини

НЕ е ябълков оцет. Белия е дестилиран и се ползва за почистване на разни неща.

# 428
Даже и тема има по въпроса!

# 429
Още днес смятам да се сдобия с това чудо наречено бял оцет  smile3503

Мразя миризма на оцет , но много помага в домакинството и е безвреден. Оцета маха неприятни миризми от съдове и чинии., Спасявал ми е кафе машина запушена от варовик , напълно , маха от термокани и тн. само в пералнята още не бях сипвала /но съм го обмисляла / но в ютия съм  Embarassed. Та препарата ,който най-добре се бори с варовик , Полирапида е точно на основа, оцетна киселина. Недейте да сте толкова тесногръди , че щом не е в специалана опаковка и надпис "за еди какво си ",  значи не действа. Топлата вода е открита много отдавна.

# 430
  • Пловдив
Да кажа за пореден път - и аз не харесвам миризмата на оцет, а ползвам "лимоново" сокче в жълтите шишета Simple Smile Аз го ползвам вместо оцет за чистене, защото мирише по-приятно и защото не е отровно. Примерно ако напръскам банята с някой агресивен препарат и го оставя да действа винаги ще съм нащрек какво ще свърши 3годишния ми син. А така си пръскам смело с лимоновото и каквото и да направи детето - не е опасно за него, даже и да си близне. Напръскам и оставям да подейства, когато намеря време ще отида да изплакна и не се притеснявам за децата.

# 431
Аз пък благодарение на тази тема открих лимонтузуто като универсален препарат.  Grinning

# 432
Първо се извинявам ,че може да е обсъждано, но...нямам време да чета всичко написано.
С какво се чистят филтрите на абсорбатора, ако нямаш миялна машина?
Чистила съм с обезмаслител, но винаги остават мазнинки по него. Не мога да трия много , защото ще счупя филтъра. Идейки?

# 433
  • София
Накисни и после търкай.

# 434
Първо се извинявам ,че може да е обсъждано, но...нямам време да чета всичко написано.
С какво се чистят филтрите на абсорбатора, ако нямаш миялна машина?
Чистила съм с обезмаслител, но винаги остават мазнинки по него. Не мога да трия много , защото ще счупя филтъра. Идейки?

Някакъв евтин майка е купувала, май зебра беше с него намазах и сплакнах . Всичко добре се изми, и аз нямам миялна.

Оцетния препарат в ДМ не можах да намеря. Предложиха ми някакъв в оцет, само него имали . Така миришеше , че по-добре с натурален оцет да си чистя и не останах  с впечатление , че е въпросния препарат. Някой има ли снимка как изглежда ?

Общи условия

Активация на акаунт