Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 099
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
Къде по какви теми се паля си е мой проблем , не ми дръж сметка .

Описание от теб метод , сигурно е ефикасен , аз толкова време нямам. Имам едни тесни черни панталони ,които много лепят ,  преди за изляза , влизам в банята и с мокра ръка си събирам , всичко си пада . 30 минути за чистене от косми нямам .Идеално , неидеално , това е при мен.  Grinning Mr. Green

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 13:18 от adelinda

# 511

Сега ще търся разтворител за коректор,както ме е посъветвала Sunnynon. Къде да го търся?
В книжарници и магазини като Office One superstore или всякакви вериги за офис консумативи. Разтворителя за коректор е прозрачна течност. Капваш обилно не петното и почваш здраво да търкаш. След малко пак слагаш разтвортел и пак търкаш и така докато излезе петното. После переш и готово. При мен не остана никаква следа. Успех!

# 512
# 513
  • София
Да питам нещо, което от много време ме гложди - вярно ли е, че спирта не дезинфекцирал, а фиксирал микробите? Имам предвид 90 градусов спирт за почистване. Много неправдоподобно ми звучи Thinking

Да, това е вярно за 95% спирт. С 75% се използва като дезинфектант, който убива микробите.

# 514
Да питам нещо, което от много време ме гложди - вярно ли е, че спирта не дезинфекцирал, а фиксирал микробите? Имам предвид 90 градусов спирт за почистване. Много неправдоподобно ми звучи Thinking

Да, това е вярно за 95% спирт. С 75% се използва като дезинфектант, който убива микробите.
Хмм, странно... Не виждам логика по-високия процент да ги фиксира, въобще не  виждам логика какъвто и да е процент спирт да фиксира микробите. Само, ако е много разреден с вода, няма да дезинфекцира добре.

# 515

Без да искам да те обидя, това са пълни глупости които ги пишеш , абсолютни .

# 516
Момичета, как съхранявате дрехи, които няма да носите скоро? Аз пера с течен препарат, гладя и сгъвам по рафтовете, но събират прах и се налага да пера преди да ги извадя отново. Как се запазват най-добре дрехите?

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 17:18 от tina_

# 517
Момчета, как съхранявате дрехи, които няма да носите скоро? Аз пера с течен препарат, гладя и сгъвам по рафтовете, но събират прах и се налага да пера преди да ги извадя отново. Как се запазват най-добре дрехите?
Пера и прибирам в найлонови чували без да гладя. В чувалите не събират прах.

Ако изгладиш бели дрехи и не ги ползваш дълго време след това, може да пожълтеят.  Peace

# 518
  • Пловдив
аз след прането ги слагам във вакумни пликове - по един за всеки член от семейството и един за завивките (това упражнение го правя при смяната на сезоните) Peace

# 519
  • София

Не ме обиждаш, но се обоснови защо така мислиш.
Написала съм това твърдение, защото ми е казано от фарвацевт. Ето и цитат:
"Спирт (Spiritus vini) - употребява се в концентрации 70 и 96%. По-често за дезинфекция на кожата се използва 70% спирт, който има способността да прониква в порите на кожата и да оказва антисептично действие в дълбочината им. Чистият спирт (96%) предизвиква адстрингенция на кожата и свиване на порите." оттук:
http://lekastva.blogspot.com/2009/01/blog-post_17.html

А и ако прочетеш упътването на 95% спирт ще видиш, че се разрежда за дезинфекция:
"За дезинфекция на ръце 95% спирт се прилага като се разреди до 70% по следния начин 73.3 мл. 95% спирт се разрежда с пречистена вода до 100 мл. За загряващи компреси и фрикции се прилага получения по-горе 70% спирт и допълнително се разрежда 1:1 с пречистена вода."

# 520
Момчета, как съхранявате дрехи, които няма да носите скоро? Аз пера с течен препарат, гладя и сгъвам по рафтовете, но събират прах и се налага да пера преди да ги извадя отново. Как се запазват най-добре дрехите?
Пера и прибирам в найлонови чували без да гладя. В чувалите не събират прах.

Ако изгладиш бели дрехи и не ги ползваш дълго време след това, може да пожълтеят.  Peace
Благодаря за отговорите!  bouquet Не се ли спарват дрехите в чувалите или вакуумните пликове(страх ме е да не мухлясат или избият петна)...Значи прибирам без да гладя, след това дали ще се изгладят лесно?

# 521
  • Пловдив

"Спирт (Spiritus vini) - употребява се в концентрации 70 и 96%. По-често за дезинфекция на кожата се използва 70% спирт, който има способността да прониква в порите на кожата и да оказва антисептично действие в дълбочината им. Чистият спирт (96%) предизвиква адстрингенция на кожата и свиване на порите." оттук:

А и ако прочетеш упътването на 95% спирт ще видиш, че се разрежда за дезинфекция:
"За дезинфекция на ръце 95% спирт се прилага като се разреди до 70% по следния начин 73.3 мл. 95% спирт се разрежда с пречистена вода до 100 мл. За загряващи компреси и фрикции се прилага получения по-горе 70% спирт и допълнително се разрежда 1:1 с пречистена вода."
Ключовата дума е "адстрингенция".... Не се отнася за микробите, а за кожата. 95% "гори" кожата.

# 522

Свиване на порите е едно , капсулиране на вируси съвсем друго  . И да е вярно , не значи че не може да се дизенфекцира клавиатура на компютър и със 100 % спирт . Продължавам да твърдя , че е глупост."Коагулирал белтъците ", по това което си дала като цитат . Акуа няма да си бие инжекции , питаше с какво да си чисти компютъра. Майка е мед сестра, каза 70 % се ползвал .

# 523
  • София
Ти сама си си отговорила.  Laughing

# 524
Ти сама си си отговорила.  Laughing

ooooh! ooooh! ooooh! На кое ????

Общи условия

Активация на акаунт