Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 433
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Аз да Ви попитам  петно от кръв на една блуза не мога да я почистя.Пробвах с вениш ,но не става.  newsm78

# 601
Аз да Ви попитам  петно от кръв на една блуза не мога да я почистя.Пробвах с вениш ,но не става.  newsm78

Накисни в студена вода , кръв и без вениш така се пере, но като  е прясна. Ако е прано лекето , вениша за това не го "намира", кисни , търкай със сапун за лекета , пак кисни и ще се махне . Водата задължително студена, топлата го фиксира.

# 602
Да знам ,че така се  пере прясно петно ,но това не е прясно защото вече е минало през пералнята.Та за това ползвах вениш. newsm78 newsm78 newsm78

# 603
 Кисни , търкай със сапун за лекета , пак кисни и ще се махне . Кака се казва този сапун за лекета от къде мога да го закупя и на каква цена.  newsm78 newsm78 newsm78

# 604
Кисни , търкай със сапун за лекета , пак кисни и ще се махне . Кака се казва този сапун за лекета от къде мога да го закупя и на каква цена.  newsm78 newsm78 newsm78

В ДМ примерно има различни , също и в по-големите вериги . Може и с обикновен ,но с този за лекета по-сигурно . Ако лекето е на дънки , може и с четка да търкаш , но от вътрешната страна само , защото от другата ще избелее на мястото .

# 605

В ДМ примерно има различни , също и в по-големите вериги . Може и с обикновен ,но с този за лекета по-сигурно . Ако лекето е на дънки , може и с четка да търкаш , но от вътрешната страна само , защото от другата ще избелее на мястото .

Мерси за отговора.Лекето е на блуза.А марка някаква можете ли да ми кажете. newsm78 newsm78 newsm78

# 606
То няма кой знае какъв избор , че да му се чудиш, май на Нитман , Крисса  и ДМ .Като цена са почти еднакви , разликата е май , че имаше и за бяло , което ако не е бяла блузата не е удачно. Има и на ДМ като ваниша, препарат, аз ваниш не харесвам , може и с него да пробваш. Сапуна за лекета чудо не прави . Хвалиха ми някакъв , но не запомних марката, но освен изброените , други не съм видяла. При кръвта  , решаващо ще ти е накисването , не толкова препарата. Пробвай и с прах , може и с него да стане.

За друг път, прясно леле от кръв , накисни в студена вода, после лесно излиза . Изпереш ли го с топла ,го фиксираш.

# 607

Мерси за отговора.Лекето е на блуза.А марка някаква можете ли да ми кажете. newsm78 newsm78 newsm78

Аз си купувам на Криспа, един такъв бял в прозрачна опаковка - има го на Карфур.За петна е.Петната ги натърквам и оставям да киснат 1 денонощие.След това в пералнята и няма проблем.

# 608
За петна мога да препоръчам и Спот на Перилис . Всякакви петна ми изкарва, само дето мирише гадничко ...на ацетон . Най-лесно се намира из кварталните супермаркети и магазинчета

# 609
Момичета, кажете някакъв избелващ препарат, който обаче наистина да работи! Имам няколко бели бодита на моето момченце, които са се оцветили при прането. Ще ми се да ги избеля хубаво, но традиционните белини правят или жълт, или синкав оттенък (а някои изобщо не действат). Моля, помагайте! Praynig

# 610
  • в огледалото на живота
Момичета, кажете някакъв избелващ препарат, който обаче наистина да работи! Имам няколко бели бодита на моето момченце, които са се оцветили при прането. Ще ми се да ги избеля хубаво, но традиционните белини правят или жълт, или синкав оттенък (а някои изобщо не действат). Моля, помагайте! Praynig
-Първо:купуваш си прах''Омо''/в момента в Кауфланд до края на седмицата е в промоция:2кг.за за 20пранета на цена почти 5лв/
-Второ:добавяш един от тези  кислородни избелители в прането.Намират се във всеки по голям супермаркет:
Скрит текст:

Ако материята позволява пускай на 60С и ще блеснат  Peace

# 611
  • Пловдив

Амоняк и перхидрол смесени избелват. Изобщо висок процент кислородна вода. Обаче това гори тъканите, не е безобидно.

# 612
  • София
Аз пък имам друг проблем. Покрай волейболните мачове миналата година си бях купила тениска с цветовете на българското знаме. Нещо такова е тениската като идея, памучна е. Изпрах я на ръка първия път, но и червеното и зеленото пуснаха боя по бялото и откакто я свалих от простора съм я прибрала. Сега я намерих и сечудя дали има начин да я оправя. Хем да фиксирам цветовете да не пускат, хем да изчистя бялото. Идеи?

# 613
  • Пловдив
За фиксиране оцет. Обаче как да махнеш само определен цвят без останалите - трудно.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 10:23 от Янтра

# 614
Госпожица Лаленце, по-скоро блузата е еднодневка , не вярвам да се оправи .

Има ли червена дреха на 99 % от случаите ми пуска цвят , колкото и да е прана преди това ,за това винаги пера с тъмно . Оцветени дрехи съм изпирала и с хипохлорид, имах оцветени летни 3/4 панталони памучни бежови на петна , с пране с червени къси панталони , станаха розови на петна . След седене в гардероба и бях изгубила надежда да се оправят с хипохлорида махнах червеното и си станаха както си бяха преди , без да ги избели . Но за детска дрешка не знам дали е удачно.

Общи условия

Активация на акаунт