Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 398
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Има ли начин за справяне със събиращата се тиня и гадост вътре в тоалетното казанче?

Оффф, днес го отворих и пипнах нещо вътре, опитвайки се да го накарам да не пълни вода, за да мога да го измия добре отвътре, ама нещо го развалих и сега пък не ще да пълни вода ooooh! Confused
Много ме дразни тая мръсотия вътре в проклетото казанче!

# 631
Момичета,имам нужда от идея за почистване на ютия,има загоряло по нея и не смея да търкам с домакинска гъба ,да не надера емайла.Купих от баухаус препарат за ютия,нещо като восък,но нъц.Нищо не чисти,само мърля и мирише адски гадно.

# 632
Магическата гъба се справя чудесно! Има от нея различни варианти - на Фино, на Лидъл...

# 633
  • София
Магическата гъба се справя чудесно! Има от нея различни варианти - на Фино, на Лидъл...

Гъбата на Фино къде може да се намери? Вчера гледах в Била, но не видях. (А нашата е по- малка и може и да не зареждат пълния асортимент newsm78)

# 634
Момичета,имам нужда от идея за почистване на ютия,има загоряло по нея и не смея да търкам с домакинска гъба ,да не надера емайла.Купих от баухаус препарат за ютия,нещо като восък,но нъц.Нищо не чисти,само мърля и мирише адски гадно.

Включваш я гореща и с аспирин . Пробвано , но мирише . И с този за ютии , ако не е гореща , мисля пак няма да стане .

# 635
гъба Фино съм намирала в Кауфланд, но има и на други марки /САНО например/ в по-малките магазинчета за дом. употреби, те вършат същата работа  Peace

# 636
мокър памучен тампон потопен в сода за хляб, когато ютията е топла се чисти по-лесно ...

# 637
  • Балчи-Варна
От баба си знам, ютия се чисти със свещ.Загряваш,търкаш със свещ и после търкаш върху стар памучен плат.И така няколко пъти докато тръгне ютията да се движи гладко.

# 638
мокър памучен тампон потопен в сода за хляб, когато ютията е топла се чисти по-лесно ...
Това съм го пробвала и има ефект.
Друго, което съм опитвала и се е получавало е да наръся сол върху хартия и отгоре с гореща ютия
натискам силно и я движа, така че да избутам загорялото вън от ютията.
Все пак зависи, колко е загоряла.

# 639
Благодаря момичета за съветите!Загорялото на ютията не е много,но ме дразни.Този препарат от баухаус е нещо като свещ,восък е определено със супер гадна миризма и не действа.Пробвах със сода за хляб,положението е по-добро.

# 640
Дали пък няма да се почисти лесно с препарат за чистене на фурни? Или с Роли?  Почиствала съм залепнало по ютията като я включвам на максимална температура и започвам да гладя някоя стара издръжлива памучна материя, която съм сложила на ръба на дъската за гладене. Гладя ръба. Все едно стържеш залепнала кал по обувката от ръба на тротоара.  /Ако обяснението ми не е полезно, или разбираемо, надявам се поне да ви е разсмяло  Grinning/

# 641
Имам едно "парцалче " за почистване на сребро. Знам, че е по-специално. Много се е зацапало вече.
Ако го изпера дали ще му видя сметката ?  Mr. Green

Видях,че въпроса е стар,но да отговоря,ако и някой друг се интересува-парцалчето не се пере/на опаковките им изрично пише,да не се пере/,не му пречи че е почерняло,може да се ползва още дълго време...,но изпереш ли го ще спре да чисти.

# 642
  • София
Люба  Hug добре, че не му видях сметката  Mr. Green
А като каза опаковка от къде може да се закупи (на мен преди време ми го подариха от едно ателие)

# 643
Момичета,как да махна остатък от тиксо върху шпаклована стена,без да сваля боята?  newsm78

# 644
Титка,ние ги купуваме от една фирма,специализирана за консумативи/и не знам,дали продават на дребно/,но предполагам,че ако попиташ в някой магазин за сребърна бижутерия-ще ти продадат.....Иначе он-лай намерих това:
http://via-stil.com/konsumativi/pochistvane/k-rpa-za-pochistvane-na-srebro.html

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 19:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт