Астрология-4 тема

• 74 708
  • 739
  •   1
Отговори
# 225

и спомена за моя (все още неразгадан от мен) съвпад юпитер/сатурн, че бил кралски съвпад, който се давал като награда за свършена работа....каквото и да значи това. само не разбрах дали това важи само за транзити или и за наталната карта.

транзитен сатурн в съвпад към рожден юпитер при това навлизащ в ретроградна фаза при точен аспект е зловеща комбинация!

в наталната карта не знам. ако е на повече от 3-4 градуса и се разделя, така или иначе действа слабо.

сега април ще има един интересен аспект. предния такъв е бил 1933 г. и в щатите се е случила банковата криза и мораториум. ако нищо не стане, спирам да вярвам в астрология. 

# 226
becky bloomwood , моите юпитер и сатурн в наталната карта са с 1,3 градуса разлика, така че си е съвпад.

а при съвпад на транзитен сатурн към наталния ми юпитер (и после сатурн) са ми се случли най-готините неща в живота - омъжила съм се и съм забременяла. беше прекрасен период!

# 227
becky bloomwood , моите юпитер и сатурн в наталната карта са с 1,3 градуса разлика, така че си е съвпад.

а при съвпад на транзитен сатурн към наталния ми юпитер (и после сатурн) са ми се случли най-готините неща в живота - омъжила съм се и съм забременяла. беше прекрасен период!

Peace Peace

# 228
Сатурн и Юпитер траят няколко седмици. Точно в тези няколко седмици и двете събития?

При мен беше зловещо тежък период.

Иначе нормално, Сатурн към Сатурн е нов период на съзряване. Това не е лошо, просто създава нови отговорности.

# 229
ами при мен сатурн е минал два пъти през юпитер - първият път съм се омъжила и съм забременяла (разликата между събитията е от 20-ина дни), а вторият път съм си бременеела блаженно Simple Smile
принципно може да е защото заради съвпада реално това е съвпаднало и със сатурновия ми възврат, но то и за него много страшни неща се пишат...

# 230

би ли казала дали Юпитер и Сатурн са управители на 4ти,5ти или 8ми дом
и в кой дом се развива действието

# 231
аз все още приемам астрологията с доза скептицизъм и проверявам, но сатурн при мен премина три пъти през юпитер и единия път реши да спира преди ретроградност в точен приближаващ аспект 0.05а примерно. разказа ми играта около година. влагаш 8 пъти повече енергия, за да придобиеш на 30% това, което иначе придобиваш без този транзит.

сатурн над сатурн нищо кой знае колко страшно при мен, нормалните перипетии на съзряването и естествено лека доза меланхолия по безгрижието.

по принцип критичният аспект е около 3 градуса в приближаващи се планети и при нормално движение трае около няколко седмици, отмине ли, всичко нормално. Затова се учудих точно в този момент ли си получила предложение и забременяла, тъй като Сатурн засенчва късмета и възможностите. без да натрапвам мнение, мисля, че други аспекти са били силно положителни, а този се е случил измежду събитията и ако имало негативни проявления, са минали незабелязано на фона на еуфорията.

И как така два пъти? При директно движение е веднъж, при ретроградно, ... има една единствена малка възможност да е хванал Юпитер в края на ретроградността си, но това не е ли извън критичните орбити на действие? или транзитен Юпитер да е минал през натален Сатурн? - което обаче е хубаво, Юпитер обезврежда Сатурн в този случай. А ако се синхронизира и в паралел, еклипса е още по-добре. Макар най-хубавия еклипс за мен да си остава Слънце/Юпитер.

# 232

би ли казала дали Юпитер и Сатурн са управители на 4ти,5ти или 8ми дом
и в кой дом се развива действието

Юпитер ми е у6, а Сатурн У7, но съвпадът ми е в 4 дом във везни.

becky bloomwood, веднъж транзитен Сатурн е стигнал до Юпитер, след това е станал ретро и се е върнал, след това отново е минал през съвпада. и не, наистина не съм имала кофти преживявания, нито съм имала проблеми със здравето, имах една прекрасна лека бременност и щастливо младоженство.

при предложението сатурн ми е бил на 2 градуса от Юпитер, но не го е стигнал преди да стане ретро. факт, че не прави никакви кофти аспекти в този период и изобщо не съм имала проблеми със семейството си, докато транзитираше през 4 дом, за разлика от сега в 5-ти....

# 233
Ами значи при едно и също явление имаме коренно различен резултат...

# 234

Юпитер ми е у6, а Сатурн У7, но съвпадът ми е в 4 дом във везни.

а какви аспекти натално има към този съвпад и имат ли асп. към светилата,или да са тяхни диспозитори,сатурн ти е екзалте във везни,У7-пак везни,нормално е при възврат да те омъжи и луната ли е  У1, в кой знак е дали си във саде сати или тр.юпитер да е около нея,/ +/– 30 градуса от лунният знак/ а собствен дом този съвпад в 4 даде ли  newsm78

# 235
и къде е била транзитната нодална ос,1-7 или 5-11,сега ще ти активира 4-10 дом

мунданно двете планети са в тригон,подкрепящ връзката юпитер-сатурн,нещата се случват с лекота от тригона- на 24 май ще са пак в точен аспект,юпитер директен,сатурн ретро

съвпада юпитер-сатурн във везни,ако е в орбис до
1 гр. +/– Спика/23,20 везни/ си е бене фактор

нощно или дневно е раждането   

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 09:16 от omi

# 236

транзитите активират това,което е заложено по натал,но не са само те,има още прогностични техники,който да потвърждават процеса водещ до събитието, за да бъде то факт  е необходим и отключващ бърз транзит , лунация, затъмнение

# 237
оми, ето ми я картичката, за да не обяснявам аспектите

иначе не е дал собствен дом онзи съвпад. сега се замисляме да сменяме дом, но като гледам няма особени аспекти за това скоро, та явно ще е по-натам.

# 238
малко офтопик. понеже потърсих дали съм си качвала картата и преди и намерих, че оми ми е писала за забременяване това:
на 29 декември ще бъде  точен съвпад на прогр.Луна с У5 Марс,като ще активира и карето към съвпада Юпитер/Сатурн,като цяло неспоен период , нереализиране на очаквания по темите на домовете,който управляват планетите, + тр.Уран за трети път тогава ще е в точна квадратура към Марс,,т.е У8 в каре към У5- опасност от спонтанен,и в опозе на Юпитер/Сатурн
така,че до края на тази година не е благоприятен период
но след като се разпадне карето тр.Уран/У5 Марс/след 12.02.2014/ -
следва за трети път тригон  У8 Уран-Слънце в 5 дом /от 2/03. до 6.04.2014 г./добър период за забременяване ,пък и през май тр.Юпитер като пресече Асц. в знака на своята екзалтация ще донесе разширение и покачване на килограмите Wink
забременяла съм точно на 29 декември (между другото тогава е бил и най-благоприятният период в месеца и според календара на Йонас). устисках карето, сега ме чакат едни опозиции на юлв/луна и слънце/юпитер. дано всичко е наред и след тях Simple Smile нещо ме плашат, че ще е трудна бременност и раждане (не на последно място и заради транзитен сатурн през 5 дом), но аз съм оптимист и мисля да изпробвам силата на позитивното мислене Laughing

# 239

транзитите активират това,което е заложено по натал,но не са само те,има още прогностични техники,който да потвърждават процеса водещ до събитието, за да бъде то факт  е необходим и отключващ бърз транзит , лунация, затъмнение

Не мога да коментирам за техниките, които потвърждават процеса водещ до събитието, защото не ги знам, но ако искаш мога да ти дам една интересна карта и да експериментираме дали тези техники работят и дали можеш да прогнозираш какво се случи на тая дата. Ако ме убедят, че работят, ще се запозная с тях.

Погледнах картата на Елч. При толкова много подходящи аспекти един през друг през цялата 2010, не се учудвам че се е омъжила въпреки съвпада на Сатурн с Юпитер, но не вярвам този съвпад да е помогнал. По-скоро не е бил достатъчно силен и продължителен, за да направи поразии. При мен беше точно обратното - много подчертан аспект, тотално липсващ от натала (тя цял живот е живяла с този аспект все пак, за нея е нещо нормално) и в комбинация с ужасни други аспекти.

Общи условия

Активация на акаунт