Въпрос за връщане на работа след изтичане на 1-та година майчинство

• 8 170
  • 15
  •   1
Отговори
След като изтече първата година на майчинството и искам да се върна на работа, трябва ли да подавам някакви документи и в какви срокове? Чух нещо за приложение 12, но не разбирам защо при положение че първата година е изтекла

# 1
  • Пловдив
Не се подават документи.Просто на 411 я ден се явяваш на работното си място в целия си блясък.Предварително и устно си уведомила за това прекия си ръководител

# 2
Не се подават документи.Просто на 411 я ден се явяваш на работното си място в целия си блясък.Предварително и устно си уведомила за това прекия си ръководител

Благодаря, и аз така си мислех, но тази която идва да води счетоводството ми каза че нещо се подавало до 3 дневен срок, но не знае какво точно.

# 3
  • Пловдив
А с майчинството какво ще правиш?Ще го прехвърляш на някого или не?Ако не,попълваш и подаваш в работата прил 4.Те го носят в НОИ следващия месец

# 4
Благодрая! Няма да го прехвърлям

# 5
Подава се наистина приложение 12 точно в 3 дневен срок от завръщането с цел да те отбележат в системата, че си работеща майка. Така имаш право на 1/2 майчнство за втората година.

# 6
Подава се наистина приложение 12 точно в 3 дневен срок от завръщането с цел да те отбележат в системата, че си работеща майка. Така имаш право на 1/2 майчнство за втората година.
А има ли някакъв проблем да се подаде със закъснение?

# 7
  • Пловдив

Не се подава прил 12 в нейния случай.Какво има да прекъсва тя с прил 12?
Първата година изтича,не е започнала втората и се връща на работа.Ако беше започнала втората и получава 310 лв,тогава трябваше прил 12

# 8
Имам въпрос- до вчера работех и получавах 50% майчински, но ми прекратяват договора. Трябва да подам прил.12, нали? Аз ли го нося в НОИ или работодателя?

# 9
  • Пловдив
Имам въпрос- до вчера работех и получавах 50% майчински, но ми прекратяват договора. Трябва да подам прил.12, нали? Аз ли го нося в НОИ или работодателя?

Работодателят го носи.Ти отиди утре и го попълни

# 10
Благодаря   bouquet

# 11
Елфита, пак с молба за помощ  Blush
Имам право на обезщетение за безработица, разбрах, че се изчислява- 60 % от 24 мес назад осигурителен доход. Аз съм била по майчинство през това време- каква база ще ми бъде осиг.доход? Сумите, които съм получавала като майчинство ли- първата година по- високи, после- 310 лв?

# 12
  • Пловдив
Сумите, които съм получавала като майчинство ли- първата година по- високи, после- 310 лв?

Първата година ще ти вземат високите доходи,да,а втората година МРЗ за онзи период.
Сигурна ли си,че имаш право на 60 процента?Как прекратихте договора ти?

# 13
Сумите, които съм получавала като майчинство ли- първата година по- високи, после- 310 лв?

Първата година ще ти вземат високите доходи,да,а втората година МРЗ за онзи период.
Сигурна ли си,че имаш право на 60 процента?Как прекратихте договора ти?
Благодаря,
мисля, че имам- чл. 71, т,1

# 14
  • Пловдив
мисля, че имам- чл. 71, т,1

След майчинството си била на изпитателен срок.Тогава мисля,че,да,ще имаш право на по-дълга борса

Общи условия

Активация на акаунт