БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 116

• 59 354
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Роси, болестите идват, като спреш или намалиш пиенето. Joy Joy Joy :35
На всички болни-бързо оздравяване.
Момичета, какъв е цветът на антично бяла канава. На някой може да се стори тъп въпрос, но очаквам умен отговор. hahaha hahaha

# 616
Момичета, тия прави бодове отзад на Дим. не ми се получават както на картинката - има под тях един конец по дължина. И чак сега се светнах, че в другата посока трябва да сменя и реда на боцкане  Crazy Но чисти две чертички без нищо друго имам само на първия бод и после вече не. Да не би да не правя нещо както трябва  Embarassed newsm78

# 617
  • София
Роси, болестите идват, като спреш или намалиш пиенето. Joy Joy Joy :35
На всички болни-бързо оздравяване.
Момичета, какъв е цветът на антично бяла канава. На някой може да се стори тъп въпрос, но очаквам умен отговор. hahaha hahaha
Жълтеникаво-бяла, според мен, в гугъл излиза дори кафеникава. Не е онова снежно бяло, не е и обикновената бяла аида, по-скоро малко ала 'слонова кост'.
Как го обясних и аз, ама като не мога да намеря хубава картинка...
П.С. Ето картинката:
http://www.casacenina.com/catalog/images/img_071/s_3835_101.jpg

# 618
Блонди, ако шиеш в тази последователност, отзад ще ти се получи чертичка Peace
От долния ляв, към горния десен и на връщане от долния десен към горния ляв.

Оленка, антично бялата е мръсно бяла, но с акцент към бежово, не сиво.

# 619
Малко коте, аз само предполагах, че не е снежно бяла и се чудих дали не е само бяла или нещо от сорта на шампанско, защото се предполага, че всяка материя, която идва от такова далечно минало е пожълтяла. Ако трябва да шия на такава панама и не мога да намеря, предполагам, че не е проблем да шия на друг цвят-с жълт оттенък или светло бежаво, защото ще бъде изпълнено с бодове 100% и отстрани няма да се вижда цвета.

# 620
Оленка, ако е на 100% запълнено, не виждам причина да не си шиеш на бяла Rolling Eyes

Аз да ви питам момичета - тези от вас, които са шили Бистрото или друг Дименшън. Имам да правя фр.възли с 3 нишки конец. Колко пъти да врътна около иглата. Снощи си викам ще направя на места, че контура си го правя в/у бродерията, но фр. възли ги оставих. Ами пробвах с една врътка около иглата - малко ми се видя възелчето, после пробвах и с две врътки, видя ми се пък грубо и голямо. Thinking.....В указанието не пише, или поне аз не откривам.

# 621
Дидита, аз шия бисторото, ама съм в началото. По филмчетата дето гледах за фр. възли са две. Или по-точно казано са врътка и половина точно.

Така шия, да, но зад чертичките си има и по една права хоризонтална черта. Ще снимам  Simple Smile

Ето

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 13:54 от Блонди

# 622
Didida, по принцип трябва да е показано на схемата колко пъти да увиеш конеца около иглата. Срещала съм в и с един, и с два пъти, но е указано.
Eminav, утре не можеш ли да дойдеш на срещата в 10 часа на Сердика? Ще ти донеса от моя препарат за ръжда, да пробваш с него. Май имам и някакъв друг за петна.
Днес тази снимка ми прати майка ми и няма да я карам повече, поне се вижда цялата рамка Simple Smile

# 623
Незнам как ти се получава тази черта Rolling Eyes. Като покажеш снимка ще видим, но това си е разход на конец и има вероятност (не казвам, че е сигурно) да не ти стигнат конците.
ИнаТ ще търся пак довечера да видя. Ето от мен етап. На цветята (долу на делвата и горе на терасата) трябва да сложа възли. Слагам снимка и на предния етап, че нещо се прецака тази и незнам как да я оправя Rolling Eyes

# 624
Блонди, защо ми се струва, че правиш гобленов бод  newsm78
Дидида, на моето Бистро е показана как се прави възела https://www.dropbox.com/s/f9es1q0z9gyfdv6/2013-11-21%2014.12.11.jpg
Инат, готвачът и рамката са супер

# 625
Кой бод се води гобленов?  Embarassed

Правя точно по схемата, обаче бод по бод, не примерно три половинки и после да слагам трите останали, едно по едно ги правя кръстчетата. Иначе две прави чертички без нищо ми се получават на половинките, но на кръстатия - не  Confused

# 626
Аз останах с друго впечатление, мислех, че шиеш първо да кажем от ляво надясно половинки и после ги връщаш, но пак от ляво надясно.
Писала си докато аз съм чела, но това обяснява всичко според мен. Когато шиеш бод по бод не виждам как ще се получи чисто на чертички, защото трябва да го прехвърлиш все пак към следващия бод. Ако шиеш както си описала 3 половинки и после да ги затваряш, ще се получат чертички

# 627
Ший първо половинките и после се върни по реда. По-лесно е - поне за мен. Като ушиеш половинките, няма нужда да следиш схемата Wink. Само връщаш отгоре. Връщаш ли така, както ти показах в предния пост - от долния десен към горния ляв. Гобленов се води когато отзад ти става полегато! Разхода на конец е повече.

Хриси,  Hugмного ти благодаря, че ме светна. То и в моите инструкции я имам тази картинка, но мислих, че е принципно сложена - да се види какво е фр. възел Laughing. Аз търсих някъде да го пише Laughing. От това разбирам, че е с една врътка. Така ли е?

П П Блонди, сега ти видях снимката. Шиеш кръстче по кръстче, затова се получава така.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 14:28 от didida

# 628
Мерси, момичета, разбрах  Hug

Но това връщане назад има смисъл само, ако там, където се върна, имам пак от същия цвят, за да продължа. Но ако нямам и трябва да се местя или да прекъсвам конеца, то пак ще има разход  Crazy

# 629
Това обяснява защо се получава така, и аз така провя когато няма да се връщам на същото мястото. Или си имам едно трикче, което ми по лесно, отколкото да шия кръстче по кръстче - правя полукръстчета през едно, после се връщам и попълвам празните места(получава се едно редче полукръстчета) и след това завършвам кръстчетата.
Дидида, и аз доколкото разбирам е с 1  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт