Третокласници - 3

• 41 299
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Аз не обичам обобщенията по принцип.
Това от клипчето може да вАжи,но за някои деца Peace.Всичко си зависи от психиката на детето и какво точно на него ще му повлияе  да дърпа нагоре.

# 181
  • София
Аз не обичам обобщенията по принцип.
Това от клипчето може да вАжи,но за някои деца Peace.Всичко си зависи от психиката на детето и какво точно на него ще му повлияе  да дърпа нагоре.

така мисля и аз - някои деца се амбицират, а някои се демотивират  Peace

# 182
Добре де , ако конкурентната среда не помага да се развие едно дете, което има капацитет, то тогава какво ще го развие? Кое е правилното място...
За СМГ, много сте прави, аз съм се чудила дали да запиша там детето (дори при положение че беше 4-ти на изпита), сега ще се чудя и за малкия ако разбите се се справи (то това АКО никак не е маловажно).
За всички, които се замисляте за там, аз съм силно пристрастна и смятам че е едно много добро решение за 5-7клас, но (ех винаги има едно, но), средата не е просто конкурента... поне това което видях аз, тя е с убийствено натоварване и не само в областта на математиката. Така че трябва да се преценят много неща при взимането на решение специално за там.
Мда... SLA.. немския можете да го продължите в 8клас в СМГ, който също го препоръчвам с две ръце(предполагам сте обърнали внимание. че това е паралелката с най висок бал в София) и тук пак е но-то, дали децата трябва да учат в конкурентна среда, дали високия бал е показателен, дали ще успее без да ходи по всякакви състезания, школи и без да знае минимум два езика... или всичко е амбиции на родителите?!?!

# 183
  • Варна
Така че трябва да се преценят много неща при взимането на решение специално за там.

Това мисля и аз.Не е само дали МОЖЕ да решава задачи. Wink И точно затова,което си написала,и аз стигнах до тези изводи само от четене тук(а ти и от личен опит) ми се иска според психиката на моето дете да преценя правилно дали е за там.(естествено друг е въпроса дали изобщо би влязъл,но ситото е такова,че случайно няма как да попадне там ако си няма данните Wink)

# 184
  • Варна

Освен МГ има и Н.Геров,в което има паралелки с прием на деца ,неприети в МГ с много добри учителки по математика(които всъщност водят и школите Wink)

Школата в МГ Варна за 5-7клас се води от преподаватели от МГ  Naughty

# 185
  • София
, средата не е просто конкурента... поне това което видях аз, тя е с убийствено натоварване и не само в областта на математиката

А, ето това ми е основната причина не просто да подлагам под съмнения дали моето дете е за такова училище, а всъщност да съм 100 процента убедена, че не е. Подозирам, че тя няма да се откаже от желанието си да кандидатства, а аз няма да я спра. Ще отиде на изпит, вероятността да я приема клони към нула, ще се разочарова, ще го преживее малко трудно и ще се обучава или в сегашното си училище, или в някое предварително избрано от нас с баща и.

# 186
  • Варна

Освен МГ има и Н.Геров,в което има паралелки с прием на деца ,неприети в МГ с много добри учителки по математика(които всъщност водят и школите Wink)

Ок,но аз говоря за школата до 4ти клас. Simple Smile

# 187
  • София
Вале, "клони към нула", от ден на ден ми се издигаш в очите! Hug

# 188
  • София
Вале, "клони към нула", от ден на ден ми се издигаш в очите! Hug
Laughing Яна, общуването с математици очи в очи почти всекидневно прави чудеса дори с такива антиматематически настроени персони като мен! Hug
Ей я на мойта щерка- за 5 минути преди малко написа стихотворение за някакво коте, ще участва в конкурс във Варна, днес ще ходя да пращам. Ама ей така с лекота седна и го написа, пък макар и стихчето да е съвсем детско и простичко. След това започна да решава задачи за курса- решава, пъшка, охка, обаче тъпо и упорито не позволява да помогна. Пъна се около 15мин на една задача, реши я, видя отговора, че е верен и направо щеше да си удари д.то от тавана от кеф. Ама се изпоти, де. Laughing

# 189
  • Варна

Ок,но аз говоря за школата до 4ти клас. Simple Smile

Да, но те са от начален курс. Мислех, че даваш като пример/вариант "Математическата" паралелка в Н. Геров, която е след 4 клас - за деца неприети в МГ (след 4 кл.)

# 190
  • София
Дами, не зная ние тук доколко сме представителна извадка, но на последните 2 страници вие сте изразили и моето светоусещане по повод училищата (в частност в София).
И според мен вакуумът в образовението е най-жесток между 5 и 7 клас и затова СМГ има славата като добро у-ще И в тази възраст, но определено спделям мнението, че там е за изявени математици, а не за деца, чиито родители имат болни амбиции, които проектират върху децата си Simple Smile.
Радвам се, че поне тук от прочетеното не забелязвам такива.  Peace
За мен също е важно и логистично евентуалното бъдещо у-ще да ни е близо, защото не мисля, че е редно едно дете на 10-11 г. да прекосява цяла София по 2 пъти на ден.
От някокло места, обече чувам, че БЕЛ в СМГ е тотал щета и в прогимназиалния, и в гимназиалния курс. Впечатленията са ми от мои близки, чиито деца учат или са учили там и ги считам за меродавни.
Може би догодина ще е хубаво да коментираме и кой какви училища е набелязал за след 5-ти клас .

# 191
  • Варна
Дааа,правилно си ме разбрала.Всъщност учителките по мат.до 4ти клас там водят и  школите,но имам инфо ,че и тези,които водят мат.паралелка също са добри. PeaceРазграничавам ги. Simple SmileУ-щето е с мат.насоченост по принцип и е нормално там да събрани много добри учители  и това се вижда от състезанията. Simple SmileИ в пъти пО ми допада от Славейков.
Стига съм разводнявала темата! Hug

# 192
Що бе, Деска Simple Smile На мен ми е  интересно да те чета. Само там не съм живяла още  Twisted Evil

# 193
  • София
Дзвер, и моето дете  започна да решава задачи от края на учебника и да ме кара да й давам сложни числа, например вчера ме кара да събираме 6-цифрени с 6-цифрени. не се бях замислила, че може да е интерес от курса. И още нещо се чудя дали ти питаше за МОНФИЗ - аз бях голям ентусиаст, но първо много трудно се свързах с мобилните телефони от сайта, после един човек ми записа телефона с обещание за обаждане за час за интервю в началото на октомври, обаче обаждане не последва. Може би си има съдба, за математиката почти случайно се намериха места, а за актьорството и със зор, пак не успях Simple Smile

За периода 5-7 клас и аз съм мислила и минах през различни фази - първо бях за конкурентна среда, за училище с повече езици и изкуство, или математика, според способностите. Но сега съм на вълна, че най-важен е колектива от деца, и учителите. Защото в този период на децата им се развиват характерите и е важно да си има приятелчета и средата да е тип "добър екип". За сега техния клас ми харесва като екип, като родители, имаше няколко деца с интригантски наклонности, но напуснаха. Малко деца са за сега са 17 деца. Да видим след 2 години има време. А съм се убедила, че учителите преподават и според децата - в нашето у-ще не са лоши учителите и децата, ако са любознателни има какво да им дадат. Ако целта е след 7-ми клас елитно училище си трябват курсове.

# 194
  • София
Дзвер, и моето дете  започна да решава задачи от края на учебника и да ме кара да й давам сложни числа, например вчера ме кара да събираме 6-цифрени с 6-цифрени. не се бях замислила, че може да е интерес от курса. И още нещо се чудя дали ти питаше за МОНФИЗ - аз бях голям ентусиаст, но първо много трудно се свързах с мобилните телефони от сайта, после един човек ми записа телефона с обещание за обаждане за час за интервю в началото на октомври, обаче обаждане не последва. Може би си има съдба, за математиката почти случайно се намериха места, а за актьорството и със зор, пак не успях Simple Smile
аз питах за МОНТФИЗ, от една страна жалко, че не сте успели - можеше заедно да кибичим  Mr. Green, от друга страна добре е станало - леко натоварващо е там, поне за щерката - доста се уморява, въпреки че в събота след 2-та часа там ходи и на художествена още 2 часа, но тя е още мъничка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт