През НОЕМВРИ за късметче всяка мама ще е с бебче!- Тема № 19

• 28 670
  • 609
  •   1
Отговори
# 450
AliTia, направо преживях целия ти разказ, много кофти това, което си преживяла  Hug, радвам се, че вече сте добре  Hug  bouquet
На всички честит ден на Християнското семейство   bouquet

# 451
  • Пазарджик
...
Въпроси към ЛЛЛ
Колко често повръщане и плюене е нормално при новородените? Как да го избегна? Да я храня ли след това пак? Обикновено след като повърне се и оригва, преобуваме я и тя пак иска да суче. Но след 5 минути пуска гърдата и й потича мляко от ъгъла на устата. После пак 2-3 минути и аз се побърквам, че не знам гладна ли е, колики ли има или какво... Кърмя я легнала, и двете лежим настрани. Като се наяде настрани ли да я оставя или да я сложа по гръб?

Мисис Лутър,

в началото е напълно нормално новородените да връщат по-често. При някои това може да означава и почти на всяко хранене. Най-често причините са късия храносмилателен път и поемането на повече въздху по време на кърменето.

Има някои неща, които могат да облекчат това:
- да се кърми в по-изправена поза;
- бебето да се държи изправено след хранене известно време, а ако се слага да легне - може да е повдигнато матрачето;
- може да се кърми по-често по малко;
- може да се орига по-често по време на кърмене, за да изкарва въздуха.

Едно от нещата, които могат да са ориентир дали кърмата е достатъчна и дали бебето получава достатъчно количество кърма, са пеленките. В случай, че бебето не приема нищо друго освен кърма (адаптирано мляко, вода, чай, глюкоза и т.н.), то е нормално да има 5-6 добре напишкани пеленки за еднократна употреба и поне 2-3 изхождания за 24 часа.

В случай, че повръщането е на фонтан, с по-обилни количества, е добра идея да се консултирате с педиатъра.

# 452
  • Севлиево
Здравейте, мами!
Честито на всички нови мами и леко раждане на останалите!

Накрая и аз си откраднах малко време да споделя:
На 8.11.2013 в 21:55 се роди Митко - 3.980кг, 52 см. Нормално раждане.

Поздрави Simple Smile) и много весели мигове с малките сладури Simple Smile)

# 453
masakra, честито, да ти е жив и здрав, много радост и успехи за него  Hug  bouquet

# 454
Честито, masakra  bouquet да ти е жив и здрав Митко
AliTia, благодаря за разказа, надявам се че въпреки всичко имаш положителни спомени за раждането. А относно хора, които викат и се държат грубо с жена, която ражда, мога само да кажа, че не бих могла да ги нарека лекари...ти си се държала направо геройски Hug много мило разказваш за таткото, че още не е на себе си от щастие Simple Smile

Кадроваче, дръж се, още няколко дни са...ама верно, че това с гаденето накрая и на мен ми идва в повече, вече са наистина големи бебоците и притискат всичко. Вас колко ви измериха последно?

# 455
Мимче, да, в повече ми идва вече, не можаха да ни измерят последно, беше се обърнала много странно и стомахчето не се виждаше добре, че да може да се сметне, но лекарят каза, че вече може да излиза и е доносена, това беше на 13-ти, а преди месец беше 2,150 кг. Абе няма да сме много едри, обаче много ми натиска.

# 456
  • София
И мене ме натиска,много, моята също не се очертава да е едра Rolling Eyes и аз едва издържам вече, утре съм пак на тонове/3-ти път тази седмица/ и ще видим ще дочака ли датата си за секцио... Rolling Eyes
Отделно и болки имам къде в корема,къде и в краката, често едва ходя като тръгна да ходя..

# 457
Оле, Магнетче, много често тия тонове, такава е практиката, където ще раждаш ли? Ама така поне си спокойна, че ви следят. А бе, другата седмица ще сме с бебоците вече, даже ми е едно леко тъжно, че свършва някак си...

# 458
Отчет: От 13ч на обяд с контракции на 10 мин и силни болки, Резултат- приеха ме с разкритие 2 см и сега ще чакаме... Ама това контракциите мноооого непостоянна работа! Имах силни и регулярни, а след прегледа като ме пуснаха на запис- нерегулярни и затихващи! Тамън се зарадвваш и нъц...  Grinning

# 459
  • София
Оле, Магнетче, много често тия тонове, такава е практиката, където ще раждаш ли? Ама така поне си спокойна, че ви следят. А бе, другата седмица ще сме с бебоците вече, даже ми е едно леко тъжно, че свършва някак си...
Ами не е такава практиката,само когато се налага,а при мен се налага,ако утре са ок, в понеделник пак..ако не са ок утре може и утре да ме клъцнат..

# 460
magnet_for_happiness, на мен тонове въобще не са ми правили, ама малко остана, а вече не знам дали искам да си изчака датата, каквото стане, от тая вечер вече не пия магнерот, че свърши и за 3 дни няма смисъл да купувам, пък да видим какво ще стане  Simple Smile. Дано са ти добре тоновете на теб и всичко да е наред  Hug
kodzhi, айде стискам палци, дано тръгне вече, да не се мъчиш много  Hug  bouquet

# 461
Разбирам, Магнет, стискам палци за утре
Коdzhi, и на теб, дано тръгне по-бързо и да мине по- леко Hug
Кадроваче, да, то наистина няма смисъл май повече с магнезия newsm78, не се тнревожи, мила, всичко ще е наред, легни се наспи ако можеш Hug

# 462
  • Burgas
Здравейте момичета! Минавам да се похваля, че вече и аз съм мама  Heart Eyes
На 13.11 се роди нашият син Боримир - 3250гр. 50см. - с планирано секцио.

# 463
  • София
Много да са здрави и щастливи новите бебчета! А на вас момичета,малко остана и ще гушкате вашите съкровища. Леко да ви е раждането! На мен вече ми е далеч момента покрай грижите за Калина.най-хубавия момент в живота ми!често си спомням за трепета и си плача от умиление. Непрекъснато искам да я гушкам. И на мен ми беше мъчно, че го няма коремчето и все още се пазя-нещата,които не правех докао бях бременна.хайде чао за сега. Следя ви ид късо,да знаете!всичко ще е наред! В

# 464
fi, честито, да ти е жив и здрав   Hug  bouquet
Европа, радвам се, че ни наглеждаш  Hug, дано наистина скоро всички да си гушкаме бебчетата вече  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт