Литературен спамо-чат

• 20 388
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Вени, въпросче свързано с твоите номинации.

Сянката на вятъра (трилогията) - Карлос Руис Сафон - 2т.

Мижка ми даде една "Сянката на вятъра", а от теб разбирам сега, че е трилогия.
Коя част е тази, която имам за прочит и кои са другите две?

# 451
Вени, извинявай че ще те преваря, но ми стана интересно и погледнах в добрия, стар гудрийдс. Там го дават четирилогия  Thinking, аз имам само Сянката на вятъра, ако си чела другите ще постнеш ли едно мнение  Praynig

# 452
  • София
Аз, като един истински шоп, ще кажа, че понеже съм чела три, значи е трилогия  hahaha!
Ще ви пиша по-късно, че съм заета в момента  Hug!

# 453
Вени, въпросче свързано с твоите номинации.

Сянката на вятъра (трилогията) - Карлос Руис Сафон - 2т.

Мижка ми даде една "Сянката на вятъра", а от теб разбирам сега, че е трилогия.
Коя част е тази, която имам за прочит и кои са другите две?

Може ли аз да ти отговоря? Simple Smile

Поредицата за Гробището на забравените книги на Сафон даже мисля, че е тетралогия. Сянката на вятъра е първата книга, следва Играта на ангела и Затворникът на Рая. Засега само тези са излезли от печат. За мен първата книга си остава незабравима и неповторима.

Simple Smile

# 454
  • София
За мен първата книга си остава незабравима и неповторима.
 Simple Smile

Хъм, интересно, от доста хора съм чувала същото...  Thinking
Аз съм чела само първата книга  Simple Smile

# 455
  • София
Аз прочетох и втората. Но ефектът й върху мен не беше същия като този на първата.  Peace

# 456
  • София
Благодаря ви, Елинка и Мария!

Като отворих линка към ГР ми се струва, че истината дали три- или тетра- логия, е някъде по средата. Защото първата книга, която разбирам, че не е издадена в България, е номерирана №0,5 "The Rose of Fire", а след това са №1 "Сянката на вятъра", №2 "Играта на ангела" и №3 "Затворникът на Рая".
А и вижте датите на издаване:
№0,5 - June 26th 2012,
№1 - January 25th 2005
№2 - June 16th 2009
№3 - July 10th 2012
През 2012, само с месец разлика, са излезнали третата част и тази №0,5, което ме навежда на мисълта, че тя не е хронологично свързана с другите три книги, но касае тяхната история и свят.
Знам кой ще ми каже със сигурност как е точно и отивам да му пиша  Flutter .

# 457
  • на североизток от Рая
За най-нетърпеливите пуснах темата  Laughing
Дано Нели не се обиди, че не я изчакахме   Embarassed

Коледа на вратата чука - за подарък-книжка запиши се тука

Вижте как формулирах "правилата" и дайте идеи да ги коригирам, ако трябва  Simple Smile

Сладуранке
, радвам се, че си пуснала тема.  Hug Как така ще се обидя?! Толкова сте оживени и с настроение, че чак съжалявам, че досега ме нямаше тук. Ще погледна след малко темата, че си имам болно дете  и трябва да погледна първо него.  Tired

# 458
  • Пловдив
neli mar4, бързо да оздравява детето и да се включва в коледния дух  Hug

# 459
Kally May, за първи път чувам за тази предшестваща историята книга The Rose of Fire. Благодаря за инфото. Ще чакаме да я издадат и тук. Simple Smile

# 460
  • София
Елинка, аз не знам дали предшества историята или е паралелна/следварителна на нея. Не съм чела нито една от книгите, да не кажа, че не съм чела нищо на Сафон все още.
Писах на литературната ни енциклопедия в жанра и чакам да ми отговори - от него информацията ще е най-пълна. Ще споделя после  Peace.

# 461
Аз пък намерих разказ "Огнената роза" на Сафон, издаден на български от "Изток-Запад" още миналата година. Не знам къде съм спала досега.  ooooh! Даже се разпространява безплатно в pdf файл.

# 462
Олелеее, а мен, отегчената, приемате ли?  Simple Smile

# 463
  • на североизток от Рая
Олелеее, а мен, отегчената, приемате ли?  Simple Smile

Hug Добре дошла, Каси!

# 464
Искам и аз тук  Hug

Общи условия

Активация на акаунт