Литературен спамо-чат

• 20 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Сега Kally May като каза, че още не се е запознавала със Сафон, се сетих, че наскоро гледах книгите на една приятелка в гудрийдс и установих, че има една нейна явно любима авторка, тъй като е чела много нейни книги, а аз нищичко не съм чела от тази жена все още... Вие чели ли сте книги на Нора Робъртс? Коя бихте ми препоръчали за първа среща?   bouquet

# 466
Нели, благодаря!  Hug

Аз да си кажа, че трудно се измъквам от магията на Кинг и трудно ми върви четенето на други автори, които усещам като сериозен проблем.
Сега съм захапала в Читанка "Черният дом", че кукувам сама в офиса.

Петя, майка ми е лют фен на Н. Робърст и скоро се опита да ми пробута "Синя далия"

# 467
  • на североизток от Рая

+ теб, Сам!  Hug

# 468

Благодаря   bouquet

Каси, Кинг има тази способност - така да увлича, че да не ти че чете нищо друго. И на мен ми се е случвал, многократно:)

# 469
  • София
O, Кас, добре, че се появи!  Hug Деликатно се изрази, но съвсем на място ми дойде съвета, благодаря!   bouquet  Мисля да поизчакам 25-30 години, за да дойде евентуално точния момент за Робъртс.  Wink

Иначе и аз съм така с Кинг. И то в момента пак съм така. Чета хубава книга, ама бързам да я завърша, за да се нахвърля на Джойленд.  Mr. Green

# 470
  • София
Аз пък намерих разказ "Огнената роза" на Сафон, издаден на български от "Изток-Запад" още миналата година.

Ето какво споделят по-запознатите:

Уж са планирани 4 книги (демек: остава да излезе само още една, предвидена е за есента на 2015 г., обаче датата е доста несигурна), но в днешно време можеш да очакваш всичко. Simple Smile Аз се надявам на достоен завършек на поредицата, независимо колко романа ще излязат.

PS "Огнената роза" е разказ и е нещо като далечна предистория на въпросния цикъл романи.

# 471
  • Ямбол
Оф, това с номинациите на книгите много сложно... няколко книги, които ме впечатлиха ще отпаднат...но ще ги споделя тук по-късно!
Ако искаш виж как ще тръгнат номинациите, аз по някое време ще пускам междинни резултати и ако искаш да помогнеш на някоя книга да излезе напред или да запази преднина, редактирай си поста с цитат, така че и аз да мога да редактирам.

# 472
Направих си списък за коледните книги от темата за номинациите  Mr. Green.
Само номер 5 още не съм уточнила. Видях, че няколко момичета са номинирали "Любовта трае три години" на Бегбеде. Може ли малко повече информация...

# 473
  • Пловдив
Направих си списък за коледните книги от темата за номинациите  Mr. Green.
Само номер 5 още не съм уточнила. Видях, че няколко момичета са номинирали "Любовта трае три години" на Бегбеде. Може ли малко повече информация...

За мен беше леко и приятно четиво, общо взето дисекция на взаимоотношенията, ако мога така да се изразя - мисли, ситуации към истинския живот.

Лиляна, благодаря за инфото, ще следя номинациите.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 17:59 от Десиссслава

# 474
  • София
Ето ме, най-сетне! Още по обяд обещах да пиша за книгите на Сафон. Аз ги харесах. Автора разказва увлекателно. Не ме бива да пиша рецензии на книги и не зная какви думи да подбера..., все се опасявам да не кажа нещо не на място или пък глупаво. Сафон има интересен стил, стил, който не винаги би ми допаднал, но в неговите книги си беше точно на място. Притежава и много готино чувство за хумор, превъплатено в образа на Фермин Ромеро. Всъщност много от разказаните истории са тъжни и мрачни, но аз пък харесах именно това вплитане на готик с моменти на усмивка Simple Smile.

# 475
# 476
Срам ме е, само девет от изброените съм прочела. Blush

# 477
  • Пловдив
Тебе те е срам - аз само 2, а някои да си призная - не съм ги чувала...

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 20:33 от Десиссслава

# 478
  • на североизток от Рая

Коментирали сме ги, дори не само веднъж.

Видяхте ли коя година е правена анкетата? От Монд - френски вестник, анкетираните са французи.

И аз съм чела само няколко от тези книги, но и те са чели само няколко от прочетените от мен.

Нито ме е срам, нито друго чувство ме обзема.  Crazy

# 479
  • София
Аз съм прочела 18 от този списък.
Но това въобще не може да е критерий за нищо.
Както Нели казва - и дума не може да става някой да го е срам.

Общи условия

Активация на акаунт