СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 220
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Това ли е:
http://www.book.store.bg/p26435/kniga-za-uchenika-po-matematika- … ajna-alashka.html

Чудя се дали да не взема го взема и този сборник, дали има смисъл  Thinking
В нашето МГ го искат всяка година. Всеки ден се носи в училище заедно с другия сборник. Само четирите "парчета" по математика запълват половината чанта. Плюс още няколко по 4 "парчета" за другите предмети... Но да не почвам пак темата за тежестта на чантите... нали вече са по-високи от нас децата...  ooooh! 

Днес в школата е имало контролно на прости и сложни изречения (+ малко тропи). И за преразказите има размърдване - другата седмица и в училище, и в школата.

През седмицата за евентуално контролно в училище давах тестове за "Немили недраги" от "Веди". Изглеждат много задълбочени, глава по глава, герой по герой; трябва повече разсъждаване там. Сега за домашно от школата имат от "Литерайко" и те изглеждат по-лесни.

По математика са започнали уравнения, когато отсъства миналата седмица. Дано е лесно и навакса.
Записах го за пробни изпити по БЕЛ и МАТ на 7 и 8.12.

# 436
  • София
При нас са само с този на Коала, като госпожата им дава често допълнителни листи
със задачи, имат и безплатна консултация по два часа всяка седмица, където също
решават допълнително. От тази серия сборници имаме за 5, 6 и 8 клас, липсва само 7  Laughing,
иначе сборници бол. Харесвам ги като помагала, може би наистина ще взема и този,
най-малкото да попълня колекцията  Joy

# 437
  • Русе
Хайде да се похваля и аз. Госпожицата на ПИ по МАТ - 97т - 5,88  - І-ви модул - 62т , ІІ-ри модул - 35т.

# 438
  • София
Точно този е, Кармела Grinning Аз лично  хем го харесвам, хем не толкова.  Нашите го ползват в училище. От една страна тестовете му в задната част са хубави (като 2.1 и 2.2 са,  по дялове). Онова, което не му харесвам,  е  подреждането на задачите отпред, в процеса на текуща подготовка. Има си група А, група Б и група В като сложност, което е супер,  но няма разделение по типове задачи. Тоест  всичко от отсечки, видовете ъгли при пресичане на две прави или при пресичане на две прави с трета , триъгълниците и всичките теореми за ъгли и ОЗ към тях  е като в един твърде дъъъъъъълъг урок. И не винаги детето е в състояние, особено ако работи само, да знае до коя задача да кара с настоящите си знания и къде точно да спре. Тоест има реална опасност да забие над задача, за решението на която не може да прецени, че не знае нужната теорема или ОЗ. Нещо, което с Коала не се случва, тъй като задачите са по отделни уроци. Peace И въпреки това -от въпросния сборник имам...познайте колко броя. Цели 4. hahaha Един от каката, един от приятелско дете и два за близначките. Пратих ги в началото на учебната година с наличните тогава 2, но се оказа, че изданието било преработено заради формата с 24 задачи, та се наложи да се сдобием  с още 2. Mr. Green

Елан, браво на детето !!!!  bouquet Имаш ли пробния?

# 439
  • София
Елан, браво на девойката, отличен резултат!  Hug

Колко бързо излизат при вас резултатите, днес държа ПИ и вечерта си знае оценката!
А аз още си чакам писмо за онзи ПИ по МАТ, в понеделник направо ще се
разходя до Гурко 45.

# 440
  • Русе
 имам го - ще го кача по-късничко, че да нахраня отличничката първо  Laughing отговорите и резултатите, ако някой се интересува тук http://smb-ruse.com/
благодаря момичета - много съм доволна, предвид грешката "7+11=16"  Twisted Evil, което за мен означава, че нямаме пропуски в материала до тук ( за мен това е важното), но тя сега се изяжда от яд, че не е 6.00.
Вярно е Кармела, при нас резултатите излизат бързо винаги. Много са ни чевръсти проверяващите. но и децата са по-малко не е като в Сф.

П.П. готово - в пощата

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 21:54 от elan

# 441
  • София
Днес си открих забутан на диска (в папка плетки!) сниман първия пробен по МАТ в СМГ
от преди две години - 27 ноември 2011 г.
Изпитът е още по стария формат, с 30 задачи, отговорите ги преписах от екрана, преди да ги залича, така,
както ги е заградила дъщеря ми, и не съм ги проверявала, така че има двойна възможност да са грешни  Simple Smile
Аз все пак ще го дам на моя младеж днес като подготовка за другата неделя.
Качих го в пощата, ако някой друг иска да се упражнява.

BTW, първият ПИ по МАТ в СМГ от миналата година се оказа този от Междучасие тази година,
нищо чудно, че на Русалката й изглеждаше познато.
При нас се появи за домашно тази седмица и така го разкрихме.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 11:37 от Carmela Biscuit

# 442
  • Варна
BTW, първият ПИ по МАТ в СМГ от миналата година се оказа този от Междучасие тази година
Е на това му се вика "с чужда пита........ пари правиш"  Joy

# 443
Е на това му се вика "с чужда пита........ пари правиш"  Joy
E, той авторът на задачите е един и същ.

Днес и ние го установихме това. Девойката седна да решава задачи от пробни изпити от минали години за да се упражнява за следващата седмица и установихме, че миналогодишния на СМГ от ноември го е решавала на пробния в Междучасие.
Добре, че не го реши вкъщи преди пробния в Междучасие. Оценката й нямаше да е реална и честна.

Молба: Издирвам пробен изпит по МАТ от ноември 2011г. проведен в СМГ. Дали някой го има?
В пощата не го намерих.

# 444
  • София
BTW, първият ПИ по МАТ в СМГ от миналата година се оказа този от Междучасие тази година
Е на това му се вика "с чужда пита........ пари правиш"  Joy

Е, те задачите са си на един и същ преподавател - Иван Симеонов, така че питата не е чужда.
А ползването на стари пробни май си е практика в повечето школи, въпреки че и аз не я одобрявам  Peace

# 445
  • София
Добре, че не го реши вкъщи преди пробния в Междучасие. Оценката й нямаше да е реална и честна.

Точно това си помислих и аз! Да видим какво познато старо ще има на 1 декември  Mr. Green
(надявам се да няма!!!)

Молба: Издирвам пробен изпит по МАТ от ноември 2011г. проведен в СМГ. Дали някой го има?
В пощата не го намерих.

Фран, две съобщения по-горе писах, че тази сутрин го пуснах в пощата!

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 11:33 от Carmela Biscuit

# 446
Carmela, много благодаря!
Аз търсих назад в пощата дали някой не го е пускал през 2011г.
А по-горе не съм разбрала, че става въпрос за 2011г.
Абе, какво да ви обяснявам...напоследък хич ме няма. Whistling

# 447
  • София
Фран  Hug

Аз продължавам да ровя из диска и хартиените папки,
намерих и първия пробен в ПЧМГ (18 декември 2011 г.),
мисля че там също Иван Симеонов ги подготвя, май.

Ще го снимам и пусна по-късно, не го видях в пощата.

# 448
Записвам се при вас,че и мен ме вълнува темата,а случайно ви открих.

# 449
Можете ли да ме посъветвате този тест от пробния изпит в Русе подходящ ли е (предполагам основно първи модул) за подготовка за контролно по математика „на всичко“ – предполагам всичко, учено до момента (вкл. уравнения).

Като каже „контролно по БЕЛ“ синът ми, мога да извадя куп подходящи материали, но по математика нямам представа. Ако кажа – сам си подбери задачи, би трябвало да имам доверие, че ще решава достатъчно и уместно подбрани по трудност и разнообразие задачи, но… имам ли го това доверие…
Ходи всяка седмица или през седмица на урок по математика по 60 мин., но не е нещо систематично и последователно, явно оттук-оттам по нещо дава госпожата на място, а за домашно не винаги. И като се има предвид, че в училище е нещо подобно със заместничката (а и той беше у дома цяла седмица), моля ако имате идея за нещо сборно „за всичко“ по МАТ (по-трудничко).  Ако не, ще дам този тест от Русе или ще компилираме от купчините сборници.

Скрит текст:
Ето контролното на сложни изречения и тропи по БЕЛ, не знам може ли да е полезно така заградено… И едно домашно за сложни изречения.
http://dox.bg/files/dw?a=fa4be25d68
http://dox.bg/files/dw?a=8c1e3abaed
http://dox.bg/files/dw?a=b9738ccef1

Общи условия

Активация на акаунт