ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 43 тема

• 35 534
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
Мария, с какво чистиш пишканото и акането? Ако не използваш ензимен препарат, мястото продължава да мирише на тоалетна и трудно ще отучиш кучето.

Би ли ми обяснила какви са тези ензимни препарати, за първи път гледаме куче и изобщо не сме наясно? Иначе аз чистя пишото с тоалетна хартия, да го попия и после минавам с мопа, в хола сме на мокет, там пак с тоалетна хартия попивам,доколкото мога и мокри кърпи след това или с гъба!

# 751
  • Пловдив
Привет на всички Hug
Операцията на клепачите на Тайра мина,но за сега не може да се каже дали е успешна.Ходим почти всеки ден на контролни прегледи,но конците ще ги свалят чак около 20.Лошото е,че ще ги махнат отново под анестезия.Дали е успешна операцията ще разберем след Нова година Praynig
Кашарел ако не си избрала все още вет,аз бих ти препоръчала д-р Лалев.На него и на неговия екип в Ситивет аз доверявам моето съкровище.
Относто спора за глезените кучета,аз смятам,че всеки трябва да си гледа домашния любимец както сметне за добре.Чета постовете на всички с голям интерес,повечето от пишешите тук гледат кучета от години и имат огромен опит Hug знаят много за кучетата и аз им свалям шапка.
Моето куче също проси от масата,не от мен защото аз не давам,но от съпруга и дъщеря ми.Моето куче спи в леглото при мен от първия ден,за сравнение 16 годишната ми дъщеря е спала при мен изключително рядко.А как я лигавя с лакомства и всякакви други глезотии не е истина.С риск да ме разпънете на кръст ще ви споделя,че я третирам като второ дете.Но смятам,че след като всички вкъщи са щастливи и боготворят Тайра всичко е наред.Тя е декоративна порода и не се притеснявам ,че с моето по хлабаво възпитание би могла да нарани някого.
Малко се поолях,затова спирам Hug

# 752
  • Пловдив
maria 7787 аз почиствах с този препарат http://www.dvatamopsa.com/index.php?p=18&productId=27821&catId=11300

# 753
Мария, с какво чистиш пишканото и акането? Ако не използваш ензимен препарат, мястото продължава да мирише на тоалетна и трудно ще отучиш кучето.

Би ли ми обяснила какви са тези ензимни препарати, за първи път гледаме куче и изобщо не сме наясно? Иначе аз чистя пишото с тоалетна хартия, да го попия и после минавам с мопа, в хола сме на мокет, там пак с тоалетна хартия попивам,доколкото мога и мокри кърпи след това или с гъба!
Можеш да си го закупиш от тук http://bg-pet.com/Dogs/DogHygiene/odour_control.htm
или попитай в зоомагазин, обикновенно там имат такива препарати.

# 754
  • виртуално
Аз чистих с Доместос - и паркет, и плочки

# 755
  • На един клон
Айде стига с тия спорове. Моля ви, не търсете под вола теле.  Peace

Звънях аз днес на ветовете, понеже хаповете на Али утре привършват. Сега друга песен пеят, нямало да се прави наново тест за парво, нямало да се ваксинира отново само за това, а ще изчакаме десетина дни и ще се реваксинира за всичките болести.
Имат някаква теория, че при някои едри породи (явно в Алито все пак има някаква расова жилка,хаха) , имунитетът от първите три ваксини бил недостатъчен и това имало връзка със стремглавото им нарастване на тегло в тая възраст.
Сега като преболедувала от парвовироза, имунитетът и към нея бил достатъчен за момента, но не се знаело какъв е към останалите неща.  newsm78
Щом казват, ще се направи отново ваксина, но все пак първо ще попитам и на друго място.

# 756
Айде стига с тия спорове. Моля ви, не търсете под вола теле.  Peace

Звънях аз днес на ветовете, понеже хаповете на Али утре привършват. Сега друга песен пеят, нямало да се прави наново тест за парво, нямало да се ваксинира отново само за това, а ще изчакаме десетина дни и ще се реваксинира за всичките болести.
Имат някаква теория, че при някои едри породи (явно в Алито все пак има някаква расова жилка,хаха) , имунитетът от първите три ваксини бил недостатъчен и това имало връзка със стремглавото им нарастване на тегло в тая възраст.
Сега като преболедувала от парвовироза, имунитетът и към нея бил достатъчен за момента, но не се знаело какъв е към останалите неща.  newsm78
Щом казват, ще се направи отново ваксина, но все пак първо ще попитам и на друго място.

Кукумявчи тез докторски аргументи за едрите породи ми се виждат леко ''мижи да те лажем'', хубаво си решила да искаш второ мнение.Как е Алито това мецанче породисто  Simple Smile ще си го прибираш ли в къщи или баща и още се опъва Simple Smile

# 757
  • На един клон
Яде като прасе и ушите и плющят на Алито, хаха.
Вкъщи ще си я прибирам само ако има докторска препоръка, инак изобщо не горя от желание. Докато свикне  да пази къщата ще ми се отели вола.
Капацитетът на ла.ноправене на едно 25 килограмово прасенце е впечатляващ. А и едно двегодишно детенце на позната взимам вкъщи всеки ден след яслата, в майката не ми се вярва да срещна разбиране по този въпрос. Ако Али беше научена да не цапа - имаше някакъв шанс, но така... и на мен ми се вижда кофти. Mr. Green  Но ако има опасност за здравето и, ще я взема, ако ще и на свинарник да заприличаме  Mr. Green .
Иначе за трайно прибиране вкъщи не сме нито мислили, нито говорили. Мястото на това куче е на двора. Там тя се чувства добре, а аз в апартамента си също. Прибирането и от улицата,всъщност реката, не е било предварително обмисляно, нито пък някой ме е питал. Не сме си представяли живот в апартамента с куче от такъв калибър. Не че не я обичаме, мила ни е и не жалим средства за нея. Аз, когато реших навремето да си взема кокерспаньол, обмислях надълго битието си вкъщи с него и тогава го взех. Алито пък от самото начало беше предвидена за село.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 14:53 от Кукумявка под прикритие

# 758
Яде като прасе и ушите и плющят на Алито, хаха.
Вкъщи ще си я прибирам само ако има докторска препоръка, инак изобщо не горя от желание. Докато свикне  да пази къщата ще ми се отели вола.
Капацитетът на ла.ноправене на едно 25 килограмово прасенце е впечатляващ. А и едно двегодишно детенце на позната взимам вкъщи всеки ден след яслата, в майката не ми се вярва да срещна разбиране по този въпрос. Ако Али беше научена да не цапа - имаше някакъв шанс, но така... и на мен ми се вижда кофти. Mr. Green  Но ако има опасност за здравето и, ще я взема, ако ще и на свинарник да заприличаме  Mr. Green .
Нашата калпазанка като я прибрахме от улицата направо в къщи се опасявах да не направи някое лебедово езеро докато ни няма, но до като стоя в къщи не направи беля, стискаше и когато я извеждахме тогава се облекчаваше.Сега на село пак е в къщи и ако и даде зор застава до вратата и започва да притропва и скимти ако е сама стиска.Та може да ядат колкото прасе, но съм чувала специално за тях, че където живеят там не цапат.

# 759
  • На един клон
Та може да ядат колкото прасе, но съм чувала специално за тях, че където живеят там не цапат.
То ще се разбере лесно, ако кажат докторята да я прибера за по-сигурно тук, хаха.
Аз знам, че с повече усилия и извеждане всичко се постига, въпросът е колко време ще и трябва, че вече не е онова малко паленце и наистина ще протече на долния етаж, ако се изпуска тук.  Mr. Green
Ама те ако кажат да я прибера заради реваксинацията ,вероятно и на разходка няма да е редно да излиза, олелеееее  Shocked Потоп,  потоп!

# 760
  • София
Пускам нова тема, не пишете тук за да не ни заключат!

Заповядайте -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=752901.new#new

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 16:38 от жгмъц

# 761
Ние нямаме сняг ...... и се радваме само на хубавите снежни снимки.
Един въпрос ... вашите кученца пръцкат ли ?   за пръв път ми се случва .. гушнах я и заспа в мен и по едно време пуф.. се чу и замириса .. ужас...   Joy
Ние хванахме цаката на пръцкането- прясна арония няколко зрънца и се радваме на чист въздух и спокойно коремче. Направо се пристрасти към този стипчив горчиляк.

# 762
  • София
Ние нямаме сняг ...... и се радваме само на хубавите снежни снимки.
Един въпрос ... вашите кученца пръцкат ли ?   за пръв път ми се случва .. гушнах я и заспа в мен и по едно време пуф.. се чу и замириса .. ужас...   Joy
Ние хванахме цаката на пръцкането- прясна арония няколко зрънца и се радваме на чист въздух и спокойно коремче. Направо се пристрасти към този стипчив горчиляк.

Има нова тема:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=752901.new#new

# 763
Хей Здрасти Simple Smile За 1ви път пиша тук Simple Smile Имам нужда от съвет. Скоро си взех 6 месечен мини пинчер - Джаро (Под прикритие) Simple Smile Много енергично и сладко животинче, но старите му собственици не са го учили явно къде да си върши работата.. Учим се на памперс който за съжаление рядко уцелваме. Не се отказвам. В момента имам по цял ден и цяла нощ време за него и го следя като ми дава знаци, че има нужда ... но кодато го сложа на памперса почва моментално да си играе с него и да го дъфче и не става. Не ме отразява, а аз съм страшно упорита. Пишка веднага щом отида до тоалетната или отместя за секунда погледа си. Не му се карам ,ползвам само сумата НЕ, която върши страхотна работа за всичко останало. Някакво предложение или някой да е имал подобен проблем Моля да даде съвет. П.С. - Не го разхождам още, защото тук във Варна има адски вятър и е доста студено . Това е Джарко. Animal Dog file:///C:/Users/Joana/Desktop/prodavalnik/1959467_10200841709758750_105043128_n.jpg

# 764
Лично аз много обичам кучетата, от както се помня така е. Помня като бях малък преди 6-8 години със семейството ми сменихме 5 квартири, докато се настаним в собствено жилище. На всяка една квартира буквално имаше в махалата улично куче, винаги се грижех за едно от тях. Давах му име и каквото имаше вкъщи му давах да яде. В момента имам 3 домашни кучета. Един пинчер, казва се Люси, едно чихуахуа Шаро и една каракачанка Джери. Живея в къща и много обичам да си играя с тях, обръщам и внимание, глезя ги, двете малки спат с мен понякога. Знам, че кучетата не могат да мислят, а са били на инстинкти, дори било доказано от учени. Да ама не! Според  мен и те са същества, не са разумни, но имат чувства. Двете малки показват ревност и други емоции. Обичайте кучетата и не се отнасяйте към тях с жестокост. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт