С мамите от ИБ бързо времето лети, в шеги,закачки и приказки сладки-тема 11

• 20 653
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
но много важен момент за мен е ,че децата масово се водят болни
Ами именно... те ако не се водят болни щеше да е мнооого по-лесно, направо песен. Ами умишлено да си оставя детето в една стая с  болни деца по цял ден - ми то аз ще се разболея на негово място, дето уж съм здрава и силна, какво остава за него? Четох една тема за боледуването в градините - майката пише, че след 3 седмици боледуване си завела детето пак и на 3-я ден било болно. Ми не, не съм съгласна, че така растат децата Tired Честно казано се моля да няма до края на годината класиране з аполудневна ясла.

# 346
  • shumen
Мечи,леле и вашият ден ден наближава.Да се оправя Ради дотогава.
ООф,наистина е ужасно в тия ясли и градини,но като има майки който не мислят и си водят децата болни така ще е.Моя позната си води детето онзи ден на градина и вижда дете със зелени сополи до устата.Казва на госпожата,а тя познайте какво и отговаря-ами че това било от алергия.Ами според вас може ли да бъде това?

# 347
 Мечкони - дано оздравее скоро боецът, че аман от тези градински вируси  Hug.
 Поспаланче - ако наистина кашля силно , по- добре да е вкъщи . Тая хомеопатия не и имам много вяра , въпреки че е по-леката артилерия, аз бих опитала с билки .Миналата година пих на 2 пъти сиропът на д-р Тайс с живовляк , докато бях бременна и със силна суха кашлица, имаше най- бърз ефект  Blush. А борите ли се още с капките за око , че жал ми стана и за двама ви като ви четях ?
 Арвенче , Весе - дано скоро се кротнат малко малчуганите  Hug. Сега като се върна назад - вярно че първите три месеца си е най-големият зор , буквално вечер бях като парцал . Не че после няма такива дни, но предполагам, че организмът малко свиква на по-голямото будуване .
 Уфф, пуснахте ми мухата за Хиполенда  Mr. Green, забравих какво друго щях да пиша  Joy. Аз тъкмо чакам дребосъчка да се събуди , да ходим да платим малко сметки , щях и гърне да купувам , ама ще се пробвам утре на намалението . То аз основното , което искам е термо-чантичка , до нас видях една на Бебе-комфорт за 30 лв( събира поне две бурканчета и шише), но не пречи да проуча пазара. А и таткото поръча като избирам да гледам да е подходяща да си държи студена бира по- нататък в нея  Mr. Green.
 Фейти - аз имам много хубави изцепки от двете ми племеннички ( бяха около 3 годишни) , свързани с храна и животни.
Скрит текст:
На едната и взех захарно петле и тя ми каза -" Сега ще я изям тази кокошка ". А другата си играеше на готвене с едно тиганче и ми показва един елен и ме пита дали да го приготви него . На което и отговорих , че не ядем елени , но ако иска да сготви едно пате . Идеята беше одобрена , а и то чудесно пасваше на тиганчето ( патето беше гумено за вана)  Joy.
Вчера бяхме на ДК - Дафчето вече е почти 7,5 кг,66 см . Лекарката ни каза да я държа повечко седнала , защото трябва да седи вече сама стабилна , пък тя не може, някой трябва да я подпира  Confused.

# 348
  • до едно тепе
Ами Месечко на ясла е какво да го правя.Общо взето кашлицата е,защото изкара един вирус и в миналия петък беше с температура,но се оправяше.Явно остатъчните секрети се стичат и го давят,а сополите бяха текнали,защото цял ден е ревал-от там и кашлицата става по-честа и гадна. А колкото и да го пазя не мога да го опазя.Последните повече от 2 седмици беше вкъщи и пак лепна вирус.Мога да кажа,че не е зарАзен и затова го пуснах-все пак от температурата са минали 5 дена и вчера съвсем леко подкашляше.Спирах го първите пъти,но като чух как всичките кашлят отвътре ми водя го,ако не е много зле. Шефа е толерантен и в момента няма много работа,но това не му пречи да ми реже от заплатата за отсъствията-позволява ми до 2 дена месечно-останалите са си за моя сметка.Болничен и да вземам  първите 3 дена никой не ми ги плаща,после какво ще ми преведат при положение,че последните година и половина съм била на майчинство Rolling Eyes
Общо взето последните 2 месеца се пека на адски огън,но за съжаление обстоятелствата ме принуждават  трябва да работя-много ми се иска аз да си го гледам,но няма начин Confused

# 349
Поспаланко Hug-разбирам те,при нас дилемата ще е ,че евентуално мога изкуствено да забавя нещата като си взема 3м.неплатен отпуск,/пък през това време финансово ще е доста зле/поне да мине зимата ..но пък тогава защо се пуснахме на ясли Rolling Eyes.. а догодина зимата какво ще правим..въобще от мисли само се тормозя ooooh! ooooh!

# 350
  • Сливен
Аз пък съм на по-различно мнение от това на повечето от вас за яслите и боледуването, но ще си го запазя, така или иначе усещам че няма да ме разберете правилно , по-скоро ми се ще да кажа, че мен повече би ме притеснявало душевното състояние на детето - това, че плаче, мрънка , тъгува ...., а другото - то се израства. Пожелавам ви при всичкото това чудене как някои майки си пускат болни децата, никога да не изпадате в подобно положение - да сте принудени макар и само за един ден, дано наистина не изпадате в такова положение, защото тогава ще разберете как се чувстват тези майки, на които се налага да го направят. Скоро една фръцла казала на ММ каква майка съм била като съм си пуснала детето на ясла толкова малко - направо ми омръзна от подобни коментари и за това и за друго - колко голи ходят децата ми. Как никой не забеляза колко са здрави и калени, точно в резултат на отглеждането им от мен и ММ, как не се вталяваме на всяко покашляне или сополче и ,че всъщност са по-здрави от заобикалящите ни, а и явно от повечето си връстници. Извинете за малко мрънкащия ми пост - ама наистина никой няма право да ми дава акъл постоянно как да гледам децата си, а напоследък много такива се навъдиха.

# 351
  • Габрово
Много скоро ще се кротнат, имайте търпене  Hug

не, че ти противореча, ама мойто още го чакам Mr. Green

Моето голямото го чакам вече 9-та година, а малката отказвам да я чакам - вдигам ръце  Mr. Green.

Рокси, едно е да си пуснеш твърде малкото, според някои, дете на ясла /това си е изключително и само ваша работа/, съвсем друго е да го водиш болно и не говоря за банална хрема. Остави, че ще зарази другите, ами и неговото възстановяване се проточва, да не говорим колко успешно ще се излекува ходейки на ясла.
За мен е мит, че яслата или градината каляват имунитета. Здравата имунна система е въпрос на гени, има кекави деца, които стават кекави възрастни. Много вярвам в закаляването и в това да оставяме организма сам да се справя с леките разболявания, но и това не е панацея. А, в детските заведения ходят и хронично болни деца - астматици, такива със сърдечни проблеми и т.н, на които само ежедневни срещи с бацили им липсват.

Да попитам, какво толкова се плашите от термометъра, като помощник при запек? За мушкатото разбирам - могат да се вкарат власинки и да стане алергия или кофти кожно раздразнение, сапуна - да не се отчупи парче и да влезе навътре, ама термометъра  newsm78. Ползвала съм го по това предназначения със сина, по съвет на уважаван неонатолог от МД, при тежък запек и не сме имали никакви проблеми. Когато е дезинфекциран, вкарва се внимателно само върха и движенията са изключително леки, не виждам нищо страшно.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 16:25 от ivap

# 352
  • В къщурката на хълма на феите
Пони хич не се шашкай .. моя милост нали се наслуша на лекции по педиатрия и най-вече на секция нервнопсихично развитие на детето, та в общия случай на бъдещите лекари им набиват в главите, че за нормално се счита до 8-9 месечна възраст детето да започне да седи самостоятелно Peace
Иве подозирам, че съпротивата идва от там, че съществува вероятността да се стигне до лениви черва, но като цяло това е вярно при условие, че всяко едно акане на детето протича като клизма с термометър, обаче пък всеки си гледа от неговата си камбанария и в общи линии, който каквото е видял Peace

# 353
  • Варна
Рокси, едно е да си пуснеш твърде малкото, според някои, дете на ясла /това си е изключително и само ваша работа/, съвсем друго е да го водиш болно и не говоря за банална хрема. Остави, че ще зарази другите, ами и неговото възстановяване се проточва, да не говорим колко успешно ще се излекува ходейки на ясла.
За мен е мит, че яслата или градината каляват имунитета. Здравата имунна система е въпрос на гени, има кекави деца, които стават кекави възрастни. Много вярвам в закаляването и в това да оставяме организма сам да се справя с леките разболявания, но и това не е панацея. А, в детските заведения ходят и хронично болни деца - астматици, такива със сърдечни проблеми и т.н, на които само ежедневни срещи с бацили им липсват.
Подписвам се под всяка една дума. А съгласете се, че в един, за съжаление утопичен свят, ако имаше строг контрол и болни деца не се допускаха в яслите, много по-рядко родителите щяха да бъдат изправени пред дилемата дали да си пуснат болното дете на ясла в името на семейните финанси, оттам семейното съществуване или не. Да, със сигурност никой не си води детето болно от каприз или мързел да си го гледа у дома, но правейки този избор майките на болни деца карат и още доста други да се изправят пред същата тежка и буквално късаща сърцето дилема.

Иве подозирам, че съпротивата идва от там, че съществува вероятността да се стигне до лениви черва
Точно.

# 354
Иве-абсолютно съгласна Peaceаз съм "за"закаляването,за спането в по-хладна стая,за относителна самостоятелност на детето,за това ,че детето вече има др потребности....
разбирам,работещите родители и тези без помощ от баби,лели и тетки/ние сме от тях/но едно е детето да е с лека хрема,или "отиваща си"кашлица-обаче това е система..пака казвам всеки си гледа от своята камбанария,не искам да гледам цвете в саксия ,обаче в днешното време няма как да бъде шофьор,да чакам 2ч при педи/все ки път в зимен сезон/ и да работя 8 дни в месеца Rolling Eyes Rolling Eyes

# 355
  • Варна
Според мен такова понятие "лека хрема" няма. Защото едно дете може наистина да я изкара леко, но при друго, лепнало същия вирус да се стигне до усложнения.

# 356
Според мен такова понятие "лека хрема" няма. Защото едно дете може наистина да я изкара леко, но при друго, лепнало същия вирус да се стигне до усложнения.

Месечинко-давам пример-настинахме от един климатик мин лято-загряване,впръскване с Маример,няколко дни и вс е ок Peace

# 357
Етаги гнусната реклама. Тъкмо се зачета тя отново ми закрие екрана  #2gunfire

# 358
  • до едно тепе
Общо взето бях права да го заведа днес.
Скрит текст:
Вчера сутринта както казах го заведох излекуван от конюктивита,който изкара 2 пъти за 2 седмици и заради който седя вкъщи повече от 2 седмици с един ден прекъсване.В петък-миналия имаше температура и до вчера само леко му похъркваше нослето и сутринта се прокашля леко,което аз лично мисля,че е от събраните през нощта секрети в гърлото.Снощи картинката беше умопомрачителна като го взех-течаха бистри сополи и се давеше в кашлица.Като излязохме от яслата сополите спряха,остана само кашлицата.Да поясня, че като ме видя да идвам се разрева зверски.А през целия ден казаха,че е ревал много.Нощта прокашля само няколко пъти до сутринта.Като стана се изкашля няколко пъти,но сополи текнаха чак на излизане навън на студеното и то съвсем малко-дори не му стигнаха до устната докато стигнем до яслата-носех го и нямах в мен кърпички,за да избършем носа веднага като го видях-пояснявам,за да добиете представа колко са били сополите-почти никакви.Като го оставих се разпищя много,не е спал почти днес,разплака се като ме видя да минавам покрай прозорците.Прибрахме се и досега за 3 часа се прокашля веднъж и веднъж му избърсах след банята носа.Изключвам закашлянето след 20 минутното ядно пищене,което така и не разбрах защо беше(май беше гладен и в комбинация с умората и 30 минутния сън днес му дойдоха в повече) и което много трудно овладяхме  ooooh! Дори да го бях оставила днес вкъщи все трябваше да го заведа другата седмица и картинката пак щеше да е същата.За 2 седмици си свикна вкъщи и сега наново трябва да свикне в яслата. Confused За 2 месеца носа не спря да му тече.Всъщност при него не тече носа,а се чува хъркане защото секрета върви назад.Ако го спирах заради това трябваше да е все вкъщи и смисъла изобщо да го водя на ясла изчезва.Всъщност първите 2 пъти го спрях,но после разбрах,че няма смисъл.Почнахме хомеопатия и тя пооправи нещата-подобри се положението доста,но не можа да се излекува напълно.И като споделих с личната тя пусна изследвания на секрет от носа.Оказа се че има бактерия-стрептокок.Лекувахме я.Въпроса е обаче,че от 18-20 постоянно сополиви хлапета,аз и още една майка лекуваме стрептокока а кажете сега дали ще го излекуваме изобщо като те са там всеки ден постоянно заедно.Е това в цялата ситуация абсолютно обезсмисля оставянето на детето вкъщи при най-леката хрема.Това са моите расъждения по въпроса.Много ама много искам контрола да е по-голям,но за съжаление цялата система е грешна-от работодателите и ползването на болничен до самия персонал в яслата и това колко ги интересува тях какво се случва с децата.Оправия няма,няма и да има.Поне не в близките 50-тина години за съжаление.Благодаря ви,че ме изчетохте и сори,че се олях толкова Embarassed
Истината е,че или пускаш детето на ясла,примиряваш се с цялата ситуация и се опитваш да му дигнеш някак имунитета-аз давам сироп Имунимикс,осцилокоцинум веднъж седмично и в хомеопатичните гранули също има такива повишаващи имунитета и се молиш да е само с хремата ,или си оставяш детето вкъщи и си намираш начин да се гледате-майки,баби,гледачки и т.н. Всеки си търси начин и решение Peace
Сигме мен освен гадната реклама ме дразни и кода-одеве 4 пъти ми даваше грешен код #Cussing out

# 359
  • В къщурката на хълма на феите
да ви кажа Емка всеки ден е навън за поне 4-5 часа и спи в стая без отопление, обаче не мисля, че в момента, в който доживеем да ходи на градина /щото на ясла няма как да стане/ ще успея да я опазя незасегната от градински вируси .. освен ако не направят групички от по 1 дете Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт