МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 066
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета. Както писах и във ФБ, минах скрининга и всичко с малчо е ок. Има си всичко НТ е 1.1мм. Определено трябва да си сменя лентичката със синя  Mr. Green
Лошото е че точно над него имам миома и трябва да се следи внимателно, макар че де факто няма какво да се направи  Confused

# 226
  • Русе
Здравейте, мами! И аз да се включа при вас – очакваме третото си детенце през април. Терминът ми е 26, но ще видим кога ще реши да се появи. Видях, че сте коментирали реакциите на околните по повод третото и четвъртото дете и разбрах, че не само аз се сблъсквам с хорската глупост. Много ми беше трудно в началото – роднините бяха направо стресирани, въпреки че съм споменавала че искам трето дете. Леля ми директно изцепи – „трябваше да го махнеш” – и това в момент когато казвам че вече усещам бебето да мърда. От безброй хора чух репликата, че съм „майка героиня”, но казано с такъв тон, че всъщност искаха да кажат „вие сте луди”. Абсолютно всеки зададе и въпроса „планирано ли беше”, а като кажа не, но си го искаме, следваше въпроса – ама вие не се ли пазите? Всички реакции на фона на хормоните ми направо ме побъркаха.  Но сега се чувствам вече много по уверена отколкото в началото и гледам да не ми пука. Не че на моменти не ме обхваща лека паника как ще се справя. Но съм сигурна че всичко някак ще се нареди и вече с нетърпение чакам да родя и да гушна това малко човече, което така упорито се бори за живота си (началото започна с голямо кървене и отлепване). Извинете ме за дългия пост, но край мен няма многодетни майки, с които да споделя вълненията си. Simple Smile

# 227
Ще им мине, Веси, на родата... и на мен баща ми реагира с "Нямала си баба работа", а майка ми "и защо ви е трето?"... Сега си го обичат и все питат за него, тъй като сме много далече от тях. Но така ми е по- добре, въпреки трудностите. Живи и здрави да сте ще се справите с всичко. И да така е, наистина всички те поздравяват, но всъщност - почти всички си мислят, дано не ми е в къщата...малко са хората, които наистина се радват за теб. Но и това не е важно, щом вие двамата сте го приели и го желаете. Не е много леко, но това е положението в България. А държавата само на приказки подпомага семействата - ей на в Пловдив отново приеха и третите деца да заплащат такса в ясли и детски градини, много им избодохме очите нищожно малкото многодетни майки, който се възползват от тази ОГРОМНА привилетия, та решиха да я премахнат. Не че са толкова много тези 20 лв, но но фона на средния бюджет на едно 5 членно семейство...И моят пост стана дълъг, но днес ми горчат много неща...и още много ми се пише, но да не досаждам...
       А на теб ще пожелая леко и безпроблемно раждане, всичко да мине добре и да сте здрави всички!

# 228
Веси не обръщай внимание на коментарите. Наистина близките ти хора които знаят, че искате голямо семейство ще се радват с вас. А и тези коментари са основно при третото, един-два при четвъртото, а при петото и шестото само честитят.  Grinning
Не се подавай на паника, всичко ще се нареди прекрасно.  Ще видиш че всяко следващо се гледа по-лесно от първото. Simple Smile Нали батковците "помагат".  Joy

# 229
Веси добре дошла.При нас тъкмо престанаха да ни гледат като луди и разбрахме че отново чакаме момченце/четвърто/ и се започна със съжалението  Mr. Green. Иначе близките ни много се зарадваха.

# 230
  • София
Vesi_08 Добре дошла  bouquet колко добре те разбирам ... айде на близките казахме в началото и вече реакциите позатихнаха ... сега е ред на познатите, като се постопли и махнахме якетата и корема ми лъсна ... така ме гледат комшиите - ужас. или е съжалително или с оня поглед '' луди ли сте?'' а като се замисля, ОК ама аз никога, никого не съм молила да ми гледа децата и за ден! дали ще е трудно, дали ще е тясно и какво ще е си е за нас ... вече го приемам с повече усмивка, но в началото ме караха едва ли не да се срамувам, че мечтата ми се сбъдва Tired
*Цветенце* да са ти живи и здрави мъжете Mr. Green  bouquet Heart Eyes

# 231
  • ул. "Мечтание"
Vesi_08, добре дошла!  Hug

# 232

А твоята приятелка по здравословни причини ли държи детето далеч от училище или по убеждения? Напоследък попадам на разкази на хора отричащи световната системата на обучение, апелиращи алтернативи.

Детето е със СОП

# 233
  • София
Честит празник  bg

Добре дошли на новите мамчета в темата.   bouquet

Тук винаги (или почти винаги) ще се чувствате уютно и ще получите нужната подкрепа. Цветенце, живот и здраве, ще разказваш как е у вас с четирима младежа. Поне ще си играят двама по двама  Laughing Wink
Момичета, аз се  влях в редиците на работещите и почти не ми остава време за форума. Но пък мога да похваля дядовците и таткото на децата, че се справят отлично с поставените им задачи.

# 234
  • Русе
Благодаря ви за подкрепата момичета! Hug  Знам, че тук ще съм в свои води, чета темата откакто забременях. И имам чувството, че отстрани погледнато да имаш много деца изглежда по - трудно отколкото е в действителност. Те като са си твои и като си ги искаш...нещата се нареждат. Ама аман от съжалението на околните. Аз не се чувствам като човек, който трябва да бъде съжаляван, а като невероятна късметлийка. Както и да е, май притръпнах вече.
Сега умувам как точно ще протичат разходките ни навън като съм с тримата. Той баткото още не може без да се ходи подире му. Каката се инати постоянно. Как се справяхте вие - имам предвид при децата с не много голяма разлика? Не ми харесва идеята все с помагач да излизам, че да си зависим от другите не е работа. А пък много обичам разходките.

# 235
  • ул. "Мечтание"
Веси, дано ви се наредят нещата добре и без помагачи за разходките. Аз не съм имала проблеми с моите като цяло, а и тепърва ми предстои разходка с трима, та не мога да съм ти от полза. Може би да надзърнеш в темата на майките с породени деца? Там вероятно също биха могли да ти дадът идеи.  Hug

# 236
  • София
Vesi_08 , в следващата горе- долу година бебето ще е в количка, така че ще са по- лесно контролируеми нещата. Като проходи пък другите ще са попораснали, та може и да не е задължително присъствието на втори възрастен. Колкото до съжалението от страна на околните- все по- често ще се сблъскваш с  реплики, пускай ги покрай ушите.

# 237
  • София
Vesi_08, добре подбраната количка за породени прави чудеса  Peace С количката докъдето и после пускаш голямото да беснее. Не забравяш слинг за малкото за момента, в който му омръзне да виси в количката, а в същия момент кака/батко иска да правите кюфтета от кал или да се люшка  Mr. Green

# 238
  • София
Писах в групата ни във Фейсбук, пускам и тук:

Капитал Light търсят семейство с 5 или 6 деца за материала им, посветен на демографската криза в БГ. Идеята е да се срещнат със семейството за разговор и да направят малко снимки. Ако не искате да идват в дома ви, срещата може да се състои в офиса на Асоциация Родители. Това трябва да стане до четвъртък, затова моля ако има желаещи, да ми пишат още тази вечер, или да ми позвънят на тел......(писала съм номера в групата, тук за всеки случай няма да го пускам Wink). Можете да звъните спокойно до полунощ:-)).

Предвид краткия срок за подготвяне на материала, предполагам, че става дума само за София.

# 239
Видях документа, който сте постнали, за майките с три и повече деца и да питам: тези 4 дни отпуск за майки с три и повече деца като ДОПЪЛНИТЕЛНИ към 20те дена платен годишен отпуск ли са, или просто 4 дена от тези 20, които имаш право да вземеш по всяко време, дори без планиране и предизвестие? Ако са 4 допълнителни -- юпииии..ако само 4 от 20те много важно. Всеки знае, че в работата не можеш да излезеш по всяко време отпуск. По всяко време може болнични

Общи условия

Активация на акаунт