МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 055
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, майки Simple Smile Тези дни се сблъсках с реалността на многодетните майки, макар че все още не съм такава. Но го планираме, живот и здраве. Дано имаме късмет.
Осъзнах, че е едно да финансираш учението на едно дете, друго на три... И ние поне няма да можем да си позволим ред неща, които сега все още са опция. И ми хрумна идея... Сигурно не съм измислила топлата вода, но..  Grinning
Няма ли някакви кооперативи от родители, които да дават частни уроци на деца безплатно? Едната майка, например, да ги учи на един език, другата на друг, третата на народни танци или балет ... и т.н. Това би било голямо улеснение на разменни начала. Ако има вече създадени такива групи, може ли да ме упътите? Ако не, аз съм "за" да си направим.

# 211
  • ул. "Мечтание"
Участвам в една група във ФБ за кооперативно обучение на децата. Ако желаеш, бих могла да ти изпратя линк на лични.  Peace

# 212
Да, моля те, изпрати ми линк Simple Smile

# 213
Прочетох ви сега мислите за момчетата и момчетата. Хубаво е да имаш момчета и моите са милички и много послушни, ама друго си е и момиченце да ви кажа Simple Smile. Аз през цялата си трета бременост мислих, че пак ще е момче (може би настройка за да не се разочаровам ако мисля обратното). Чувствах се толкова горда като ме питаха какво ще е и казвах, че не са го видели, но мисля че ще съм майката на тримата братя - "Тримата братя и ... злата вещица". Дуди като се роди, цяла година сърцето ми се изпълваше с радост всеки път щом и сменях памперса. Сега е на 3 и съм толкова щастлива от разговорите които водим с нея... абе много е различно. Обсъждаме рокли и танци, пеем по цял ден, а принцесите ни следват навсякъде Simple Smile
Аз влязох тук за да ви питам нещо обаче. Сина ми има до момента 130 извинени отсъствия. Тъй като посещава извънкласни мероприятия които се провеждат в учебни дни, тези отсъствия ще продължат да растат. Говорих с директорката, уж няма проблем, но този непроблем ще е такъв все пак до известни граници предполагам. Как се процедира ако до края на годината отсъствията му станат например 200 че и повече? Прегледах условията за самостоятелно обучение, но той няма навършени години за това.

# 214
Нощни очи, ако може изпрати един линк и на мен, че големият син има нужда от допълнителна помощ.

# 215
Здравейте, мили момичета!
Минавам набързо само, за да споделя, че и ние очакваме нашето четвърто слънчице. Терминът ми е за 19.05, но кога точно ще се появи си е Божа работа. Аз както всяка бременност и сега се чувствам като парцал, така че нищо ново под слънцето. Simple Smile  Казаха ни че ще е момченце, така че сега наблюдавам реакции и напълно разбирам разговора ви за многото момчета. Толкова засега - не мога да стоя повече на компютъра ( става ми лошо).
И да не забравя - вболницата като полежах за малко в началото на януари, едната гинеколожка ме попита след като разбра, че ми е четвърто, от един мъж ли са.  Simple Smile  Иначе поне лекарите ми се радваха, че бях подготвена закакви ли не отрицателни реакции и от тях.

# 216
Вълничке, чудесна новина. Знам, че отдавна ти се искаше още едно бебче.  Явно премстването на ново място ти се е отразило добре.  Wink
Дано неразположенията са по-малко вече и през май да гушкаш едно хубаво и здраво бебенце. 
Hug

# 217
Приливна вълна, поздравления със страхопочитания... от моя страна! Дано сте здрави, а както казва моя мъж: " то вие жените не сте хора, ами извънземни..." , та  - ще се справиш и с четири! Виж на мен мойте ми дойдоха в повече вече...

# 218
  • София
От януари не съм влизала тук. Форума е различен и нови мами има, много интересно  Grinning

Нощни очи, може ли и на мен да изпратиш информация?

Вие сте добре, момичета, а аз какво да кажа...Тъй като съм от закръглените жени, не се обличам много модерно и косата ми е рядка и прошарена, често ме наричат баба на малките ми деца  Sad На кого да обясняваш, че съм родила първото си дете на 21, а сега съм само на 42, че имам 4 деца, които обичам и ценя тооолкова много...Хората са толкова неразумни и елементарни понякога, че едва ли си струва да им се обяснява.

На бременните пожелавам спокойни месеци и нормално раждане.

Хайде, следващия път като се отбия тук, да ви заваря здравички  Hug

# 219
  • ул. "Мечтание"
kote dani, тедивас, пратих ви линка на лични! Дано ви е от полза групата!  Hug

Приливна вълна, честито!  Hug Леко раждане ти желая.

тедивас, прегръщам те!

# 220
  • На село (близо до Лондон)
Приливна вълна честито, смела жена си ти Simple Smile

карамелена може би да се чувстваше така и ако третото ти бебче беше момче... Много е различно, на каква възраст са децата. На наши познати след две момичета им се роди момче. Момичетата бяха на 9 и 10 г, и това малкото е сега център на внимание, като наследник всичко за него ужас... Големите са "големи" и ще излязат от къщата, а той продължава рода ...

тедивас за тука си млада майка, тъкмо ти е време за още едно бебе Simple Smile

# 221
Прочетох ви сега мислите за момчетата и момчетата. Хубаво е да имаш момчета и моите са милички и много послушни, ама друго си е и момиченце да ви кажа Simple Smile. Аз през цялата си трета бременост мислих, че пак ще е момче (може би настройка за да не се разочаровам ако мисля обратното). Чувствах се толкова горда като ме питаха какво ще е и казвах, че не са го видели, но мисля че ще съм майката на тримата братя - "Тримата братя и ... злата вещица". Дуди като се роди, цяла година сърцето ми се изпълваше с радост всеки път щом и сменях памперса. Сега е на 3 и съм толкова щастлива от разговорите които водим с нея... абе много е различно. Обсъждаме рокли и танци, пеем по цял ден, а принцесите ни следват навсякъде Simple Smile
Аз влязох тук за да ви питам нещо обаче. Сина ми има до момента 130 извинени отсъствия. Тъй като посещава извънкласни мероприятия които се провеждат в учебни дни, тези отсъствия ще продължат да растат. Говорих с директорката, уж няма проблем, но този непроблем ще е такъв все пак до известни граници предполагам. Как се процедира ако до края на годината отсъствията му станат например 200 че и повече? Прегледах условията за самостоятелно обучение, но той няма навършени години за това.

Виж във вътрешния правилник, мисля, че отсъствията бяха 250 или нещо от сорта, т.е. равни на половината учебни часове... За самостоятелно обучение не знам да е нужна възраст, детето на моя приятелка е така от първи клас - явява се само на изпит в края на срока...

Приливна, поклон или както е модерно сега - Respect! Завиждам и то много... На мен миналата година ми беше срока за четвърто (ако спазваме традицията да са през 7 години), но вече одъртях за такива изпълнения Laughing

# 222
Мами!... Има ли многодетни мами от Пловдив...очаква се да ни премахнат така бодящото очите неплащане на такса за ясла и градина, тази ОГРОМНА наша привилегия...Днес денят ми е посветен на това - сутринта ме изненадаха в яслата. Моля за инфо, ако има по- знаещи...благодаря!

# 223
Здравейте, мили момичета!
Минавам набързо само, за да споделя, че и ние очакваме нашето четвърто слънчице. Терминът ми е за 19.05, но кога точно ще се появи си е Божа работа. Аз както всяка бременност и сега се чувствам като парцал, така че нищо ново под слънцето. Simple Smile  Казаха ни че ще е момченце, така че сега наблюдавам реакции и напълно разбирам разговора ви за многото момчета. Толкова засега - не мога да стоя повече на компютъра ( става ми лошо).
И да не забравя - вболницата като полежах за малко в началото на януари, едната гинеколожка ме попита след като разбра, че ми е четвърто, от един мъж ли са.  Simple Smile  Иначе поне лекарите ми се радваха, че бях подготвена закакви ли не отрицателни реакции и от тях.
Честита ти радост. А колкото до въпроса дали всички са от един татко...и на мен честичко ми го задават, но като ги видят си затварят устата, всичките приличат на баща си.

# 224
Браво на всички вас, бременни мамчета!
Виж във вътрешния правилник, мисля, че отсъствията бяха 250 или нещо от сорта, т.е. равни на половината учебни часове... За самостоятелно обучение не знам да е нужна възраст, детето на моя приятелка е така от първи клас - явява се само на изпит в края на срока...

В правилника на училището пише при 50 % отсъствия за един срок по даден предмет или 100 извинени, педагогическия съвет решава как точно ученика ще приключи срока или годината - чрез полагане на изпити и/или удължаване на учебния срок. След като имам уверението на директорката не би следвало да има последствия, но за всеки случай бях разгледала и на други места какво пише. Там е описано, че самостоятелна форма на обучение може да се организира само за ученици навършили 16 години.
А твоята приятелка по здравословни причини ли държи детето далеч от училище или по убеждения? Напоследък попадам на разкази на хора отричащи световната системата на обучение, апелиращи алтернативи.

Общи условия

Активация на акаунт